eindejaarscitaten Beeld Humo
eindejaarscitatenBeeld Humo

Humo's Eindejaarscitaten (2)

‘Ik tweet uit mijn aars. Ik zou beter eerst nadenken’

Aflevering twee van ons jaarlijkse, door de Verenigde Naties bestelde onderzoek dat moet aantonen dat redelijkheid, zelfkennis en gezond verstand niet behoren tot de corebusiness van de muzikant. Van Gogh werd schilder omdat hij niet toonvast was – gingen onderstaande popsterren muziek maken omdat het ontvouwen van een samenhangende gedachte buiten hun bereik lag?

Serge Simonart

Lees hier deel een!

* ‘Ooit raakte mijn penis klem in een ritssluiting.’ (Elton John. Waarop de presentator vroeg: ‘Was het je eigen ritssluiting?’)

* ‘Op onze vorige plaat was water te horen, en een vlammetje en donkere wolken. De nieuwe is één grote vuurbal. Het is onze rauwe soundtrack bij de bullshit in de wereld.’ (Killer Mike van Run the Jewels over ‘RTJ4’)

* ‘De zanger van een rockgroep wilde om drie uur ’s nachts een glas melk. Vérse koeienmelk, recht van de boerderij. We hebben dus iemand naar de dichtstbijzijnde boerderij gestuurd, om drie uur ’s nachts. Toen onze man eindelijk terugkwam met een liter verse koeienmelk, sliep de rockster al.’ (Cateringmanager van Hotel Adlon in Berlijn, gevraagd naar ‘het meest decadente’ verzoek – decadentie is niet meer wat ze was)

* ‘Sold out’ (Paul McCartney, gevraagd naar de mooiste woorden in de Engelse taal. Op nummer 2 zet hij ‘stark naked’)

* ‘Verhuizen naar België’ (Mark Ronson, gevraagd naar wat hij zal doen als na producties voor Amy Winehouse, Dua Lipa, Diplo, Miley Cyrus, Lykke Li en Kanye West zijn carrière opdroogt)

* ‘Neil Diamond zei me eens: ‘Ik heb besloten mezelf te vergeven dat ik Beethoven niet ben.’ Dat is mijn probleem: ik kan het mezelf níét vergeven dat ik Beethoven niet ben, ik ben slechts Billy Joel.’ (maar Beethoven, die dit jaar 250 jaar geleden werd geboren, verkocht niet 120 keer Madison Square Garden uit, een fabelachtig record dat – voorlopig – wordt gesaboteerd door corona. Billy’s broer Alexander Joel dirigeert Beethoven)

* ‘Hou je kop! Wij zijn niet helemaal naar hier gekomen om jullie te horen praten. Als de Engelsen in Londen een uur kunnen stoppen met kwaken, dan moeten jullie dat ook kunnen.’ (Een geïrriteerde Chris Robinson van The Black Crowes tegen het praatzieke, lallende publiek tijdens een showcase in Amsterdam, die de prelude moest worden van een comebacktournee. ‘See you in a couple of months,’ zei Chris aan het eind. Guess what happened…)

* ‘Ze klampen me aan en zeggen: ‘Ik wilde eigenlijk tickets kopen voor jouw show in Kalamazoo, maar uiteindelijk heb ik tickets gekocht voor deze show, de klank was eigenlijk niet zo goed, maar het is toch leuk om je te ontmoeten, al dacht ik dat je groter zou zijn en van dichtbij is je huid niet zo strak en ik vind dit eigenlijk niet zo’n goeie zaal en nu vraag ik me af of ik toch niet beter naar Kalamazoo was gegaan.’ Het zijn fans die zich ‘your biggest fan’ noemen, maar die je eigenlijk de hele tijd beledigen.’ (Phoebe Bridgers over wat een ‘Punisher’ is, behalve de titel van haar jongste album)

* ‘De Eagle Model 10 is ideaal voor social distancing-georiënteerde roadtrips.’ (Corona was het belangrijkste verkoopargument toen de oude tourbus werd geveild waarmee Prince ‘Purple Rain’ promootte. Veelzeggend: aan boord bevindt zich ook ‘een extra groot vibrerend bed met plaats voor zes personen’ en ‘purperen noodverlichting’)

* ‘Het was niet de reactie waarop ik hoopte.’ (Damon Albarn over Mr Tembo, de babyolifant wiens ouders werden afgeslacht door stropers. Damon schreef een liedje over het dier en speelde het hem voor… waarop Mr Tembo begon te schijten)

