Flaming Lips/ Beeld RV
Flaming Lips/Beeld RV

TTT-telex

The Flaming Lips hebben een wel heel originele oplossing voor coronaproof concerten

Britse coronavariant: regering langs rechts ingehaald

Tom Raes

The ­Flaming Lips, beter bekend als het huisorkest van de gesloten inrichting van Oklahoma City, heeft in hun thuisstad een concert gegeven, ondanks de ook in Amerika nog erg in zwang zijnde corona-epidemie TTT Dat speelden ze klaar door de opblaasbare bubbels in te zetten waarmee frontman ­Wayne ­Coyne normaal gezien over het publiek loopt: om aan de heersende restricties te voldoen, werd elke toeschouwer in zo’n eigen bubbel opgesloten, net als de bandleden op het podium TTT Concertverslagen melden dat elke bubbel voorzien was van een eigen speaker, watervoorraad, ventilator, handdoek, en een bordje waarmee gesignaleerd kon worden dat er een plaspauze gewenst was. En dat voor de prijs van een concertticket: in het Gentse gaan zulke goed uitgeruste accommodaties makkelijk voor een half miljoen TTT Tijdig binnenspelen, tenzij u op sticky fingers uit bent: de chocolade die de ­Stones dra uitbrengen. Naar verluidt komen de speciale repen in twee soorten: melkchocolade, onder de roepnaam ‘Brown Sugar’, en fondant, verkocht als ‘Cherry Red’ TTT Rare alliantie, chocolade en de Rolling Stones? Zeker, maar Mick ­Jagger wordt dit jaar 78, en op die leeftijd ben je nu eenmaal erg in je nopjes met voedsel dat je gewoon kunt laten smelten in je mond zonder je kunstgebit al te erg op de proef te stellen TTT Een mooie poging om de geschiedenis te herschrijven trouwens. Laat niemand u wijsmaken dat ‘Brown Sugar’ over snoepgoed ging

­Jonny ­Greenwood, snarensnaak bij ­Radiohead, zal de muziek leveren voor ‘Spencer’, de nieuwste film over ­Lady Di met ­Kristen ­Stewart. Greenwood heeft zijn sporen jaren geleden al verdiend als schrijver van soundtracks, onder meer voor Oscarvehikel ‘There Will Be Blood’ TTT Niet dat Jonny veel werk zal hebben voor ‘Spencer’, want één blik op de catalogus van Radiohead toont aan dat hij maar een graai hoeft te doen in zijn eerdere werk: ‘Karma Police’ voor wanneer Di achterna gezeten wordt door de paparazzi, ‘True Love Waits’ voor wanneer ­Camilla in beeld komt, en, natuurlijk, ‘Airbag’ voor de finale TTT Optimisme is, afhankelijk van wie u het vraagt, een morele plicht dan wel een mentale aandoening. Maar hoe het ook zij: de AB heeft het in huis. ’s Lands cultuurtempel kijkt namelijk reikhalzend uit naar het komende jaar met zowel een nieuwe huisstijl als een opgefrist logo. Zolang het moet, zet de AB bovendien in op online te bekijken liveoptredens van markante Belgen onder de titel ‘Homegrown’ TTT Voor de vollédige concertervaring hoeft u alleen nog maar een huisgenoot de instructie te geven om tijdens uw favoriete nummer ‘IK GA BIER HALEN’ in uw oor te schreeuwen TTT Pearl Jam – of liever: hun advocaat – heeft een ietwat krenterige brief gestuurd naar de coverband Pearl Jamm, die zichzelf in de markt zet als ‘the UK’s premier Pearl Jam tribute band’ TTT De echte band, die in het verleden nochtans te kennen had gegeven zich vooral geflatteerd te voelen door de vele imitators, zou blijkbaar toch liever hebben dat het verschil tussen beide groepen iets beter in de verf gezet wordt. Te beginnen met de extra ‘m’ in de naam, die niet echt hoorbaar is TTT Oké, maar dan nog: een zin als ‘Ga je na het werk mee naar de pub? Pearl Jam speelt na happy hour en de zanger moet me nog vijf pond’ zou áltijd argwaan moeten wekken.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234