Ruben Block in 'Billie vs Benjamin' Beeld Streamz
Ruben Block in 'Billie vs Benjamin'Beeld Streamz

Tv-tip‘Billie vs Benjamin’

Ruben Block in ‘Billie vs Benjamin’: ‘David Lynch mag me bellen’

Een bummer eersteklas is en blijft het, maar zo’n pandemie heeft ontegenzeglijk ook haar zonnige kanten. Zo hadden we zonder de hulp van tante Corona wellicht nooit kunnen genieten van Ruben Block die vanuit een luie strandstoel de ene levenswijsheid na het andere filosofische pareltje opdist in de zeer genietbare Streamz-dramedy ‘Billie vs Benjamin’.

Noud Jansen

Ruben Block «Afgelopen najaar belde Tim Van Aelst me totaal onverwacht met de vraag of ik geen zin had in de rol van verteller in zijn nieuwste tv- serie. Ik ben maar eens gaan babbelen, want ja: door covid had ik toch niks omhanden. Hij wist me zodanig te overtuigen dat ik ja heb gezegd, ook al had ik nog nooit geacteerd, op één of twee rolletjes in het schooltoneel na. Af en toe eens iets spannends doen, dat houdt het leven interessant.»

HUMO Wist je toen al dat je in driedelig kostuum en blootsvoets op een strand zou moeten postvatten?

Block «Min of meer, ja. Tim en ik hebben wel nog een tijdje zitten brainstormen over wat voor iemand die verteller precies moest zijn, en wat zijn relatie tot het verhaal was. Wat ikzelf een inspirerend uitgangspunt vond, was the stranger uit ‘The Big Lebowski’, een rol van Sam Elliott. Je weet wel, die sarsaparilla drinkende cowboy met zijn prachtige snor en sonore bariton, die af en toe commentaar levert en zelf ook in de film rondwandelt. Tim zag daar wel iets in, al is het resultaat toch heel anders geworden.»

HUMO Waar hebben jullie opgenomen? In Oostende?

Block (grinnikt) «Nee, al was dat wel het oorspronkelijke plan. We zijn eerst gaan testen op Linkeroever, in Antwerpen, om te kijken of het er een beetje oké uitzag. En daarna hebben we een tweede test gedaan in een studio, voor een green screen waar na de opname een zeestrand op werd geprojecteerd. Dat zag er zo geweldig uit dat Tim en co. besloten om niet meer naar Oostende te reizen. De planning van zo’n opnamedag heeft heel wat voeten in de aarde, zeker omdat daar een hoop volk rondloopt, en het Belgische weer niet altijd wil meewerken.»

HUMO Hoop je dat deze rol de deur openzet naar meer?

Block «Goh. Op sommige dagen wel, op andere niet. Ik maak me alleszins geen illusies: ik maak rustig verder muziek, en ik zie wel wat er op mijn pad komt.»

HUMO Met andere woorden: ‘Alsjeblieft, David Lynch, bel me!’

Block (lacht) «Dat heb jij gezegd. Maar goed, we zijn hypothetisch aan het babbelen, hè?»

HUMO Dat zijn we.

Block «Dan zeg ik het ook.»

Billie vs Benjamin, Nu op Streamz

Schrijf je in op onze wekelijkse muzieknieuwsbrief:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234