The Hickey Underworld, Trix Antwerpen, 20 december 2009 Beeld Alex Vanhee
The Hickey Underworld, Trix Antwerpen, 20 december 2009Beeld Alex Vanhee

In zigzag Van Alcatraz naar ZeverrockHet exzellente zomerparcours

Van Phoebe Bridgers tot een presenterende Tanja Dexters: alles wat u moet weten over de festivalzomer 2023

Een minuut stilte voor Hear Hear!, Jazz Middelheim, Rock Zerkegem, Unwind, Werchter Encore en Whisper, die het vorige festivalseizoen niet overleefd hebben. Minder is meer, maar zelfs dán hebt u deze zomer nog altijd de keuze tussen ongeveer 8.794 Belgische muziekfestivals op drassige weides, stadspleinen en parken allerhande. Humo presenteert: de antwoorden op de vragen waar, wanneer, wie en wat. Het bos, van tussen diverse bomen bekeken.

Frederick Vandromme

JUNI

GRASPOP METAL MEETING

Waar en wanneer: Dessel, van 15 tot 18 juni

Wie: Guns N’ Roses, Gojira, Slipknot, Hatebreed, Mötley Crüe

Wat: Pantera is terug! Don’t call it a comeback, want van de klassieke line-up resten na enkele noodlottige sterfgevallen alleen Rex Brown en schreeuwer Phil Anselmo, maar toch! Meer om naar uit te kijken: Hollywood Vampires, The Chats, In Flames, Rancid, Ghost en – 2023 is een raar jaar, bewijsstuk zoveel – Helmut Lotti Goes Metal.

Horns up of loop zo ver mogelijk weg, want: Ook Machine Head is terug van minstens 10 jaar weggeweest.

www.graspop.be

WERCHTER BOUTIQUE

Waar en wanneer: Festivalpark Werchter, 17 juni

Wie: P!nk, OneRepublic, Ellie Goulding, Goldband, Selah Sue, S10

Wat: Prima affiche voor poptimisten en vrouwen met een kortpittig kapsel.

Zet u schrap voor het concert van P!nk, want: Ze bewees in het verleden wel vaker met verve dat er een headliner van het zuiverste water in haar schuilt. Uit de Humo-review van haar concert in 2019: ‘Dat charisma, dat plezier, die performance, die songs, die stem, die choreografie en dat lef om na een show van anderhalf uur salto’s te doen op 10 meter hoogte: je moet al heel hard je best doen om een popact te vinden die completer is.’

www.werchterboutique.be

TW CLASSIC

Waar en wanneer: Festivalpark Werchter, 18 juni

Wie: Bruce Springsteen, Simply Red, Jack Johnson, Triggerfinger

Wat: Na de tweedaagse variant met meerdere podia in 2022 gaat TW Classic back to basics met één act die 90 procent van het budget opslurpt en drie luitenanten in het voorprogramma. Simply Red blijkt namelijk ook nog te bestaan: de blue eyed soul-band brengt op 26 mei zijn 13de plaat uit, ‘Time’. Fun fact om het wachten aan de bar vooruit te laten gaan: voor Simply Red Simply Red heette, maakte de band achtereenvolgens muziek als The Frantic Elevators, World Service, Red And the Dancing Dead en Just Red.

Kom op tijd, want: Dit wordt één van uw laatste kansen om Lange Polle, bezig aan zijn afscheidstournee met Triggerfinger, op een groot podium te zien.

www.twclassic.be

GENK ON STAGE

Waar en wanneer: Genk, van 23 tot 25 juni

Wie: Jazz Brak, High Hi, Daan, Merol, Berre

Wat: Genk on Stage groeide ruim twee decennia geleden uit Swingin’ Genk en is helemaal gratis, al zou je dat niet zeggen op basis van de dik vijftig namen op de affiche.

Fuck de generatiekloof, want: Een affiche die #LikeMe en Rowwen Hèze combineert, brengt oud en jong nader tot elkaar.

www.genkonstage.be

COULEUR CAFÉ

Waar en wanneer: Atomiumsquare, Brussel, van 23 tot 25 juni

Wie: Thundercat, Roméo Elvis, Jazz Brak, Joey Bada$$, Tash Sultana

Wat: Al sinds 1990 het Brusselste festival van Brussel, met dit jaar ook Seun Kuti & Egypt 80, La Jungle, Coely, Lander & Adriaan, Earl Sweatshirt, blackwave. en ECHT!

U weet vandaag waar u morgen naar zult luisteren, want: Onder de vlag Niveau4 brengt Couleur Café opnieuw de jongste lichting Belgische rappers voor het voetlicht. (De naam is bedacht door Jazz Brak en komt van dreigingsniveau 4, en dus van toen er nog soldaten paradeerden in de metro.) Dit jaar met onder anderen Spacebabymadcha, Absolem, Low G en Gutti. Deze keer geen liveband, maar een dj: Vega van STIKSTOF.

www.couleurcafe.be

LIVE IS LIVE

Waar en wanneer: Middenvijver, Antwerpen, op 24 en 25 juni

Wie: The War on Drugs, Balthazar, Grace Jones, dEUS, Novastar

Wat: Voor zijn tweede editie verhuist het festival van het Zeebrugse strand naar de Linkeroeverse grasvelden, waar u meteen één van de allereerste comebackoptredens van het – eindelijk! – gereanimeerde The Hickey Underworld kunt bijwonen.

Gelukkig zijn de geboekte bands beter dan de woordspelingen op de website, want: Met ‘All you need is live’ alleen koelt een mens zijn pap niet.

www.liveislive.be

ROCK WERCHTER

Waar en wanneer: Festivalpark Werchter, van 29 juni tot 2 juli

Wie: Charlotte de Witte, Iggy Pop, Lil Nas X, Muse, Arctic Monkeys

Wat: Alvast geen Stromae, maar gelukkig staan er genoeg andere goeie namen op de affiche: headliners (Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age, Fred Again..), rocktalent (Touché Amoré, PUP, The Murder Capital), TikTok-geweld (Ashnikko, Mimi Webb), oud (Röyksopp, The Black Keys), jong (Pip Millett, Nova Twins), van alles daartussen (Rosalía, Gabriels) en rariteiten allerhande (The Hu, Fever Ray, XINK).

U zult niet weten waar eerst gekeken, want: De nieuwe huisstijl van Rock Werchter wordt doorgetrokken op de weide, die er dus anders dan andere jaren zal uitzien.

www.rockwerchter.be

PARADISE CITY

Waar en wanneer: Perk, 30 juni tot 2 juli

Wie: Helena Hauff, Meyy, Christian Löffler, Bolis Pupul, Flavien Berger

Wat: Eén van de gezelligste dancefestivals van het land.

Een zegen voor uw eksterogen, want: De organisatie laat weten de festivaloppervlakte dit jaar 20 procent groter te hebben gemaakt.

www.paradisecity.be

JULI

GENT JAZZ

Waar en wanneer: Bijlokesite, Gent, van 5 tot 15 juli

Wie: Arooj Aftab, Mavis Staples, Marcus Miller, Kamaal Williams, Herbie Hancock

Wat: Driewerf hoera voor de wederopstanding! Na de onthullingen over het financiële wanbeheer van organisator Bertrand Flamang en het pijnlijke failliet van Gent Jazz is het een klein wonder dat het festival dit jaar doorgaat.

Maak daar een gróót wonder van, want: Het voltrekt zich bovendien middels een opvallend sterke affiche, met verder bijvoorbeeld Joe Bonamassa, Snarky Puppy, Norah Jones, Nils Frahm en Gregory Porter.

www.gentjazz.com

Lees ook

Vzw van Gent Jazz-baas krijgt ook na commotie krijgt nog 50.000 euro subsidie van de stad: ‘Geen formele grond om de samenwerking te stoppen’

LES ARDENTES

Waar en wanneer: Luik, van 6 tot 9 juli

Wie: Kendrick Lamar, Central Cee, Rema, Travis Scott, Aya Nakamura

Wat: Het populairste muziekgenre ter wereld is, met dank aan DJ Kool Herc, precies een halve eeuw oud, en in de vurige stede hebben ze de romigste verjaardagstaart: van hip tot hop in één rechte lijn.

Mogelijk iets voor u, want: Ook Lous and the Yakuza, Rae Sremmurd, DJ Snake en Hamza vallen te spotten.

www.lesardentes.be

SJOCK FESTIVAL

Waar en wanneer: Poeyelhei-Gierle, van 7 tot 9 juli

Wie: The Hellacopters, Eagles of Death Metal, The Bronx, Marky Ramone’s Blitzkrieg, No Fun At All

Wat: Punk-, surf-, garage- en rockabillyfestival voor al wie vindt dat snedige rockmuziek vroeger met dikkere vetranden werd opgediend. Iemand van de programmering had er écht zin in, want ook Cock Sparrer, Stiff Richards én Les Lullies staan paraat.

U weet dat het super-de-luxe wordt, want: Rafke van de Paranoiacs werd gevraagd om te presenteren.

www.sjock.nl

CACTUSFESTIVAL

Waar en wanneer: Minnewaterpark, Brugge, van 7 tot 9 juli

Wie: Tamino, The Comet Is Coming, Kurt Vile, Kim Gordon, Shame

Wat: De 40ste editie van de sterke familiedriedaagse, die het in zijn allereerste jaar nog met acts als Sperm, De Hot Club en Central Heating moest doen. Duimen dat, in tegenstelling tot Robert Plant vorig jaar, geen enkele headliner zijn concert 15 minuten voor aanvang afzegt.

There can be only one, maar: In het Canadese Ontario is er toch ook een Cactus Festival. Al bijna 50 jaar lang! En ze hebben échte cactussen.

www.cactusfestival.be

DOUR

Waar en wanneer: Dour, van 12 tot 16 juli

Wie: Janelle Monáe, ROMY, Denzel Curry, dEUS, Peggy Gou

Wat: Dour wil duidelijk af van zijn chaotische, zelfdestructieve, druggy imago, in acht genomen dat de perstekst op de website wel erg royaal benadrukt dat het festival ‘eigen honing produceert voor de artiesten backstage én gratis yogales aanbiedt op de camping’. Gelukkig is er ook een ouderwets sterke affiche, met een nieuw podium: het voor 100 procent op rock gerichte Le Garage, met optredens van o.a. STAKE, Wiegedood, Ambassade en Show Me the Body.

I would like some milk from the milkman’s wife’s tits, want: de legendarische Aphex Twin maakt zijn comeback op Belgische bodem.

www.dourfestival.eu

dEUS Beeld Carlo Verfaille / LIVE IS LIVE
dEUSBeeld Carlo Verfaille / LIVE IS LIVE

ROCK HERK

Waar en wanneer: Herk-de-Stad, 14 en 15 juli

Wie: Mura Masa, Front 242, Meltheads, The Haunted Youth, The Hickey Underworld

Wat: In 1983 begon Rock Herck als een minifestival met alleen Big Bill, Missing Link en The Taxi’s op de affiche, intussen is het al decennia een vaste afspraak rond de iden van juli.

Geef ook het hier nog niet zo ingeburgerde Oi Boys een kans, want: Dat is een goede Franse new wave- en punkband met een rare kronkel tussen de bloemkooloren.

www.rockherk.be

BOOMTOWN

Waar en wanneer: Op de Kouter, in de Handelsbeurs en de hal van de Opera in Gent, van 14 tot 20 juli

Wie: Alabaster DePlume, STAKE, Martha Da’Ro, Peuk, Gabriel Rios

Wat: Prima stadsfestival, georganiseerd door mensen met smaak en een uuflakke-adem. Vergeet vooral Alabaster niet, op de openingsdag: zijn bekendste song is ‘Don’t Forget You’re Precious’, over goed zorgen voor jezelf. Hij staat op ‘Gold’, één van de bijzonderste platen van 2022.

U bespaart bovendien op de babysitter, want: Tijdens Tiny Town spelen topmuzikanten ‘grotemensenmuziek voor kleine oren’.

www.boomtown.be

BOS! FESTIVAL

Waar en wanneer: Provinciedomein Bergelen, Gullegem, 15 juli

Wie: Catherine Graindorge, Emma Ruth Rundle, Mooneye, Tristan, Hendrik Lasure

Wat: Sympathiek, door Wilde Westen georganiseerd eendagsfestival met een íéts te enthousiast op woordspelingen beluste webmaster. Zo mag van headliner Flip Kowlier een ‘best of de West-Vlaamse boss’ verwacht worden.

Het kan doller, want: Wat verderop heeft hij/zij het plots over ‘Block-’n-roll’ (bij Ruben Block) – en toen durfden we niet meer verder te lezen.

www.bos!festival.be

TOMORROWLAND

Waar en wanneer: De Schorre, Boom, van 21 tot 23 juli en van 28 tot 30 juli

Wie: Amelie Lens, Tiësto, Amber Broos, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz

Wat: De voorbije jaren werd het festivalterrein ondergedompeld in thema’s met sprookjesachtige titels als ‘The Book of Wisdom’, ‘Amicorum Spectaculum’ en ‘The Reflection of Love’. Wat het dit jaar wordt, is traditioneel onduidelijk. We moeten het stellen met het vooral aan reclamespots herinnerende sleutelwoord ‘Adscendo’.

Back to basics, want: Na Tomorrowland Brazil en Tomorrowland Winter in Alpe d’Huez gaat het weer naar de Vlaamse klei – zie ook: het festivaldebuut van Flo Windey.

www.tomorrowland.com

Lees ook

Amber Broos: ‘Charlotte De Witte en Amelie Lens zijn mijn voorbeelden. Ik ben blij dat zij destijds hebben doorgezet’

M-IDZOMER

Waar en wanneer: M Leuven, van 27 tot 30 juli

Wie: Daan, Suzanne Vega, Thurston Moore Group, Alela Diane,Zimmerman

Wat: Een goeie line-up op een mooie locatie – in, rond en boven op het centraal gelegen Museum M in Leuven.

Het is niet allemaal om mee te lachen, want: Zimmerman is het soloproject van Simon Casier van Balthazar. Zijn ‘Wish You Were Here’, dat hij in Leuven zal brengen, is een 46 minuten lang nummer ter nagedachtenis van zijn in 2019 aan een noodlottige val overleden broer.

www.m-idzomer.be

AUGUSTUS

ABSOLUTELY FREE FESTIVAL

Waar en wanneer: C-mine Genk, 4 en 5 augustus

Wie: King Hannah, Fat Dog, Mayorga, Lander & Adriaan, Porridge Radio

Wat: Muzikaal domweg het beste gratis festival in België, elk jaar opnieuw.

Vergeet uw batterijen niet, want: naar goede gewoonte mag u het terrein kosteloos op nadat u enkele oude batterijen hebt gedoneerd.

www.aff.be

Lees ook

Mayorga: ‘In alle eerlijkheid: dit is niet de gelukkigste periode van mijn leven’

SUIKERROCK

Waar en wanneer: Tiense Suikerraffinaderij, van 4 tot 6 augustus

Wie: Bastille, Goldband, Bazart, Coely, Regi

Wat: De affiche van Suikerrock leest als de blauwdruk van bijna elk middelgroot Vlaams zomerfestival anno 2023. Eén dag met Hollandse hypes en gimmicks (Merol, Sophie Straat, Goldband): check. Eén met een knuistvol MIA-winnaars (Metejoor, Camille): voor de kleintjes. Eén met ouder wordende ‘Afrekening’-groepen (Franz Ferdinand, Bastille, Arsenal): het kan niet op.

Waar is de tijd, want: In 1988 heette de headliner van Suikerrock nog gewoon The Dixie Dickx, zoals u en ik.

www.suikerrock.be

Bastille Beeld Suikerrock
BastilleBeeld Suikerrock

REGGAE GEEL

Waar en wanneer: Geel, 4 en 5 augustus

Wie: Johnny Osbourne, Burning Spear, Tanya Stephens, Mad Professor, Discobaar A Moeder

Wat: Eén van Europa’s oudste pleisterplekken voor aficionado’s van reggae, dub, dancehall, jerk chicken en straffe oregano, van een organisatie die de van den aap zijn gat geblazen naam Funky Fun Productions draagt: moet kunnen!

Vroeger was het niet altijd beter, want: In de eerste tien jaar van zijn bestaan had Reggae Geel telkens maar één act op de affiche. En in liefst vijf van die jaargangen was dat bovendien dezélfde act: Sugar Charlie & Jah Shakespear.

www.reggaegeel.com

ZEVERROCK

Waar en wanneer: Zevergem, 4 en 5 augustus

Wie: Merol, Isaac Roux, High Hi, Les Truttes, Glints

Wat: Zeverrock omschrijft zichzelf als ‘het grootste tuinfeest van Oost-Vlaanderen’. Verwacht met smaak geselecteerde ‘Afrekening’-bands, nostalgieacts en lokale exotica.

Pas op voor de dj-act die zich Sabrina’s Feestje noemt, want: Ze verkopen zichzelf met de omschrijving ‘middelmatige deejays, te veel confetti en belachelijk veel kostuumwissels’.

www.zeverrock.be

DRANOUTER

Waar en wanneer: Dranouter, van 4 tot 6 augustus

Wie: Johannes Is Zijn Naam, Jonathan Jeremiah, Laïs, Coely, Warhaus

Wat: Welkom op de website van het festival formerly known as Folk Dranouter, waar drankbonnetjes ‘bongs’ heten en de uitputtingsslag van een festivalweekend schattig ouderwets als ‘een muziekvakantie’ omschreven wordt.

Hou u vast aan uw gebreide steunkousen, want: Met het Australische Ukulele Death Squad verwacht de organisatie de ‘gevaarlijkste, door Tarantino beïnvloede ukeleleband ter wereld’.

www.festivaldranouter.be

LOKERSE FEESTEN

Waar en wanneer: Grote Kaai, Lokeren, van 4 tot 13 augustus

Wie: Blur, Metejoor, Placebo, STIKSTOF, Amenra

Wat: Tien met zorg ineengepuzzelde thema-avonden in het Land van Waas. Van de ‘Hup Holland hup!’-avond (4/8) via ‘Metal über alles’ (6/8) en ‘Indie voor oudere jongeren’ (10/8) tot ‘Skatermuziek voor al wie op een nieuwe heup wacht’ (9/8).

Sla de thema-avond ‘Oude mond, grote mond’ (12/8) niet over, want: Wanneer zag u Anouk en Skunk Anansie het laatst op één affiche?

www.lokersefeesten.be

ALCATRAZ OPEN AIR

Waar en wanneer: Lange Munte, van 11 tot 13 augustus

Wie: Agnostic Front, Powerwolf, Alestorm, Biohazard, Electric Callboy

Wat: Zeg niet: ‘Het Graspop van de Aldi.’ Maar zeg: ‘Toch sterk hoe het in 2008 door Mario Mortier uit de kleigrond gestampte festival in amper 15 jaar tijd uitgroeide tot de op één na grootste metalafspraak van het land.’

Een mens is nooit te oud om bij te leren, want: Ik (94 jaar) kom nu pas te weten dat pirate metal een bestaand metalgenre is: verwacht bij het Schotse Alestorm minstens twee bandana’s en meerdere songs over rum.

www.alcatraz.be

PUKKELPOP

Waar en wanneer: Kiewit, Hasselt, van 17 tot 20 augustus

Wie: Billie Eilish, boygenius, Angèle, Yungblud, King Gizzard & the Lizard Wizard

Wat: Eén van de mooiste festivals van het land heeft dit jaar zijn beste affiche sinds lang, met onder meer The Killers, Moderat, Turnstile, Amyl and the Sniffers, Bonobo, Limp Bizkit, 2ManyDJs, BLUAI, Rema, Zwangere Guy, Dry Cleaning, Mickael Karkousse, Florence + the Machine, Ben Böhmer, Bicep en Girl in Red.

Even een slokje water, want: We zouden Brutus, High Vis, Joost, Nabihah Iqbal, