null Beeld Jeroen Los / Humo
Beeld Jeroen Los / Humo

ColumnSpinal Serge

Serge Simonart: ‘De rockster ontplofte haast van de opgekropte paringsdrift toen ik hem over mijn zus vertelde’

Serge Simonart

‘Speel ‘X’ eens. Dat is een prachtig nummer. Ik zag dat het vaak op je setlist staat, maar je speelt het nooit!’ Het was eruit voor ik het wist. Normaal vraag ik sterren nooit om voordeeltjes allerhande, en ik vraag ook nooit verzoeknummers aan, want dat is a) onprofessioneel en b) bij eigenwijze artiesten (en dat zijn ze bijna allemaal) kan het een averechts effect hebben.

De rockster grijnsde en antwoordde: ‘Oké. En wat doe jij dan voor mij?’

Nu wist hij heel goed dat ik niets voor hem kón doen. Hij was een levende legende, wereldwijd verafgood. Hij zou geen kruimel minder eten als een Belgisch journalistje geen lovende letter meer over hem zou schrijven. Ook ik besefte dat heel goed. Ik maakte me ervan af met een grapje: ‘Ik heb een heel knappe jongere zus…’

Bad mistake. De rockster was al wat ouder en niet moeders mooiste, maar wel oversekst. ‘Come see me after the gig,’ siste hij. Hij speelde mijn verzoeknummer. Slordig. Na de gig bleek dat hij mijn ‘ruil’ ernstig nam. Ik probeerde me eruit te lullen met een tweede grapje: ‘Ik heb gelogen: ze is veel ouder en mannelijker dan ik, houthakkers en dokwerkers zijn bang van haar.’ De rockster dacht dat ik terugkrabbelde. Hij wilde zijn beloning. Nu!

De rockster werd een tikje nijdig: ‘Serieus, ik wil haar zien.’ Uit de koortsige dialoog die daarop volgde, leidde ik af dat hij al enige tijd niet meer van de grond was gekomen. Zijn fantasie sloeg op hol terwijl hij zich voorstelde hoe knap en gewillig mijn zus wel was. Hij ontplofte haast van de opgekropte paringsdrift.

De rockster beval me contact te houden. Een week later zou hij weer in de buurt zijn. Hij gaf mij zijn gsm-nummer (ik had nog geen gsm), wat handig geweest zou zijn met het oog op een exclusief interview. Maar ik durfde hem niet te bellen. Ik wist: hij zal meteen vragen naar mijn zus. Die niet bestaat.

Schrijf je in op onze wekelijkse muzieknieuwsbrief:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234