Goldband, Pukkelpop 22, Humo, Koen Keppens Beeld Koen Keppens
Goldband, Pukkelpop 22, Humo, Koen KeppensBeeld Koen Keppens

festivalnieuws vanfestivalman

OneRepublic en de hipste en vuilste schlagerzangers van Nederland: Werchter Boutique kondigt twee nieuwe namen aan

Uw gids in tijden van knaldrang: Festivalman.

Redactie

Werchter Boutique kleurt niet enkel roze maar ook goud, zo blijkt: nadat het dagfestival headliner P!NK aankondigde, laat het de Amerikaanse OneRepublic en de Nederlanders van Goldband ook naar Werchter afreizen. Wie de affiche mag vervolledigen, komen we later te weten.

Goldband veroverde onze harten afgelopen festivalzomer op zowel Rock Werchter als Pukkelpop. Wie dit keer (opnieuw) mee wil feesten met het trio of sterretjes wil tellen met OneRepublic, moet op zaterdag 17 juni in het Festivalpark in Werchter zijn. Voor een ticketje telt u 108 euro neer. Meer informatie vindt u op de website van Werchter Boutique.

***

Graspop blijft met headliners strooien: ook Gojira komt naar Dessel

Gojira op Graspop Metal Meeting 2019 Beeld Stefaan Temmerman
Gojira op Graspop Metal Meeting 2019Beeld Stefaan Temmerman

Druppelsgewijs, als het zweet dat zich uit de poriën van een headbangende metalhead wringt, lost Graspop zijn line-up. Na Def Leppard, Slipknot, Ghost, Mötley Crüe en Parkway Drive is het deze keer aan de Franse metalgrootheid Gojira om zich bekend te maken als headliner van de Kempense metalhoogmis.

Grote kans dat hun chauffeur zonder gps naar Dessel rijdt, want het wordt al de achtste keer in zeventien jaar tijd dat Gojira op Graspop speelt na passages in 2006, 2009, 2012, 2014, 2016, 2017 en 2019. De ticketverkoop voor Graspop Metal Meeting 2023 start op zaterdag 26 november om 10.00 uur via ticketmaster.be.

***

Gemaskerd bal in Dessel: Slipknot is derde headliner voor Graspop Metal Meeting

Volgens de laatste geruchten is de inkt van het verslag dat de brandweer van Kiewit schreef over Slipknot op Pukkelpop nog steeds nat. Het houdt de Amerikaanse metalband alleszins niet tegen om weer een Belgisch concert aan te kondigen. Afspraak op 17 juni 2023 aan de Stenehei in Dessel, want Slipknot is aangekondigd voor Graspop Metal Meeting. Belangrijk verschil tegenover Pukkelpop: intussen heeft de band een nieuwe plaat uit, ‘The End So Far’.

De band rond zanger Corey Taylor is al de derde naam op de affiche van de metalmis: eerder tekenden Def Leppard en Mötley Crüe het startblad. De ticketverkoop begint later dit jaar.

Lees ook

10 ronde bevindingen over de set van Slipknot op Pukkelpop: een schat opduiken van de zeebodem

Nadat wij ‘The End, So Far’ van Slipknot voor het eerst beluisterd hadden, mocht een halve tekenacademie achteraf onze verbazing komen schetsen

Jay Weinberg, drummer van Slipknot: ‘Ik zal wel nooit helemaal wennen aan dat masker’

Tenacious D breekt volgend jaar Vorst Nationaal af

Jack Black en Kyle Gass vormen, volgens zichzelf althans, The Greatest Band in The World: Tenacious D. Een briljant duo dat keetschopt in hun geestverruimend multidisciplinair project. Met een nieuw conceptalbum onder de arm, waaraan ze de laatste hand leggen, kondigen ze na twee jaar hun terugkeer naar Europa aan. Tenacious D speelt op 13 juni in opnieuw Vorst Nationaal!

De ticketverkoop start vrijdag 4 november om 10 via livenation.be. Voor een ticket betaal je - luister even goed Mick Jagger - 47,50 euro.

***

Ticketverkoop Rock Werchter van start. Hoeveel meer betaal je dan vorig jaar?

Tickets voor Rock Werchter 2023 zijn nú te koop. De eerste vijf aangekondigde namen voor het festival wijzen alvast op een topaffiche: Stromae op donderdag, Muse en Fred Again op zaterdag, Arctic Monkeys en Queens of the Stone Age op zondag. Daar komt dus sowieso nog een headliner voor de vrijdag bovenop, naast de tientallen artiesten die gedurende de dag en op de andere podia spelen.

Muse, Stromae en Arctic Monkeys Beeld Getty Images / Damon De Backer
Muse, Stromae en Arctic MonkeysBeeld Getty Images / Damon De Backer

Topnamen mogen wat kosten en dat zien we ook terug in de ticketprijs. Voor een combiticket betaal je dit jaar 292 euro, omgerekend 73 euro per dag en daar komt nog een campingticket bovenop. Een dagticket gaat weg voor 127 euro. Vorig jaar betaalde je voor een combiticket nog 262 euro, waarmee we dus een prijsverhoging zien van ongeveer 9%. Nog verder terug, in 2013, was die prijs 200 euro. Daarmee is het festival nog altijd goedkoper dan bijvoorbeeld Tomorrowland, waar je afgelopen jaar omgerekend 87 euro per dag betaalde.

***

Wéér een klepper op Rock Werchter 2023: Queens of the Stone Age!

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dat de Schuer dit jaar kosten noch moeite spaart voor een topaffiche moge inmiddels wel duidelijk zijn. Rock Werchter trakteerde ons vandaag immers in alle vroegte op alwéér een topnaam. Queens of the Stone Age treden op Rock Werchter aan als vierde straffe headliner, nadat eerder al bekend werd gemaakt dat Stromae, Arctic Monkeys en Muse present tekenen. Daarmee maken ze hun afwezigheid op de editie van 2022 goed, toen ze ondanks een eerdere mededeling toch niét naar Werchter bleken af te zakken.

Josh ​ Homme en co. zullen op zondag 2 juli op de Main Stage staan. Rock Werchter 2023 vindt plaats in het Festivalpark in Werchter van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli. De ticketverkoop start op zaterdag 29 oktober om 10 uur.

***

null Beeld Alex Vanhee
Beeld Alex Vanhee

Rammstein kondigt derde concert aan in Koning Boudewijnstadion

Heer, geef ons vuur, nog méér vuur. Wel, de gebeden van de Rammsteinfans zijn aanhoord, want de Duitse rockiconen hebben een derde concert in ons land aangekondigd. Na 4 en 5 augustus zullen Till Lindemann en zijn bende ondeugende kornuiten ook op donderdag 3 augustus het Koning Boudewijnstadion in lichterlaaire zetten. Opvallend: de nieuwe show is de enige datum die aan de Europese tour wordt toegevoegd.

