De Guy-avatar Beeld AB
De Guy-avatarBeeld AB

KijktipZwangere di-Guy-taal

‘Een hele dag lang heb ik in dat plakkerige ding staan zweten’

Onder de noemer ‘Zwangere di-Guy-taal’ – de woordspelingspolitie zal voor de gelegenheid een oogje dichtgeknepen hebben – geeft de populairste der Brusselse rappers op maandag 12 april een virtueel en dus volledig coronaproof optreden in zijn tweede huiskamer, de AB.

Concreet: als u een ticket koopt, krijgt u een avatar, waarmee u door een virtuele Ancienne Belgique kunt wandelen en een optreden kunt bijwonen van een digitaal nagebouwde Zwangere Guy, die precies doet wat de echte Zwangere Guy tezelfdertijd doet in de echte AB. Kunt u niet meer volgen, dan bent u in goed gezelschap.

ZWANGERE GUY «Ik denk dat veel mensen zich afvragen wat nu precies de bedoeling is, en hoe één en ander in zijn werk gaat. Maar eerlijk gezegd snap ik er zelf niet veel van (lacht). Wat ik wel weet, is dat je tamelijk veel kunt doen met je avatar: pinten drinken aan de bar, merch kopen aan het merch-standje, je armen in de lucht steken, dansen, klappen, onnozel doen, noem maar op. Je kunt zelfs vliegen, heb ik me laten vertellen. En omdat ik realtime optreed, kan ik tussen de nummers door het publiek aanspreken. Alleen weet ik nog niet hoe dat in z’n werk gaat.»

HUMO Heb je nog niet gerepeteerd?

ZWANGERE GUY «Twee weken geleden, ja, maar zonder publiek.»

HUMO Een aparte ervaring?

ZWANGERE GUY «Zeer. Vooral omdat ik de hele tijd voor een gsm stond te rappen die alle bewegingen van mijn gezicht registreerde. Wel serieus gelachen: ik moest mezelf in een soort badpak wringen dat mijn lijf van top tot teen bedekte en vol sensoren zat die al mijn bewegingen registreerden. Een hele dag lang heb ik in dat plakkerige ding staan zweten: ik vraag me af hoeveel muzikanten dat zouden overhebben voor hun job. In mijn geval was het extra gênant omdat het geen enkele ronding verhult. Alsof je naakt rondloopt! Bon, ik ben zwanger, dus ça va nog. Maar van de shock ben ik toch maar op dieet gegaan.»

HUMO Dé trend in deze coronatijden zijn streamingconcerten. Heb jij er al goeie gezien?

ZWANGERE GUY «Nee, ik vind dat allemaal van de pot gerukte bazaar. Probeer origineel te zijn, denk ik dan. Ik kijk er dus niet naar, en ik doe er zelf niet aan mee. Maar bon, ik ben hier niet om andere muzikanten te zeggen hoe het moet. Laat ik eerst maar zien dat iedereen laaiend is over dat virtuele concert.»

HUMO Wat vind je van je digitale evenknie?

ZWANGERE GUY «Trekt op niks!»

HUMO Meen je dat?

ZWANGERE GUY «Nee, ik moet dat nuanceren: de digitale Guy die al her en der in reclames opdook, is nog niet de gefinetunede digitale Guy die je in de show zult zien. Er is veel werk verzet sinds de aankondiging, en er zal nog serieus wat werk verzet worden tussen nu en 12 april. Ik ben de allereerste van een hele rij artiesten die een virtueel concert geven in de AB: dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Deze week is het alleszins alle hens aan dek: we repeteren nog vier of vijf dagen volle bak. Het moet goed zijn.»

HUMO Eén ding heeft het alvast voor op een echt concert: de kans dat je pal achter een vent van twee meter komt te staan en een uur lang geen bal ziet, is onbestaand.

ZWANGERE GUY «Dat is een feit dat waar is.»

Tickets en info: abconcerts.be. Ruim vooraf inloggen is aangewezen om de software te downloaden en een avatar aan te maken.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234