Een standbeeld van Britney Spears Beeld
Een standbeeld van Britney Spears

TTT-berichten

Petitie om standbeelden te vervangen met Britney Spears haalt meer dan 50.000 handtekeningen

Ordediensten slaan vreedzaam protest vóór politiegeweld uiteen: organisatoren opgetogen

Tom Raes

Tom Petty en The Village People hebben iets gemeen TTT Dat alleen al is nieuws TTT Ze zijn namelijk beiden boos op Donald Trump omdat die hun muziek gebruikt tijdens de bijeenkomsten die hij organiseert voor zijn achterban. Petty, om begrijpelijke redenen, moest zich daarvoor wel laten vertegenwoordigen door zijn nabestaanden terwijl hijzelf beperkt was tot rondjes draaien in het graf TTT Nadat de flik van The Village People eerder verzet aantekende tegen Trumps gebruik van 'Macho Man' (nog niet lachen, geen grap), namen dus ook Petty's nabestaanden aanstoot aan hoe de Oranje Roerganger recent 'I Won't Back Down' gebruikte om het podium te bestijgen. Uit de aanklacht van de familie: 'We geloven in Amerika en in democratie, maar Trump vertegenwoordigt geen van beiden' TTT Nog een paar groepen die Trump niet vertegenwoordigt: mensen die met het blote oog de juiste lengte van een das kunnen inschatten, mensen die een coherente zin kunnen formuleren zonder hulp van steekkaarten, mensen wier kapsel kans loopt om in de toekomst bij de kapper even populair te worden als 'de Rachel' TTT Zelfs Brendon Urie, frontman van Panic! at the Disco, zag zich vorige week genoodzaakt Trump op te roepen zijn muziek ongemoeid te laten nadat Zijne Welbespraaktheid in Phoenix het podium opgeklommen was op de tonen van zijn 'High Hopes' TTT De wereld juichte Uries verzet toe, aangezien hij daardoor de allerlaatste werd om in te zien dat Panic! at the Disco spelen in het openbaar geen goed idee is TTT De reden is dezelfde als waarom je in grote massa's niet plots 'brand!' roept: zo'n stormloop op de uitgang kan levensgevaarlijk zijn

De IJslanders van Sigur Rós, die nochtans niet meteen een bijkomende reden nodig hadden om als 'apart' gezien te worden door de buitenwereld, brengen een eigen lijn aan tincturen uit. Tincturen, jawel: dat moet alweer geleden zijn van Humo nr. 43, verschenen rond het jaar des Heren 1287, dat we die nog eens ter sprake konden brengen in de TTT-kolommen TTT In die tijd was het trouwens nog veel minder voor de hand liggend om een Humo klaar te krijgen: de monniken die voor het kopiëren zorgden, durfden weleens te staken, wat geregeld voor dipjes in de oplage zorgde, en vooral de invulling van de tv-gids liet toen nogal eens te wensen over TTT Afijn, de helende oliën van Sigur Rós komen in twee soorten: 'Sleep' en 'Wake'. De eerste zou de gebruiker helpen om 'af te drijven in het etherische', de tweede zou ervoor zorgen dat je 'de dag energiek kunt beginnen'. Of zoals wij het noemen: 'Whisky' en 'Bier' TTT Een groep Prince-fans uit Saint Paul, Minnesota, de thuisstaat van het Purperen Wondertje, is een petitie gestart om het standbeeld van Christoffel Columbus aldaar te vervangen door één van hun idool. Ook de personencultus rond Columbus is de laatste tijd immers onder vuur komen te liggen in de Verenigde Staten, waardoor je je bijvoorbeeld met enige reden kunt afvragen waarom iemand die vooral erg bedreven was in het verloren varen een standbeeld heeft op een plaats waar hij zelfs per vergissing nooit voet gezet heeft TTT Meest steekhoudende, edoch stilaan bekend in de oren klinkend argument in de petitie: 'Prince vertegenwoordigt de waarden en mensen van Minnesota, Columbus niet' TTT Nog wat groepen die Prince bij leven vertegenwoordigde: mensen bij wie de bovenste keukenkasten aldoor ongebruikt blijven, mensen die steevast met een sprongetje uit auto's stappen, mensen voor wie élke kruk een barkruk is TTT De petitie was op moment van schrijven al vlotjes over de tienduizend handtekeningen gegaan: nog altijd een peulschil vergeleken met de ook nog altijd lopende oproep om de beeltenissen van notabelen uit het zuidelijke kamp van de Amerikaanse Burgeroorlog in New Orleans te vervangen met Britney Spears, opgegroeid in Louisiana. Die petitie behaalde tot op heden meer dan 50.000 handtekeningen, al blijft de vraag hoe de actievoerders van plan zijn om de stenen Britney ervan te verhinderen om net zoals de echte versie almaar van 'r sokkel te vallen TTT Ook interessant om te vermelden: ondanks dat Prince heel wat minder controversieel is dan Columbus, zouden kijklustigen bij het standbeeld toch nog altijd historische duiding meekrijgen betreffende zijn persoon, alsook een vergrootglas om het werk in ware grootte te kunnen bewonderen TTT Hopelijk hoeven we het niet snel opnieuw over Prince te hebben, het redactionele voorraadje kleinemensenmoppen is nu wel drastisch geslonken TTT Wacht eens, wie doemt daar op aan de einder? TTT O nee! Toch niet Jan Peumans!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234