null Beeld rr
Beeld rr

columnmauro

Feel the Rhythm’ (1989) van PLB System is 100% vintage new beat zoals enkel een onbestemd gebied als België dat kon baren

Elke week diept Mauro één plaat op uit zijn uitgebreide verzameling. Deze week: ‘Feel the Rhythm’ (1989) van PLB System.

Mauro Pawlowski

Vooruitgang, visionairisme, futurisme, op het toilet mijmeren over globale toekomstplannen: het geval mens is spijtig genoeg gedoemd tot verder denken dan een Netflix-documentaire over die materie. Zo las ik onlangs dat wij nog, pak ’m beet, tien biljoen jaar van de zon kunnen profiteren. Daarna dooft ze uit als een fietslichtje met een platte Super Alkaline AA-batterij. Ciao, losers! Althans volgens de nerds van NASA.

PLB Beeld rv
PLBBeeld rv

Daar hoort uiteraard een gepaste soundtrack bij, denk ik dan. En kom nu niet af met een wagneriaanse ‘Götterdämmerung’ of een speciaal gecomponeerde song van een team achter om het even welke winnaar van ‘The Voice’ uit om het even welk land. Volgens mij moet het veeleer een dansbare retrotrack zijn, globaal uitgezonden via Top Radio. Hun slogan: ‘We Make You Move’. Als in ‘Move Forever’. Poef! Alles en iedereen weg. Dus ging ik eens in mijn platencollectie snuisteren. En alsof een hogere macht zich ermee bemoeide, viel er plots een zonnestraal op mijn platenkast. Waarna ik er zonder aarzelen de plaat uit nam waarop die straal eventjes had geschenen. En halleluja, het bleek de perfecte keuze: ‘Feel the Rhythm’ van PLB System. 100 procent vintage new beat zoals enkel een onbestemd gebied als België dat kon baren. Fantastisch nummer trouwens. Even goed als mijn andere favoriet in het genre, ‘Le dormeur’ van Pleasure Game. Meer Front 242 dan ‘Tien om te zien’. Het duo van PLB System draagt op de hoes jassen die zijn volgeplakt met verblindend licht weerkaatsende cd’s. Als mythische zonneplukkers met een intergalactische missie.Vooruitgang, visionairisme, futurisme, mijmeren op het toilet aangaande globale toekomstplannen: het geval mens is spijtig genoeg verdoemd tot verder denken dan een Netflix documentaire over deze materie. Zo las ik onlangs dat wij nog, pak ’m beet, 10 biljoen jaar van de zon kunnen profiteren. Daarna dooft ze uit als een fietslichtje met een platte Super Alkaline AA batterij. Ciao, losers! Althans volgens de nerds van NASA. Daar hoort uiteraard een gepaste soundtrack bij, denk ik dan. En kom nu niet af met een Wagneriaanse Götterdammerung of een hiervoor speciaal gecomponeerde song van een team achter eender welke winnaar van The Voice uit eender welk land. Volgens mij moet het eerder een dansbare retrotrack zijn, globaal uitgezonden via Top Radio. Hun slogan: ’We Make You Move’. Als in ‘move forever’. Poef! Alles en iedereen weg. Dus ging ik eens door mijn platencollectie bladeren. En alsof een hogere macht zich ermee bemoeide, viel er plots een zonnestraal op mijn platenkast. Waarop ik zonder aarzelen blind een plaat eruit nam, net waarop het zo eventjes scheen. En Hallelujah, het bleek de perfecte keuze: ‘Feel The Rhythm’ van PLB System. 100% vintage New Beat zoals enkel een onbestemd gebied als België dit kan baren. Fantastisch nummer trouwens. Even goed als mijn ander favoriet in het genre: ‘Le Dormeur’ van Pleasure Game. Meer Front 242 dan Tien Om Te Zien. Het duo van PLB System draagt op de achterhoes beide een jas volgeplakt met verblindend weerkaatsende cd’s. Als mythische zonneplukkers met een intergalactische missie.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234