De eerste twee concerten waren in een mum van tijd uitverkocht, maar het Rammstein-leger bleef zich maar op de wachtlijst zetten. Zij die vorige keer te laat waren, kunnen komende vrijdag vanaf 10u een nieuwe kans wagen.

***

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Muse is de derde headliner van Rock Werchter 2023

Gun ons wat rust, Schuer! De headliners voor Rock Werchter volgen elkaar even snel op als de inwoners van Downing Street 10, maar gelukkig gaat het hier wél om een blijde intrede: Muse is de derde headliner van Werchter 2023. De band zal de wei van Werchter op zaterdag 1 juli hullen in bombastische rock en de geur van nilliesnostalgie.

Eerder werd al aangekondigd dat Stromae headliner zou zijn op de openingsdag van Rock Werchter 2023. Woensdag voegde de organisatie daar Arctic Monkeys aan toe. Rock Werchter 2023 vindt volgend jaar plaats van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli. De ticketverkoop start op zaterdag 29 oktober.

***

Graspop kondigt eerste namen aan: Mötley Crue en Def Leppard sluiten metalhoogmis af

20 oktober 2021

Na Rock Werchter is nu ook Graspop begonnen aan het vullen van zijn affiche en dat doet de metalhoogmis in Dessel meteen met twee brokken geschiedenis: Def Leppard en Mötley Crüe sluiten op zondag 18 juni 2023 het festival af.

Voor Def Leppard is het na 2008 en 2019 de derde passage op Graspop, Mötley Crüe stond er al eens in 2009. De bands gingen vorige zomer nog samen op tournee langs de Amerikaanse stadions en gooien er dus volgend jaar nog een ronde door Europa tegenaan.

Graspop Metal Meeting palmt ook in 2023 vier dagen lang de Stenehei in Dessel in, van 15 tot en met 18 juni. De datum waarop de ticketverkoop begint, is nog niet bekend.

***

Arctic Monkeys komt naar Rock Werchter

19 oktober 2022

De Schuer is on a roll. We waren nog maar pas bekomen van het nieuws dat Stromae op Rock Werchter 2023 zal staan of daar is de nieuwe headliner al en het is opnieuw een klepper. Ook Arctic Monkeys zakken volgend jaar af naar de heilige wei. Alex Turner en zijn compagnons stonden afgelopen zomer nog op Pukkelpop en brengen komende vrijdag hun nieuwe plaat ‘The Car’ uit. Verwacht je dus een grote lading nieuwe muziek op Werchter.

Dat je het ijzer moet smeden als het gloeiend heet is, moet je Herman Schueremans niet leren, dus kijk daar, de start van de ticketverkoop nadert. Vanaf zaterdag 29 oktober zijn de kaartjes beschikbaar. Voor wie de agenda al vast heeft: Rock Werchter vindt volgend jaar plaats van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli.

Lees ook

Op de dancefloor van ‘The Car’ wordt wel alleen nog geslowd - of het scheelt niet veel ★★★½☆

Alex Turner over de nieuwe plaat van Arctic Monkeys: ‘Ik hoop dat ze niet klinkt alsof we strijkers op een rockband hebben geplakt’

***

null Beeld Koen Keppens
Beeld Koen Keppens

Rock Werchter 2023 lost eerste naam: Stromae is headliner

12 oktober 2022

Ze is alweer voorbij, die goede oude festivalzomer, maar niet getreurd: Rock Werchter is al druk bezig met het voorbereiden van de editie van 2023. Vandaag losten Schuer en co. al de allereerste headliner: niemand minder dan Stromae zal op donderdag 29 juni 2023 op het hoofdpodium prijken. Eerder dit jaar bewees Stromae al dat hij een fantastische live performer is op Werchter Boutique, dus dat belooft.

Het festival vindt volgend jaar plaats in het Festivalpark in Werchter van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli 2023. De ticketverkoop van Rock Werchter 2023 start op zaterdag 29 oktober om 10 uur via rockwerchter.be.

***

P!NK is headliner van Werchter Boutique 2023

null Beeld Gie Knaeps
Beeld Gie Knaeps

De Werchter-weide zal zaterdag 17 juni 2023 overspoeld worden door nostalgische dertigers, want eendagsfestival Werchter Boutique mag nillies-popster P!nk als headliner verwelkomen. De 43-jarige Amerikaanse bewees in 2019 nog over behoorlijk soepele gewrichten te beschikken door het publiek van grote broer Rock Werchter in te palmen met salto’s op tien meter hoogte. ‘Dat ene en enige uitroepteken in de naam van P!nk is een vergissing. Dat zouden er minstens vijf moeten zijn’, luidde het verdict van Onze Man over de spektakelshow destijds.

Wij hopen dus dat Alecia Beth Moore - maar P!nk bekt beter - niet te veel aan collageen heeft ingeboet in die vier jaar sinds dat memorabele optreden. Én dat haar setlist toch vooral uit oud materiaal bestaat. Want, geef toe: wie kan er nog een onvergetelijk P!nk-nummer opnoemen dat van na 2012, het jaar van laatste succesplaat ‘The truth about love’, dateert? (De eerste die ‘Cover me in sunshine’ zegt wensen wij een interimjob als de woordvoerder van Jan Jambon toe.)

De ticketverkoop voor Werchter Boutique 2023 start 14 oktober om 10 uur.

***

De zomer van 2023 wordt nog vuriger: Rammstein kondigt extra concert aan op de Heizel

8 september 2022

Niemand die weet hoe ze het doen in tijden van stijgende gasprijzen, maar de Duitse rockers van Rammstein hebben aangekondigd dat ze hun vurige show volgende zomer niet één, maar twee keer naar het Koning Boudewijnstadion brengen. De nieuwe show staat gepland op zaterdag 5 augustus 2023, een dag na de eerste. Die was in een mum van tijd uitverkocht. Ook in Nederland is er een concert bijgekomen, daar is het op 6 juli verzamelen geblazen in Groningen.

Voor Rammstein wordt 2023 het tweede jaar op rij dat ze in België spelen, nadat ze afgelopen zomer het Oostendse Park Nieuwe Koers mochten inwijden.

Update: ook het tweede concert van Rammstein is intussen uitverkocht.

Lees ook

Rammstein in Oostende was absolute waanzin, maar wel van de soort waar wij niet genoeg van kunnen krijgen ★★★★★

***

Vier vrouwen beschuldigen zanger Arcade Fire van seksueel wangedrag

Op 12 september staat Arcade Fire in het Sportpaleis, maar wie na de show door zanger Win Butler nog voor een slaapmutsje naar de backstage gewenkt wordt, denkt daar toch beter twee keer over na.