* ‘Ik heb de volle vijf minuten naar hem geluisterd, en toen kon ik het niet meer houden. Ik heb mijn zakmes in de tafel geplant, als waarschuwing, en de security gevraagd die eikel uit de kamer te verwijderen.’ (Keith Richards over Donald Trump, die in een vorig leven de lokale promotor was van een concert van The Rolling Stones)

* ‘Vrienden in Washington DC hebben me verteld dat de Russen informatie over Trump hebben die véél bezwarender is dan pissen op Russische hoeren. Ik wist niet dat dat kon, maar zij verzekeren me van wel.’ (Moby)

* ‘Wíé?!’ (Voor de eerste en enige keer in zijn carrière probeerde Nick Cave via zijn manager een gratis piano af te troggelen. Maar bij het Italiaanse merk Fazioli kreeg die maar niet uitgelegd wie Nick Cave is. De vrouw verbrak tot drie keer toe de verbinding. Het incidentje ontspoorde pijnlijk toen fans ongevraagd een actie op het getouw zetten om Fazioli ervan te overtuigen dat Cave een gratis piano geven een goed idee was. Een gegeneerde Cave smeekte om die ‘tsunami van nijdige e-mails’, evenals latere crowdfundingacties, meteen stop te zetten)

* ‘Als mijn vader een plaat had gemaakt, dan speelde hij die thuis heel, heel luid. Hij kon uren luisteren naar zichzelf. Soms stond het geluid zo hard dat wij, kinderen, naar beneden kwamen om te klagen dat we niet konden slapen. ‘Stop je vingers in je oren,’ zei hij dan.’ (André Hazes jr.)

* ‘God bestaat niet, al dat gelul over God en de hemel dient enkel de kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders, die er hun macht en inkomen aan ontlenen. En áls God bestaat, dan is het een gore klootzak, want wie almachtig is en goed, zou nooit oorlogen en aan kanker stervende kindjes toelaten.’ (Bob Geldof)

* ‘Bob Geldof gelooft niet in God. Bovendien is hij een notoire gierige egoïst – vraag dat maar aan zijn vrienden en groepsleden. Wat een heerlijke ironie dat uitgerekend hij zich ontpopte tot redder van stervende Afrikanen. Dat bewijst dat God gevoel voor humor heeft en dat Híj wel in Bob gelooft.’ (Bono)

* ‘I basically tweet out of my ass. Ik moet dringend leren om éérst een gedachte af te maken en ze te laten bezinken vóór ik iets post. Al hou ik zelf wel van gekke tweets: er is een fan die constant rare seks-shit over mij post, en onzin dat ik op een dieet van hondenbrokken leef.’ (Phoebe Bridgers)

* ‘Ik ben abnormaal normaal en dat wil ik graag zo houden.’ (Kyoko Cox, de dochter van Yoko Ono. Maar omdat de vader van Kyoko niet John Lennon maar wel ene Tony Cox is, leidde zij de voorbije decennia een normaal, ongestoord, anoniem leven)

* ‘Mijn hit ratio is slechts 10 procent omdat de andere hufters in de groep vetorecht hebben en al te vaak mijn ideeën afschieten.’ (Chris Martin)

* ‘Elton John was altijd competitief vrijgevig: ooit deed ik hem een ijskast cadeau, en een week later kreeg ik van hem een schilderij van Rembrandt.’ (Rod Stewart)

* ‘Ik zag het als een levensverzekering, aangezien ik behoor tot de groep die het grootste risicio loopt.’ (Countryzangeres en borstenmirakel Dolly Parton – nu 75 – gevraagd waarom ze een miljoen dollar doneerde aan een bedrijf dat een vaccin tegen corona ontwikkelt)

* ‘Het leven is wat er gebeurt terwijl je andere plannen aan het maken bent.’ (Een citaat van Allen Saunders, en níét van John Lennon, aan wie die uitspraak al een halve eeuw onterecht wordt toegeschreven)

* ‘De drank die we soms maanden vooraf stiekem begroeven op de plek die het festivalterrein zou worden.’ (Hollandse fan van Bruno Mars, gevraagd naar wat hij het meeste mist aan de festivals)

* ‘Mijn zoon werkt nu in de platenindustrie, dus krijg ik alle horrorverhalen uit de eerste hand te horen. Blijkt dat zelfs sterren als Eric Clapton, Bruce Springsteen en Sting door één of andere raad van beheer terug de studio werden ingejaagd omdat op hun nieuwe plaat ‘geen commerciële single’ te horen was.’ (Randy Newman)

* ‘Als je ouders weg van huis zijn, is het de hoogste tijd om de buren te leren wat goede muziek is.’ (anonieme quote op het internet)

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234