Columnteaser Serge Simonart Beeld Jeroen Los / Humo
Columnteaser Serge SimonartBeeld Jeroen Los / Humo

ColumnSpinal Serge

‘Ooit interviewde ik een Beroemde Zangeres in haar suite in New York, en ook ik stapte die avond behoorlijk opgehitst dat hotel uit’

Serge Simonart

Ooit interviewde ik een Beroemde Zangeres in haar suite in New York, die bijna een hele verdieping van het luxehotel besloeg. Toen ik iets vroeger dan verwacht aankwam, lag ze nog in bad en verzocht haar PA (personal assistant – elke ster heeft er minstens één) mij om even te wachten in één van de vier slaapkamers. Daar lag, uitgespreid op het bed, een dozijn T-shirts. Op zich niets bijzonders, maar het waren zonder uitzondering T-shirts met een opschrift, en geen van die opschriften kon je bestempelen als positief, klantvriendelijk (bijvoorbeeld vanuit het standpunt van haar fans) of zelfs maar neutraal. Integendeel.

Het meest waarheidsgetrouwe opschrift was nog: ‘Thank God for making me hot!’ Want dat was ze – wás, want deze anekdote speelt zich voor 9/11 af. God figureerde op nog een ander shirt: ‘When God made men, he was only joking’. Het werd er niet beter op toen mijn oog viel op de tekst van T-shirts nummers drie, vier en vijf: ‘Dump him!’, ‘Sex with you sucks!’ en ‘Fuck you you fucking fuck’.En díé vrouw moest ik, een man, dadelijk spreken! Ik dacht dat ze me graag had, maar nu leek die quarantaine bij de T-shirts een vorm van in your face-intimidatie of psychologische oorlogvoering.

De volgende was weer raak: ‘I am the American Dream’. Dat klopte: ze was van oorsprong net niet trailer trash en was nu rijk, beroemd en verafgood.

De andere opschriften waren niet minder provocerend: ‘I am SO a virgin’ (geen enkele zangeres was minder maagd dan zij), ‘Future milf’ (ook dat is uitgekomen) en ‘Treat me like the princess that I am’.

Mocht iemand zich afvragen hoe ik dat jaren later nog zo precies weet: ik heb het meteen genoteerd, omdat ik het zo frappant vond. Ook al omdat ik de Beroemde Zangeres géén van die T-shirts ooit heb weten dragen, niet op het podium noch op straat of tijdens gala’s en recepties.

Wanneer droeg ze ze dan wel? Ik kan maar één ding bedenken: binnenskamers, als voorspel, om haar partner te teasen of op te hitsen.

Ook ik stapte die avond behoorlijk opgehitst dat hotel uit, maar dat is weer een ander verhaal.

Luister ook naar onze playlist:

Schrijf je in op onze wekelijkse muzieknieuwsbrief:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234