Volgens de Amerikaanse muzieksite Pitchfork is de onberispelijke publieke reputatie van Butler immers niet helemaal in overeenstemming met zijn gedrag naast het podium. Op de site beschuldigen vier vrouwen hem van seksueel wangedrag, eentje zelfs van aanranding. In 2015 zou de zanger zonder toestemming zijn hand in de broek van deze vrouw hebben gestoken. Ook zou hij de vrouw hebben gezoend zonder dat zij dat wilde. Een andere vrouw stelt dat Butler om naaktfoto’s vroeg en ongevraagd seksueel getinte berichten stuurde. Hier waren onder meer foto’s bij van zijn geslachtsdeel. Ook nadat de vrouw aangaf dat zij daar niet van was gediend, bleef de zanger doorgaan. Pitchfork heeft screenshots van sms- en Instagram-berichten tussen de vrouwen en Butler bekeken.

De vermeende slachtoffers - fans van de band - waren tussen 18 en 23 jaar oud toen de incidenten plaatsvonden, terwijl de zanger destijds tussen 36 en 39 jaar oud was.

In een reactie aan Pitchfork heeft Butler de buitenechtelijke relaties inmiddels toegegeven, maar hij ontkent dat er sprake is geweest van dwang. ‘Ik heb nog nooit een vrouw tegen haar wil aangeraakt’, stelt hij. ‘Ik ontken elke suggestie dat ik mezelf aan een vrouw heb opgedrongen of seksuele gunsten heb geëist. Hoewel deze relaties allemaal met wederzijds goedvinden waren, spijt het me heel erg voor iedereen die ik met mijn gedrag heb gekwetst.’

***

null Beeld STAKE
Beeld STAKE

STAKE en nog drie nieuwe namen op Pukkelpop, maar ook weer nieuwe afzeggingen

De affiche van Pukkelpop wordt voller en voller. Zo versterkt onze tricolore postmetal-trots STAKE op zaterdag de Club, de Franse collega’s van SLIFT doen met hun georchestreerde stoner chaos hetzelfde podium daveren op zondag. Intiemer gaat het eraan toe bij singersongwriter Sam De Nef die op vrijdag de Castello opent en ook bij het Limburgse WESTHINDER worden gevoelige snaren geraakt. Stien Carlier en haar band openen de Lift op zaterdag.

Maar goed nieuws komt nooit alleen, want team Chokri kondigde ook weer enkele afzeggingen aan: St. Panther, Starcrawler en Hot Milk lieten weten dat ze dit weekend niet naar Pukkelpop afzakken.

Intussen is ook het tijdschema helemaal up to date. Little Simz en Wet Leg verschuiven naar andere podia, George Ezra speelt vroeger op de Main Stage en The Opposites en Sean Paul betreden iets later het podium. Ontdek de volledige planning hier.

De heren van Bizkit Park Beeld RV
De heren van Bizkit ParkBeeld RV

Limp Bizkit zal dan tóch te horen zijn op Pukkelpop... dankzij coverband Bizkit Park

Maandag 8 augustus 2022

De malchance voor Chokri Mahassine en de zijnen blijft maar duren, want opnieuw hebben er zes namen afgezegd voor Pukkelpop. Pa Salieu, Omar Apollo, De’Wayne, Hot Milk, Lauren Sanderson en Jxdn sluiten aan in het trieste rijtje van onder anderen Limp Bizkit, Madison Beer en King Gizzard and the Lizard Wizard.

Gelukkig is er ook nog eens goed nieuws, want de gaten op de affiche zijn intussen allemaal weer opgevuld. De opvallendste naam is Bizkit Park, een Belgische band die klassiekers uit de nu-metal covert. Zij mogen de main stage openen op zaterdag, niet toevallig de dag waarop Limp Bizkit had moeten spelen. Die dag trapt Starcrawler de dag af in de Lift-tent. Vrijdag komen Daði Freyr, Clawfinger, Wu-Lu en Moments naar Kiewit. Zondag verwelkomt Pukkelpop Ho99o9, Moonchild Sanelly, Bru-C en GIRLI.

Het regent afzeggingen voor Pukkelpop: ook King Gizzard and the Lizard Wizard

7 augustus 2022

Festivalman brengt u dezer dagen alleen nog maar slecht nieuws over Pukkelpop: na Limp Bizkit, Madison Beer, Noah Cyrus, Gabriels en Self Esteem moet ook King Gizzard & The Lizard Wizard hun kat - of hun hagedis - sturen.

De reden van annulatie is geen aversie van Limburgse grond: de band annuleert hun volledige Europese tournee. Frontman Stu Mackenzie kondigde op Instagram aan dat hij aan de ziekte van Crohn lijdt (een chronische ontstekingsziekte van de darm, red.), en dat hij voor een opflakkering van die ziekte dringend behandeld moet worden in Australië. ‘De afgelopen tien jaar heb ik de ziekte zo goed als mogelijk behandeld’, aldus Mackenzie. ‘Het is een wonder dat we in het verleden geen shows hebben geannuleerd. Maar op dit moment is mijn gezondheid er erg slecht aan toe en moet ik naar huis.’

***

Vier artiesten zeggen af voor Pukkelpop, maar festival krijgt een extra podium

29 juli 2022

De vloek van onze festivals en artiesten die afzeggen is nog niet voorbij, zo blijkt. Na Limp Bizkit laten Madison Beer, Noah Cyrus, Gabriels en Self Esteem Kiewit links liggen.

Maar geen getreur voor de fans van de 200 andere artiesten, want Pukkelpop komt met een nieuw podium, nummer 9 (!) ondertussen. Op het outsider-podium ‘(Not in my) Backyard’ draait alles rond zelfexpressie en identiteit. Daar kunnen we alvast While She Sleeps, Ghostemane, Frank Carter & The Rattlesnakes en Wargasm spotten.

***

Pukkelpop verliest headliner: band annuleert volledige Europese tournee

18 juli 2022

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

Net nu we eindelijk zeker zijn dat de festivals na twee coronajaren weer kunnen doorgaan, lijken organisatoren zich steeds meer zorgen te moeten maken over een veranderende line-up. Nadat Metallica en Red Hot Chili Peppers ei zo na hun passage op Rock Werchter moest cancelen door corona, deelt nu Pukkelpop in de klappen. Rockband Limp Bizkit, die zaterdag 20 augustus die wei in Kiewit moest platspelen, annuleert zijn volledige tournee. Frontman Fred Durst (51) zegt met gezondheidsproblemen te kampen, en op doktersadvies rust te nemen. Meer details zijn voorlopig niet bekend. Of u nu echt rouwig moet zijn om de annulatie van Limp Bizkit, is voer voor discussie: hun Werchter-concert uit 2009 schopte het recent nog tot ons ‘De 8 slechtste concerten van Rock Werchter’-lijstje.

