null

Lezersbrieven

Dit vond ú van Marc Diddens reeks ‘Tjingeltjangel’: ‘De beste rockjournalist aller tijden!’

Beeld HUMO/Johan Jacobs

De voorbije twintig weken vond u op onze TTT-pagina’s de reeks ‘Tjingeltjangel’ terug, waarin Marc Didden een persoonlijke geschiedenis van de rock-’n-roll serveerde. En of u ervan genoten hebt: de Humo-redactie ligt nog steeds vol pluimen van al uw postduiven die met loftuitingen kwamen aanvliegen. Dat doet ons plezier, dus bundelden we de leukste lezersbrieven.

Redactie

★Herlees hier alle twintig afleveringen van ‘Tjingeltjangel’.

★Beluister onder aan dit artikel onze handige Spotify-playlist!

Dank u voor de vele jaren lees- en muziekplezier!
- J. van Rooij.

Een prachtige serie, en ik heb verschillende artiesten ontdekt, zoals o.a. Sandy Denny (‘Who Knows Where the Time Goes’) en John Prine (‘Sam Stone’). Zij hebben liedjes geschreven waarvan ik, telkens als ik ze hoor, een brok in de keel krijg. Dank je, Marc Didden!
- Jan, Zwevegem.

De reeks 'Tjingeltjangel’ was een sterk staaltje vakmanschap, muziekhistorie geschreven met een frivole pen. Bedankt voor de uren leesplezier en het delen van uw muzikale kennis, meneer Didden. Bedankt voor zoveel moois!
- Gilbert Pattyn, Wervik.

Ik heb er als muziekliefhebber enorm van genoten! Bij dezen: bedankt!
- Tuur.

Het was leuk om eens in de muziekgeschiedenis te duiken en Marc Didden heeft dat voortreffelijk gedaan, maar zelden werd er ergens dieper op ingegaan omdat daar geen plaats voor was. Lees de volledige lezersbrief.
- Guy Bervoets, Koersel.

Wat een geweldige reeks was ‘Tjingeltjangel’! Marc Didden zou er een uitgebreidere versie van in boekvorm moeten uitgeven als (onvolledige) encyclopedie van de rock en aanverwante genres. Chapeau!
- Mathieu Oosterbosch, Riemst.

Was dit de laatste aflevering van ‘Tjingeltjangel’? Jammer, het was altijd genieten van dat mooie eerbetoon aan de rockmuziek. Marc Didden, de beste rockjournalist aller tijden, bewijst een goede muzieksmaak te hebben en in deze reeks deelde hij zijn kennis in korte rockkronieken. Mij hoor je niet klagen dat mijn favoriete artiest niet aan bod is gekomen. Zelf omschrijft hij het mooi met de woorden: ‘Enkele passagiers heb ik op het perron laten staan.’ Lees de volledige lezersbrief.
- Pol Mees, Kapellen.

Dinsdag was deze zomer geen coronavirusdag, maar ‘Tjingeltjangel’-dag. Daarmee konden we de rest van de dag aan de slag gaan en van slag raken. Bedankt, meneer Didden!
- Hilde Van Suetendael, Lier.

Door de coronamaatregelen kan het niet, anders zou ik Marc Didden persoonlijk omhelzen. Hij bracht in zijn briljante persoonlijke overzicht van de popmuziek de absoluut fabelachtige Laura Nyro onder de aandacht. Een all time favorite van mij. Deze veel te jong aan kanker overleden zangeres en componiste wordt al jaren schandelijk vergeten in allerlei classicslijsten. (...) Onbegrijpelijk dat ze nooit de status van pakweg Joni Mitchell of Carole King heeft verworven. Lees de volledige lezersbrief.
- Ronald Verheyen, Mortsel.

In de ‘Tjingeltjangel’-aflevering over The Rolling Stones verwijst Marc Didden naar de Ealing Jazz Club, waar de Britse blues ontstond, de stroming waar zijn favoriete band de muzikale roots vond. De lijst van namen die met de Britse blues worden geassocieerd, is absoluut onvolledig zonder Eric Burdon en The Animals te vermelden. Ik begrijp wel dat de artikelenreeks en persoonlijke geschiedenis mag zijn, maar zij waren de enige artiesten die met een oorspronkelijk delta blues-nummer in 1964 de top van de Britse hitparade bereikten, namelijk hun grootse en tijdloze versie van ‘The House of the Rising Sun’.
- G. De Baere, Sint-Niklaas.

Wat een fantastische reeks is ‘Tjingeltjangel’! Knap geschreven door Marc Didden. Ik was voor mezelf al een hele tijd research aan het doen naar de geschiedenis van de rockmuziek, zeker nu die ei zo na dood is. Een groot hulpmiddel hierbij is de podcast ‘A History of Rock Music in Five Hundred Songs’ van Andrew Hickey (te vinden op iTunes en Spotify). ‘Tjingeltjangel ‘helpt mij nu ook goed vooruit in mijn zoektocht.
- Kurt Velghe, Zwevegem.

Naar aanleiding van de reeks ‘Tjingeltjangel’ van Marc Didden raad ik iedereen de uitstekende podcast ‘A History of Rock Music in Five Hundred Songs’ aan, te vinden op 500songs.com.
- Roger Smets, Mol.

In Humo 4156 staat er weer een mooie aflevering van ‘Tjingeltjangel‘ van de hand van Marc Didden , deze keer over the Day the Music Died. Ook ik heb in de jaren 60 Buddy Holly leren kennen en bewonderen dankzij Guy Mortier in zijn radioprogramma ‘Schudden voor gebruik’. Ik ben hem er nog altijd dankbaar voor. Lees de volledige lezersbrief.
- Louis Van Hemelrijck, Zemst.

Meneer Didden, bedankt voor de prachtige artikels in de reeks ‘Tjingeltjangel’ over de geschiedenis van de rock-’n-roll. Ik zag mijn jeugd terug voor mijn ogen afspelen. Iedere zaterdag gingen we dansen op die muziek uit de jukebox van het plaatselijke danscafé. Ik ga uw mooie teksten bijhouden en koesteren.
- Viviane Eeckhoudt, Tervuren.

Marc Didden mag er nog niet aan denken om zijn pensioenleven terug op te nemen en op zijn lauweren te gaan rusten. Lees de volledige lezersbrief.
- Guy Bervoets, Koersel.

Laatst was het een ontzettend prachtig verhaaltje over Elvis en Chuck Berry. Ook de grote singer-songwriter John Prine kreeg van (md) een prachtig stukje. Neem het boek ‘Enkele Interviews’ van Humo en Marc Didden nog eens uit je boekenkast. Dat waren fijne rockkronieken.
- Pol Mees, Kapellen.

Luister hier naar onze ‘Tjingeltjangel’-playlist:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234