Kids With Buns, met Marie Van Uytvanck (links) en Amber Piddington (rechts) Beeld V2 records
Kids With Buns, met Marie Van Uytvanck (links) en Amber Piddington (rechts)Beeld V2 records

PremièreVideo

De nieuwe clip van Kids With Buns: ‘Eindelijk begrijpt iemand onze bandnaam!’

In augustus 2020 stond Kids With Buns nog op ons podium tijdens de halve finale van Humo’s Rock Rally. Door de moordende concurrentie werd Vilvoorde hun eindstation, maar ondertussen won de band van Marie Van Uytvanck en Amber Piddington wel de Nieuwe Lichting van Studio Brussel met ‘Bad Grades’. Die song heeft nu ook een clip, en Humo mag ’m u als eerste tonen.

Frederik Jacobs

Bekijk hier de clip van ‘Bad Grades’. Lees verder onder de video.

HUMO Proficiat met de overwinning.

MARIE VAN UYTVANCK (zang/gitaar) «Bedankt! We hadden het niet verwacht, aangezien eerdere wedstrijden telkens tegenvielen. We waren het verliezen al gewoon (lacht).»

AMBER PIDDINGTON (leadgitaar) «De andere finalisten waren stuk voor stuk artiesten met meer ervaring, waar wij als beginnelingen naar opkeken. Ramkot, Fabian Rasti, The Haunted Youth, Boshra... We vonden het een eer om daartussen te staan, we dachten niet eens aan winnen.»

HUMO In Humo’s Rock Rally strandden jullie in de halve finale. Hoe verklaren jullie dat het deze keer wél is gelukt, amper een halfjaar later?

PIDDINGTON «De Rock Rally kwam te vroeg. We waren nog maar een halfjaar bezig. Die halve finale vond door corona bovendien in open lucht plaats. Gitaren en open lucht, da’s niet meteen een goeie combinatie. En dan liep er ook nog eens van alles mis met mijn gitaar.»

HUMO De winnaars van De Nieuwe Lichting worden, in tegenstelling tot de Rock Rally, gekozen door het publiek. Hebben jullie al een grote fanbase?

VAN UYTVANCK «Dankzij de Rock Rally hadden we al wat naam kunnen maken, waardoor onze eerste single ‘1712' meteen opgepikt werd.»

PIDDINGTON «In de week voor de finale van De Nieuwe Lichting hebben we ook veel moeite gestoken in online promo, en dat heeft geloond.»

HUMO Marie, jij had je aanvankelijk ingeschreven voor Humo’s Rock Rally onder je eigen voornaam. Enkele weken later kregen we een mailtje met de vraag of we die artiestennaam niet konden veranderen naar Kids With Buns. Hoe is dat gebeurd?

VAN UYTVANCK «Dat is heel snel gegaan. Vlak voor Sound Track (muziekconcours van VI.BE, red.) werd mijn jam-maatje ziek. Amber is toen ingevallen en dat klikte zo goed dat we besloten hebben om er een gezamenlijk project van te maken.»

HUMO Je voormalige jam-maatje zal nu wel balen?

VAN UYVANCK «Nee, hij blijft liever uit de spotlights en houdt zich graag bezig met zijn lofi-muziek.»

PIDDINGTON «Hij neemt het me niet kwalijk dat ik mezelf heb uitgenodigd. Topkerel (lacht)!»

HUMO Kids With Buns lijkt een duidelijke verwijzing naar ‘Kids With Guns’ van Gorillaz.

VAN UYTVANCK «Blij dat iemand dat eindelijk eens opmerkt (lacht).»

HUMO Jullie muziek klinkt wel niet meteen als Gorillaz.

VAN UYTVANCK «Amber en ik hebben een heel uiteenlopende muzieksmaak, maar ‘Kids With Guns’ is het ultieme raakpunt.»

HUMO Vandaag brengen we bij Humo de clip van ‘Bad Grades’ in première. Die song gaat niet over jullie examenresultaten, hoop ik?

PIDDINGTON «De song gaat over niet begrepen worden, en de slechte prestaties die daaruit kunnen voortvloeien. Mensen rekenen je af op die prestaties, terwijl je als persoon veel meer bent dan die prestaties.»

HUMO Is de tekst autobiografisch?

VAN UYTVANCK «In de middelbare school heb ik een tijdje slechte resultaten gehaald omdat ik nog in de kast zat en me daardoor niet goed in m’n vel voelde. Amber heeft volgens mij ook een gelijkaardige periode doorgemaakt.»

PIDDINGTON (knikt) «En toen ik eindelijk besefte dat ik meer waard ben dan mijn prestaties, ben ik me beter in mijn vel gaan voelen. En daar zijn dan weer betere prestaties uit voortgevloeid.»

HUMO Bij de single hoort een knappe clip. Hoe mogen we die interpreteren?

VAN UYTVANCK «Je ziet iemand die zich anders en onbegrepen voelt. Ze probeert wel mee te dansen met de rest, maar voelt zich niet thuis. Ze voelt zich bekeken. Dan weet ze te vluchten naar een andere wereld waar mensen zoals zij hun eigen ding kunnen doen en zich niets meer aantrekken van de mening van een ander. Wanneer ze terugkeert naar die eerste wereld, is dat met opgestoken middelvinger.»

HUMO Is de vergelijking met een coming-outverhaal te makkelijk?

PIDDINGTON «Het is niet per se vanuit die ervaring geschreven, maar er zijn zeker parallellen, ja.»

HUMO Afsluitend vraagje: gaan we jullie voor de rest van jullie carrière met dotjes zien rondlopen?

VAN UYTVANCK (lacht) «Nee, nee! Wanneer iemand van ons een mental breakdown krijgt en d’r haar afscheert, dan treden we zo op.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234