Wie en of iemand überhaupt de band zal vervangen op de affiche, is tevens nog niet bekendgemaakt. Hou je koest, Metejoor.

Mick Jagger spot in het Nederlands met woedende fan: ‘Blij dat jullie hier zijn en niet bij Frans Bauer’ (video)

8 juli 2022

The Rolling Stones-zanger Mick Jagger (78) heeft donderdagavond in Amsterdam met een grap én in het Nederlands gereageerd op de ophef rond het eerder wegens corona afgelaste concert van de band. Fan Corry barstte toen in woede uit en haar tirade ging viraal: ‘Voortaan ga ik naar Frans Bauer!’ Corry, die toen voor de camera’s van ‘Hart van Nederland’ had geklaagd dat ze talloze ‘kuttrappen’ had beklommen om in de Johan Cruijff ArenA te geraken, stond gisteren nochtans op de eerste rij bij het inhaalconcert van de Stones om het hoongelach van Jagger aan te horen. ‘Blij dat jullie hier zijn en niet bij Frans Bauer’, aldus de frontman in zijn beste Nederlands.

Jagger, die er een gewoonte van maakt om in elk land grappen te maken over het lokale nieuws, vroeg daarnaast ook of er ‘ook boeren in de zaal aanwezig waren’, verwijzend naar het boerenprotest. Benieuwd welk Belgisch schandaal het op 11 juli in het Koning Boudewijnstadion mag ontgelden. Onze raad aan Wouter Beke en de raad van bestuur van 3M: kom incognito naar het optreden.

Geniet hier nog eens van de tirade van superfan Corry: ‘Last-minute afzegging door corona? Zo’n test moet je ‘s ochtends in je neus duwen!’

Lees ook:

Het grote Mick Jagger-interview: ‘Als we op het einde buigen voor het publiek, steekt het me: geen Charlie’

Onze Man bij The Rolling Stones in Madrid: Ga toch maar kijken, op 11 juli in Brussel. En kom later niet klagen als u die afspraak met de geschiedenis hebt gemist

***

Lil Uzi Vert, Meskerem Mees en nog meer moois: Pukkelpopaffiche bijna compleet

5 juli 2022

We hebben nog maar net Rock Werchter achter de kiezen of daar lonkt Pukkelpop alweer aan de horizon. De organisatie voegde zojuist nog eens 6 namen toe aan de affiche. De meest opvallende naam is zonder twijfel de Amerikaanse rapper Lil Uzi Vert, voornamelijk bekend omdat hij vorig jaar een gigantische roze diamant (ter waarde van 20 miljoen euro) in zijn voorhoofd liet aanbrengen. Al schijnen ook zijn live shows vrij legendarisch te zijn, met stevige moshpits en walls of death. Hij prijkt op vrijdag 19 augustus op de affiche, samen met onder andere Slipknot, Cypress Hill en Nothing But Thieves.

Lees ook:

Het grote Rock Werchter 2022 overzicht: alle 87 recensies op een rij

De bekerrapers, chagrijnige security en meer opvallende foto’s van vier dagen Rock Werchter 2022

Zijn nog meer van de partij: de Franse dj Vitalic, de Canadese hardcoreband DoFlame, de Antwerpse rapper Miss Angel, de Nederlandse popparel Eefje de Visser en het Gentse talent Meskerem Mees.

Verdwijnt van het programma: de Amerikaanse rapper Young Thug, die door een juridisch geschil het land niet mag verlaten.

***

Metallica zegt optreden af door coronabesmetting: nog geen duidelijkheid over Rock Werchter

29 juni 2022

null Beeld Ben Houdijk
Beeld Ben Houdijk

Metallica heeft hun optreden van vanavond in Zwitserland op het laatste moment afgezegd, dat meldt de organisator van het festival Frauenfeld Rocks via hun Instagrampagina. De annulering komt er door een coronabesmetting in de ‘Metallica-familie’.

‘Het is met een zwaar hart dat we moeten aankondigen dat we helaas niet kunnen optreden in Frauenfeld’, klinkt het. ‘We betreuren het ten zeerste dat we onze fans moeten teleurstellen.’ De beslissing werd genomen door de organisatie en de artiesten.

Vrijdag zou de band in ons land Rock Werchter headlinen. Organisator Live Nation laat weten nog geen informatie te hebben of dat in het gedrang komt, maar de artiesten zelf tonen zich al wel hoopvol er gewoon bij te kunnen zijn over twee dagen.

Lees ook

Van Andermaal tot Zwangere Guy: Humo’s weldadig wiekende Rock Werchter-ABC

***

Sam Fender zegt Rock Werchter af vanwege ontstoken amandelen

29 juni 2022

Hypersonic miserie op Rock Werchter: nadat bekend werd dat Metallica met een coronabesmetting zit, zegt nu topact Sam Fender af. De singer-songwriter heeft last van ontstoken amandelen. Zijn slot op vrijdag zal worden overgenomen door Turnstile en om te line-up te vervolledigen voegt de organisatie Charles toe, de winnares van The Voice Belgique 2020.

***

‘Fuck the Supreme Court!’ Kendrick Lamar, Phoebe Bridgers en andere artiesten protesteren op Glastonbury tegen terugschroeven recht op abortus

27 juni 2022

Tijdens zijn slotnummer “Saviour”, verscheen Kendrick Lamar gisteren met een doornenkroon op zijn hoofd op het podium van Glastonbury, terwijl er straaltjes bloed over zijn gezicht geleden. Als een mantra scandeerde de Britse rapper, luider en luider: “Godspeed for women’s rights, they judge you, they judged Christ.” Bekijk het optreden hieronder:

Lamar was niet de enige artiest die protesteerde tegen de recente beslissing van het Amerikaans Hooggerechtshof om het historische arrest ‘Roe v. Wade’ te verwerpen, waardoor Amerikaanse staten nu abortus kunnen verbieden. Onder meer zangeressen Olivia Rodrigo, Lily Allen, Billie Eilish en Phoebe Bridgers protesteerden luid: “Fuck Amerika en al die onbenullige oude motherfuckers die ons proberen te vertellen wat we met onze lichamen moeten doen. Fuck it,” klonk het bij de laatste.

