Enkele oud-deelnemers: Stijn Meuris (Noordkaap), Fenne Kuppens (Whispering Sons), Johannes Verschaeve, (The Van Jets), Joost Zweegers (Novastar) Beeld Johan Jacobs/Humo
Enkele oud-deelnemers: Stijn Meuris (Noordkaap), Fenne Kuppens (Whispering Sons), Johannes Verschaeve, (The Van Jets), Joost Zweegers (Novastar)Beeld Johan Jacobs/Humo

Humo's Rock Rally

Humo’s Rock Rally 2022: inschrijvingen verlengd tot 22 november!

Geen jaar na het afronden van de vorige editie is het alweer tijd om editie 2022 van Humo’s Rock Rally aan te kondigen. U weet wel, die muziekwedstrijd waarmee u in de voetsporen kunt treden van Noordkaap, Evil Superstars, Novastar, Goose, Whispering Sons, Meskerem Mees en vele wereldberoemde anderen. Ergens eind januari, begin februari wordt u aan de aftrap verwacht, maar pas nadat wij u daartoe waardig hebben bevonden tijdens de bloedstollende, zich achter gepantserde deuren afspelende demoselectie.

Klaus Harmony

Ik spreek hier namens de jury van die demoselectie, waarvan ik, laten we daar maar niet flauw over doen, voluit deel uitmaak. De selectie tips en tricks hieronder zouden uw kansen op deelname moeten verhogen en de onze op levensmoeheid verlagen.

Vooreerst uw gps-coördinaten: navigeer vóór 22 november 23u59 naar humo.be/rockrally. Daar wordt u doorverwezen naar een pagina van vi.be, waar u het volgende moet voorlegggen:

1. Uw groepsnaam. Dat mag ook uw eigen naam zijn, Jean-Paul Vanderslagmulders, maar voor die keer dat ú hem mag kiezen, is enige creativiteit misschien aanbevolen. Besef wel dat bij eventuele latere faam hordes jongens, meisjes en genderfluïden met uw keuze op hun borst zullen rondlopen.

2. Naam en leeftijd van de groepsleden. U wilt niet weten hoe vaak wij al hebben gezucht bij de aanblik van het deelnameformulier van een groep zelfverklaarde peuters dan wel honderdplussers. Bij twijfel zullen wij u altijd ouder inschatten, wat uw slaagkansen aanzienlijk verlaagt – alleen wie fenomenaal fantastisch is, mag wat ons betreft uit de doden zijn opgestaan. Kortom, wees eerlijk.

3. Een foto. Trek gerust een zak over uw hoofd als u vindt dat dat uw muziek ten goede komt. Voor al wie ons zijn of haar gezicht wil tonen – dat hebben wij graag – helpen we nog even een paar misverstanden uit de wereld. U mag, zelfs als u funk speelt, voor die foto gewoon al uw kleren aanhouden, u hoeft heus niet met zijn allen ondersteboven te gaan staan, en u hoeft al helemaal niet naar de Sint-Annatunnel in Antwerpen te rijden. De klimaatzaak heeft u nodig.

Meskerem Mees Beeld KOEN KEPPENS
Meskerem MeesBeeld KOEN KEPPENS

4. Een bio. Tenzij er in u een Ernest Hemingway of Simone de Beauvoir schuilgaat: hou het kort. Dat u elkaar hebt ontmoet op het perron van Kutte-koven-Centraal met – toeval bestaat wél! – allebei exact dezelfde broodtrommel van Marilyn Manson onder de arm, wordt pas een béétje interessant als u net uw eerste Sportpaleis hebt uitverkocht.

5. Muziek! Er zal u worden gevraagd om drie tracks digitaal te uploaden. Dat mag gelijk wat zijn: het is mogelijk om Humo’s Rock Rally te winnen met hiphop, metal, country, dubstep, folk, r&b, hardcore, techno enzovoort. Maar dus ook met rock, al dan niet vergezeld van roll. Eén cover mag, meer niet. En terwijl wij u vanaf de preselecties zullen vragen uw set netjes binnen het kwartier af te ronden, zit er op de demoselectie geen tijdslimiet. Mocht u grossieren in rockopera’s, probeer één en ander dan toch maar, met het oog op onze geestelijke gezondheid, in een synopsis te gieten.

6. Tot slot wordt er naar uw invloeden gevraagd. Hang ook daar alstublieft niet de grapjurk uit, wij lachen al meer dan genoeg.

Succes met de bevalling, en misschien tot binnenkort.

Schrijf je in op onze wekelijkse muzieknieuwsbrief:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234