Eva De Roo
I Want to Dance Again Beeld STUBRU
Eva De RooI Want to Dance AgainBeeld STUBRU

EvenementI want to dance again

Eva De Roo wants to dance again: ‘Mijn steunkousen liggen klaar’

Nu vrijdag, 1 oktober, zullen 14.000 huidhongerige, mondmaskermoeë, van de knaldrang stijf staande ravers tot ’s morgens vroeg de coronakilo’s weg komen zweten op I Want to Dance Again in het Antwerpse Sportpaleis. Jazeker, het al sinds de begindagen van de coronacrisis aangekondigde Grote Verlossingsfeest is – tenminste voor de slimmeriken die een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen – eindelijk realiteit. Master of ceremony Eva De Roo kan het nog altijd amper geloven.

Noud Jansen

EVA DE ROO «Ik kan het nog altijd amper geloven!

»Het idee is eind vorig jaar ontstaan, toen ‘I Want to Dance Again’ van The Subs één van de meest aangevraagde nummers bleek tijdens De Warmste Week en we met een paar mensen van StuBru eens hebben samengezeten met Subs-frontman Jeroen De Pessemier. Met nieuwjaar hebben we het plan bekendgemaakt, maar ik ben sindsdien blijven denken: er zal nog wel iets mislopen. Het lijkt bijna absurd dat het nu echt gaat gebeuren. En dan ook nog eens in het Sportpaleis, terwijl we oorspronkelijk van de Lotto Arena waren uitgegaan.»

HUMO Hoe zwaar viel het jou dat alle nachtclubs, concertzalen en discotheken zo lang gesloten waren?

DE ROO «Ik heb het gevoel dat ik een deel van mezelf ben kwijtgeraakt. Buiten komen, mensen zien, samen naar muziek luisteren, samen gáán op muziek: al zo lang als ik me kan herinneren, is dat mijn drijfveer, mijn bestaansreden. En ineens was die er niet meer. Je raakt natuurlijk wel gewend aan die waakstand – je kunt ook niet anders – maar ik heb het voorbije anderhalf jaar véél momenten gehad waarop ik dacht: wat blijft er eigenlijk nog van mij over?»

HUMO Ben jij eigenlijk een raver?

DE ROO «Ja, ik ben altijd graag naar technofeesten gegaan – sinds mijn 17de heb ik bijna geen enkele editie van I Love Techno gemist. Ik sta daar dan altijd zo intens te dansen dat mensen me komen vragen of ik drugs bij me heb (lacht). Op een goeie rave vergeet je dat je een lijf hebt: ken je dat gevoel? Ik vrees wel een beetje dat ik het verleerd ben om mezelf helemaal over te geven aan de muziek.»

HUMO Zal feesten er voor jou nog wel inzitten, nu je zes maanden zwanger bent van je tweede kindje?

DE ROO «Goh, dat zullen we nog zien. Ik zal zeker geen radslag doen op het podium, en in de moshpit zul je me ook niet aantreffen – mijn buik is al vrij dik. Maar ik ben niet het type om rustig te gaan zitten toekijken naar al dat gerave. Zolang ik er ben, wil ik er optimaal van genieten. Uiteraard met wat afstand van de speakers, want ik wil niet dat mijn baby gehoorschade oploopt.

»Ik ben in elk geval voorbereid: ik heb steunkousen, en ook een panterlegging voor zwangere vrouwen – dat bestaat.»

HUMO De Facebookpagina van I Want to Dance Again gewaagt van special effects. Welke?

DE ROO «Over de hele diameter van het Sportpaleis zal een laserinstallatie hangen die over het publiek kan bewegen, terwijl de lasers alle kanten op schijnen. Ik kan je verzekeren: het wordt zwaar spacen. Zwáár.»

HUMO Lang geleden dat ik dát woord nog eens gehoord heb.

DE ROO «Spacen? ’t Was hoog tijd, hè.»

Schrijf je in op onze wekelijkse muzieknieuwsbrief:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234