***

Crammerock opent de debatten: Kaiser Chiefs, Triggerfinger en Stikstof komen naar Stekene

16 juni 2022

Regen; Triggerfinger; onweer; Lokerse Feesten 2018; 07-08-2018 Beeld Geert Van de Velde
Regen; Triggerfinger; onweer; Lokerse Feesten 2018; 07-08-2018Beeld Geert Van de Velde

We hebben het voor u opgezocht: het is van 2010 geleden dat België een volwaardige festivalzomer had zonder de Britse ambiancemakers van Kaiser Chiefs. Het was dan ook wachten tot ze ergens hun komst zouden bevestigen en dit jaar is het Crammerock dat met de eer gaat lopen.

Onze vrienden in Stekene gooiden er meteen nog negen namen tegenaan, zodat tien van de vijftig artiesten op hun affiche nu bekend zijn. Dat zijn Circa Waves, Triggerfinger, RHEA, Jake Bugg, Kids With Buns, Noordkaap, Intergalactic Lovers, Stikstof en USED.

Crammerock vindt plaats op 2 en 3 september. Info en tickets vindt u hier.

Van S10 tot Fleddy Melculy: Pukkelpop lost dertig nieuwe namen én moet er twee schrappen

Loopt intussen sneller vol dan u een pint kan bestellen: de affiche van Pukkelpop. De organisatie kondigde vandaag pardoes dertig nieuwe namen aan. Voor de pre-party op donderdag tekenen Hindu Radio DJ’s, The Sore Losers, Willy Organ XL en Lander & Adriaan present. Op vrijdag komen Nothing But Thieves, King Hannah, While She Sleeps, Fleddy Melculy, Klaps, Anfisa Letyago, Pitou, S10, OGENN en DJ St. Paul u amuseren tussen het bronsgroene eikenhout van Limburg. De dag erna is het aan Kills Birds, Al-Qasar, De Staat, killthelogo, Mooneye, séa en Eppo Janssen & Friends - naar het schijnt kent die laatste act de organisatie nog al goed. Op de slotdag is het dan weer uitkijken naar ECHT!, HEISA, lalma, Naethan, Slow Crush, Biesmans (live), Axel Haube, Stijn Van De Voorde & Thibault Christiaensen en Milo Meskens.

Veel goed nieuws vanuit Kiewit, maar voor de fans van Willow en Soulwax is het bittere tranen plengen: hun helden zullen dit jaar niet op Pukkelpop staan wegens productionele redenen.

De hele line-up en tickets vindt u op de site van Pukkelpop.

***

Yuval Harari gaat optreden op Tomorrowland

15 juni 2022

Nee, de razend populaire historicus zal niet tussen de dj’s op het podium klimmen, maar zal een dag eerder, op 28 juli, opdraven op de Love Tomorrow Conference, een duurzaamheidsconferentie voor jongeren die voor het eerst wordt georganiseerd. Ook op het programma: David Sirota, de scenarist van Netflixfilm ‘Don’t Look Up’, Ali Tabrizi, de maker van de veelbesproken documentaire ‘Seaspiracy’, de Zweedse dj en activiste Ida Engberg en de Vlaamse oprichter van Foodmaker Lieven Vanlommel. Een ticket kost 60 euro, maar jongeren onder de 26 betalen de helft.

‘Wij zien onszelf niet als muzikanten’: Amenra over hun staalharde set op Best Kept Secret festival

Amenra. Beeld Alcatraz 2021
Amenra.Beeld Alcatraz 2021

‘t Is eenzaam aan de top, maar gelukkig niet in de tent. Amenra, die dit jaar op nummer één van de Staalhard 100 prijkt, trok afgelopen weekend ondanks het vroege uur op Best Kept Secret festival een bikkelhard en toegewijd publiek. Maar alle populariteit ter wereld kan van deze mannen geen zelfingenomen zakken maken. ‘Wij zien onszelf ook niet als muzikanten. Wij hebben nooit kunnen dromen dat we er onze job van gingen kunnen maken. Dus ja. We prijzen onszelf gelukkig.’

Nog gelukkiger? Het publiek. ‘Hoe ze zo klein en fragiel kunnen beginnen, om dan plots te exploderen. Het is prachtig.’

Herbekijk het volledige interview van Radio Willy met frontman Colin H. van Eeckhout hieronder.

***

Mick Jagger met corona: The Rolling Stones zeggen in extremis show af

14 juni 2022

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Het Nederlandse luik van de Sixty-tour van de Stones, dat gisteren zou plaatsvinden in Amsterdamse Johan Cruijff Arena, werd uitgesteld. Sir Mick Jagger (78) testte kort voor het optreden positief op corona en kon daardoor het podium niet betreden. ‘I’m so sorry that we’ve had to postpone the Amsterdam show with such short notice tonight’, liet Mick Jagger weten op Twitter.

De Nederlandse show wordt uitgesteld en de tickets zullen geldig blijven. In de komende tien dagen staan er nog twee optredens gepland, in Zwitserland en Italië, maar daarover werd nog niet gecommuniceerd. Het Belgische optreden, op 11 juli in het Koning Boudewijnstadion, lijkt te ver in de toekomst te liggen om in het gedrang te komen. In blijde afwachting kan u altijd ons grote Mick Jagger-interview nog eens herlezen: ‘Rock-’n-roll, en eerlijk gezegd om het even welke vorm van popmuziek, is niet bedacht voor zeventigers’

***

Bruce Springsteen en zijn band komen volgend jaar naar België

Bruce Springsteen Beeld Getty Images
Bruce SpringsteenBeeld Getty Images

Het is ondertussen al zes jaar geleden dat Bruce Springsteen ons land nog eens aandeed, maar de fans van de rocker hoeven niet veel langer te wachten. Volgend jaar in juni maken Springsteen en de E Street Band met hun internationale tournee ook een tussenstop in België. Dat kondigde Live Nation op sociale media aan.

Een exacte datum en meer informatie volgt nog. Andere tourdata, die wel al bekend is, vindt u op de website van ‘The Boss’.

***

2ManyDJs, Froukje, Emma Bale en meer: Lokerse Feesten kondigen 33 nieuwe namen aan

De headliners waren al bekend, maar nu hebben de Lokerse Feesten in een klap nog 33 (!) nieuwe namen aangekondigd. Op vrijdag zullen 2MANYDJS en Sylvie Kreusch de line-up van de mainstage aanvullen en zaterdag doen Froukje en Emma Bale hetzelfde.

Dit jaar dopen de Lokerse Feesten hun indoorstage om tot ‘Club Stubru’ waar diverse muziekstijlen aan bod zullen komen. Verwacht je aan house met Booka Shade Live en Cherry Moon, heerlijke indiedeuntjes met Admiral Freebee, black metal beats van Wiegedood, rocken met DIRK., hoppen op de hiphop van Dikke, en dansen op Tiga. Ook opkomend talent krijgt een plaats: Hairbaby, Mooneye, Lalma, Meltheads (tweede plaats op Humo’s Rock Rally 2022), ILA, Cucamaras, Willy Organ en Movulango staan allemaal op de planning.

De hele line-up vindt u hier.

***

Matthias Schoenaerts herdenkt Sanda Dia met een kunstwerk op Rock Werchter

Kunstwerk Sanda Dia Beeld Matthias Schoenaerts
Kunstwerk Sanda DiaBeeld Matthias Schoenaerts

Matthias Schoenaerts maakte op het festivalterrein van Werchter een kunstwerk als eerbetoon aan Sanda Dia. De 20-jarige student kwam om het leven tijdens de beruchte Reuzegom-doop, en het proces werd onlangs stilgelegd. Op sociale media plaatste de acteur-artiest een foto van zijn werk met als bijschrijft ‘ZWART OP WIT. #justiceforsanda’.

Het kunstwerk is te bezichtigen op North West Walls, een containerconstructie van kunstenaar Arne Quinze. De constructie maakt al jaren deel uit van de festivalweide van Rock Werchter, en deze keer hoort Schoenaerts (alias ‘Zenith’) bij de vele artiesten die de containers mogen bewerken. Het is ook niet de eerste keer dat de acteur zich aan kunst waagt: hij maakte onder andere al graffitiwerken van George Floyd in Parijs en Leopold II in Oostende.

***

Gent Jazz pakt uit met Daniel Lanois, Stikstof en Joep Beving

Gent Jazz heeft zijn affiche voor deze zomer flink uitgebreid met zeventien namen. Daarbij klassiek jazzgeweld als De Beren Gieren en Bram De Looze, maar ook de Brusselse hiphopbazen van Stikstof en Daniel Lanois.

8 juli wordt de ontdekkingsdag van het festival met zes opkomende acts aan de democratische prijs van 29 euro. Met Gogo Penguin, Theon Cross, Lady BlackBird, Oscar Jerome, Bex Burch & Leafcutter John: Boing! en Dishwasher mikt Gent Jazz op mensen die méé willen zijn. ‘Dit programma past helemaal in onze missie om jonge artiesten voor te stellen en een duwtje in de rug te geven’, klinkt het. De volledige line-up en meer informatie vindt u hier.

***

Best Kept Secret maakt laatste namen bekend voor zijn vernieuwd festival

Het Nederlandse Best Kept Secret heeft nu ook een volledige line-up. Eerder strikte het festival artiesten als The Strokes, Alt-J, Jamie XX, Fontaines D.C en Nick Cave & The Bad Seeds, en nu komen daar onder andere Carista, Cero Ismael, Meskerem Mees en Future Husband bij. Festivaldirecteur Maurits Westerik is enthousiast over het programma: ‘Deze editie van Best Kept Secret heeft misschien wel het meest gevarieerde programma óóit’, verklaart hij.

Best Kept Secret komt na twee festivalloze zomers met een ‘nieuw gezicht’, wat een nieuw festivalterrein, nieuwe samenwerkingen en een andere huisstijl betekent. Het festival vindt plaats op 10, 11 en 12 juni in de Beekse Bergen. De volledige line-up en meer informatie vindt u hier.

***

De Jeugd Van Tegenwoordig, Meskerem Mees en meer op Cactusfestival 2022

Meskerem Mees Beeld Koen Keppens
Meskerem MeesBeeld Koen Keppens

Er zijn vier nieuwe namen voor Cactusfestival 2022 bekend: Humo’s Rock Rally 2020-winnares Meskerem Mees prijst nu ook op de affiche. De singer-songwriter zal op vrijdag 8 juli optreden, net als Toearegse muziekgroep Tamikrest. Met deze twee namen is de line-up voor die dag nu volledig. Op zaterdag passeren dan weer de gasten van De Jeugd Van Tegenwoordig, en op zondag komt hiphopduo blackwave. optreden. De eerder aangekondigde Whitney moet hun concert helaas annuleren.

Meer namen worden later bekendgemaakt. De voorlopige line-up vindt u hier.

***

16 nieuwe aanwisten voor Couleur Café

De line-up voor Couleur Café raakt stilaan volledig. Op vrijdag 24 juni kunt u Blackbird Soundsystem op de Dub Stage vinden. Zaterdag voegen Bas, Lila Iké en Couleur Café-project Niveau4, waar artiesten uit de Belgische rapscène samenkomen, zich aan het lijstje toe.

Op zondag is het dan weer de beurt aan Manudigital en zijn MC Caporal Negus en de Afro-Cubaanse funk van Cimafunk. Ook de Britse rapper AJ Tracey en de Zambiaans-Australische Sampa The Great zullen van de partij zijn.

Alle namen en verdere informatie vindt u hier.

***

Volledige line-up van Rock Werchter Encore is bekend: Zwangere Guy, Intergalactic Lovers en meer

De eenmalige extra festivaldag van Rock Werchter heeft nu, naast eerder aangekondigde headliner Florence + The Machine, de volledige line-up bekendgemaakt. Op zondag 26 juni opent Zwangere Guy de Main Stage. Ook Intergalactic Lovers, Foals en The Kid Laroi zullen daar optreden. In The Barn spelen dan weer AG Club, Sylvie Kreusch, Sky Ferreira, Mitski en The Specials.

Tickets zijn vanaf donderdag 14 april om 10u00 beschikbaar. Meer informatie vindt u hier.

***

De eerste namen voor Leffingeleuren zijn bekend

Na twee coronaproof ‘Op En Tent’-edities keert festival Leffingeleuren terug voor een normale editie. Deze vindt plaats van vrijdag 9 september tot en met zondag 11 september in, hoe kan het ook anders, Leffinge, Middelkerke. De organisatie lost meteen ook al de eerste namen: Pitchfork-favoriet Protomartyr, de ex-Ought leden van Cola, het Duits-Britse duo Lebanon Hanover, de Colombiaanse Meridian Brothers en indiegroep CLAMM komen optreden.

Op donderdag 14 April om 10u00 start de verkoop van de Early Bird weekend tickets. Die zullen 59 euro kosten, inclusief transactiekosten. Meer informatie vindt u hier.

***

Rock Werchter krijgt extra festivaldag en strikt headliner Florence + The Machine

‘Rock Werchter Encore’ zal op de wei van Werchter op de Main Stage en The Bar plaatsvinden. De extra festivaldag is ongetwijfeld een antwoord op de vele andere uitbreidingen die we ondertussen gewend zijn van de lang verwachte festivalzomer. Twee jaar lang was het rustig op de weide, en dus pakken de organisatoren van Werchter dit jaar uit met wel 7 dagen muziek. ‘De honger om ten volle opnieuw festivals te beleven is groot,’ aldus concertpromotor Herman Schueremans. ‘Zo zijn zowel Rock Werchter als Werchter Boutique uitverkocht. Vroeger dan ooit is dat. De knaldrang is echt. Zowel bij de fans als bij de artiesten. En ook bij ons. We want more.’

De volledige line-up maakt Werchter pas later bekend, maar Schueremans liet wel al een grote naam vallen: Florence + The Machine wordt de headliner van de unieke editie. De Britse groep brengt op 13 mei ook een nieuw album uit, dus zullen fans van nieuwe songs kunnen genieten.

Een ticket zal 94 euro kosten (inclusief service- en mobiliteitskosten), maar mensen die al tickets hebben voor het Rock Werchter-festival krijgen 10 euro korting. De ticketverkoop start op 14 april om 10u00. Meer informatie vindt u hier.

***

Nieuwe club bekend voor Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole is een 3-daags festival in de Groene Heuvels van Nederland. Van 1 tot en met 3 juli staan onder andere Disclosure, Gorillaz, The War on Drugs en Little Simz op het programma. Het festival kondigt nu ook een nieuwe club aan, waar het hele weekend lang electronische muziek zal worden gespeeld. Onder andere David Vunk, Joy Orbison, Aleksa Alaska en Sandrien zullen van de partij zijn.

De festivaltickets zijn al uitverkocht, maar er zijn nog Rabbit Resort-packages (waar accomodatie zit inbegrepen) beschikbaar. Meer informatie over DTRH en club REX vindt u hier.

***

Festival Dranouter lost nog meer grote namen

Tourist LeMC Beeld Klaas De Scheirder
Tourist LeMCBeeld Klaas De Scheirder

Schoon volk op het West-Vlaamse Dranouter: Tourist LeMC, Crossbones Trombones, Yong Yello, Monsieur Doumani, Make a Move, Portland, Marvara, Flanders Ethno en Sylvie Kreusch zijn de nieuwe namen die op 5, 6 en 7 augustus op de festivalweide staan. Eerder kondigde de organisatie Rodrigo y Gabriela, Go_A, ZAZ, Intergalactic Lovers, Dadi Freyr, Madou en Kids With Buns al aan.

De volledige line-up en meer informatie vindt u hier.

***

De Lokerse Feesten pakt uit met een Nederlandstalige avond en kindernamiddag

Op zaterdag 13 augustus mag u zich aan een kindernamiddag en een avond vol Nederlandstalige muziek verwachten op de Lokerse Feesten. De headliner op zaterdagavond is Clouseau, die onlangs een nieuw album uitbracht. Ook De Kreuners en The Clement Peerens Explosition zullen spelen. Regi Live sluit de avond dan weer af. Op de speciale kindernamiddag zullen de groepen van K3 en #LikeMe zingen en dansen.

Deze editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 5 tot en met zondag 14 augustus. Andere eerder aangekondigde headliners zijn Kings of Leon, Kraftwerk, Black Eyed Peas en Snow Patrol. Meer namen vindt u hier.

Ook op Humo

‘Neurologen beamen dat luisteren naar MNM hersenschade kan opleveren’: Luister nu naar de nieuwe aflevering van ‘De Ongelogen Waarheid’

***

Nog meer nieuwe namen op de affiche van Cactusfestival 2022

Ook het prikkelige Cactusfestival kon twee jaar lang niet doorgaan, maar nu zal het Brugse Minnewaterpark opnieuw kunnen vollopen. Eerder kondigde de organisatie grote namen als Robert Plant & Alison Krauss, Balthazar, Franz Ferdinand, Richard Hawley, Intergalactic Lovers en Supergrass aan. Nu komt daar op vrijdag 8 juni het Schotse duo Belle and Sebastian bij. Op zaterdag 9 juni versterken Coely en Sylvie Kreusch de line-up.

Meer namen volgen op een latere datum. Alle informatie vindt u hier.

***

Afropop staat boven bij Couleur Café: nieuwe namen bekend

Lefto Early Bird Beeld LEB
Lefto Early BirdBeeld LEB

Er zijn nog meer nieuwe namen bekend voor het Brusselse Couleur Café. Op vrijdag 25 juni bouwen de Britse-Franse zanger Blaiz Fayah en Franse groep Stand High Patrol een dancehall-feestje. Om de avond af te sluiten speelt op de Black Stage het Zuid-Afrikaanse Black Motion. Op zaterdag versterken de Nigeriaanse Rema en de Angolese Pongo de affiche. Tenslotte speelt op zondag het Britse duo Zion Train en de Brussels dj Lefto Early Bird.

Op de camping van het festival, die eerder al volzet was, zullen er nu toch 1000 extra plaatsen voorzien zijn. Meer info vindt u hier.

***

Peggy Gou, Nas, Stormzy en meer: deze artiesten komen naar CORE Festival

De allereerste editie van CORE Festival strikt meteen al enkele grote namen. Onder andere Lous and the Yakuza, Nas, Peggy Gou en Stormzy worden aan de affiche van het tweedaagse boutique festival toegevoegd. Eerder werden Action Bronson, The Blaze, Celeste, Jamie xx, Mura Masa en Paul Kalkbrenner aangekondigd.

In de indoor Endoma zullen festivalgangers live electronica acts te horen krijgen, waaronder The Blaze, Caribou, Dora Jar, Fatima Yamaha, Mariah the Scientist, MEUTE, Mura Masa, Sam Gellaitry (live), SOHN en Yeule. Op de outdoor Altverda zijn fans van alternative dance aan hun trekken komen, met Peggy Gou naast andere acts zoals Daniel Avery (dj set), DJ Harvey, Nina Kraviz, Ross From Friends en rRoxymore. Wie meer naar housemuziek neigt, is er de intiemere Orlo: met onder andere Agoria, Bibi Seck, CC:DISCO!, Chaos In The CBD, Horse Meat Disco, Mr. Scruff, Sassy J en Sofia Kourtesis.

CORE 2022 gaat door op 27 en 28 mei in het Osseghem Park in Brussel. Een dagticket zal 67 euro kosten, voor een weekendticket mag u 123 euro neerleggen. Meer informatie vindt u hier.

***

Organisatie Pukkelpop maakt 20 namen bekend voor klein broertje HEAR HEAR!: Pixies, Editors, Balthazar en meer

Op zondag 14 augustus, de week voor Pukkelpop, zullen onder meer Pixies, Editors, Liam Gallagher, Future Islands, The Avalanches en Sonic Youth-frontman Thurston Moore afzakken naar Kiewit. Zij spelen op podia die WAH WAH, GIMME GIMME, YEAH YEAH en KNOCK KNOCK gedoopt werden.

Verder zullen ook Wolf Alice, Whispering Sons, Sons, Vitalic, Bathazar, Anna Calvi, Kings of Convenience, Strand of Oaks, Girls Against Boys, Battles, Squid, Porridge Radio, Billy Nomates en Meskerem Mees het nieuwe festival inwijden. Tickets kosten 95 euro en zijn beschikbaar vanaf 31 maart. Er is geen camping. Alle info vindt u hier.

***

Arctic Monkeys en meer: dit is de zo goed als volledige line-up van Pukkelpop 2022, de eerste editie in drie jaar

Bijna drie jaar is het al geleden, maar komende augustus is Kiewit opnieuw het decor voor drinkgelag, hormonale uitspattingen en bovengemiddeld goede muziek. Pukkelpop loste in één keer de hele line-up voor haar eerste editie sinds de zomer van 2019. Onder meer Arctic Monkeys, Tame Impala, Slipknot, Cypress Hill en Limp Bizkit zakken af naar Belgisch Limburg van donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus. Met artiesten als Oscar & The Wolf, Goose en Soulwax is ook ons land naar goede gewoonte vertegenwoordigd. De volledige lijst en dagindeling vindt u hier.

Pukkelpop 2022 gaat door van donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus.

***

Gent Jazz breidt affiche uit met een hoop nieuwe namen

Het Gentse jazzfestival pakt uit met heel wat nieuwe namen. Eerder kondigde de organisatie de iconen Sting en Van Morrison aan, en ook Kae Tempest en Agnes Obel bevestigden al. Daar komen nu dus een hoop namen bij. Ibrahim Maalouf, Avishai Cohen Trio, Melody Gardot, Joe Lovano & Dave Douglas, Archie Shepp & Jason Moran, Gabriel Rios, Sylvie Kreusch, Christian McBride, Novastar, Mauro, Meskerem Mees, Judi Jackson, Youn Sun Nah en meer zakken in juli af naar Gent.

Gent Jazz gaat door van 7 tot 17 juli. Meer informatie vindt u hier.

***

CORE festival lost eerste namen: Jamie xx, Action Bronson en meer

null Beeld ANP
Beeld ANP

CORE Festival, de liefdesbaby van Rock Werchter en Tomorrowland, heeft een eerste lading namen gelost. Onder meer Celeste, Action Bronson, Ezra Collective, Little Dragon en Sylvie Kreusch zullen het podium van de outdoor Ardo betreden, dat elke dag wordt afgesloten met een feestje. Vrijdag voorziet Paul Kalkbrenner in uw knaldrang, zaterdag haalt Jamie xx zijn beste beats boven.

Verder is er nog de outdoor Altverda, waar we ons volgens de organisatie aan alternative dance mogen verwachten, met namen als Nina Kraviz en Ross From Friends.

Alle electronicaliefhebbers moeten zich reppen naar het indoor Endoma stage, met acts als Caribou, Fatima Yamaha, MEUTE, Mura Masa, SOHN en The Blaze.

Voor de housefans is er ten slotte de intieme Orlo, met onder meer Agoria, Bibi Seck, CC:DISCO!, DJ Harvey, Horse Meat Disco en Sofia Kourtesis.

De algemene ticketverkoop begint op donderdag 24 februari om 11u.

***

Combitickets Rock Werchter nu al uitverkocht, Dour lost nieuwe namen

Het gaat hard met de tickets voor Rock Werchter, want nadat alle vrijdag- en zondagtickets al de deur uit vlogen, zijn nu ook de combitickets niet meer beschikbaar. Met headliners als Pearl Jam, Pixies, The War On Drugs, Metallica, Imagine Dragons, Haim, Beck en Red Hot Chili Peppers mag dat natuurlijk ook geen verrassing zijn.

***

Sabaton vervangt Aerosmith op Graspop

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Aerosmith hun gehele Europese tour cancelt vanwege de onzekere situatie rondom corona. De organisatie van Graspop meldt nu dat Sabaton de vervangende headliner wordt. Daarmee wordt de Zweedse band de afsluiter van het festival.

Naast Sabaton zijn ook de andere drie headliners van het festival al bekend. Avenged Sevenfold, Iron Maiden en Judas Priest zullen net als Sabaton een festivaldag afsluiten op Graspop Metal Meeting 2022. Onder andere Volbeat, Within Temptation, Deftones, Korn en Deep Purple prijken verder nog op de affiche.

***

Ook Dour lost nieuwe namen

In juli vindt Dour opnieuw plaats, dit jaar in een XXL-editie. Voor het festival kan je namelijk al genieten van het drie dagen durende Dour CampFest, gevolgd door het eigenlijke festival dat vijf dagen duurt. Zet 11 tot en met 17 juli dus alvast in de agenda.

Met Niska, Laylow, Angèle en Flume zijn er al enkele headliners bekend en daar voegde de organisatie deze week nog Vald, Hamza, Lala &ce, Rico Nasty, Ben Böhmer, Ben Klock, Laurent Garnier, Rone, NTO, Palms Trax, India Jordan, Danny L Harle, Juliana Huxtable, TAAHLIAH, Loyle Carner, Mansfield, TYA, Kamaal Williams, Star Feminine Band, Chibi Ichigo, Odezenne, Dirtyphonics Live, Sub Focus en Nia Archives aan toe.

Doureeeeeuh!

***

Shaggy, STIKSTOFen meer eerste namen voor Couleur Café 2022

null Beeld Illias Teirlinck
Beeld Illias Teirlinck

Het is nu echt aftellen naar de festivalzomer, want Couleur Café heeft de eerste namen voor de editie van 2022 gelost.

Van omikron of andere sfeerverpestende varianten geen spoor op de voorlopige line-up van Couleur Café 2022, de naar goede gewoonte opener van de festivalzomer. Wel op de affiche van het urban festival dat na drie jaar weer staat te popelen om zwetende, zuipende en kotsende lijven te ontvangen: de Congolese superster Fally Ipupa, deJamaicaanse Grammy-winnares Koffee en de Franse dubmeester Panda Dub (alle op 24 juni). Zaterdag 25 juni stijgt de temperatuur in Brussel met ‘Mr. Lova Lova’ Shaggy en zondag 26 juni zorgt STIKSTOF voor de hiphop en Dub Inc. voor de dub.

Couleur Café, van 24 tot en met 26 juni 2022 onder het Atomium in Brussel. Tickets en info vind je op www.couleurcafé.be

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234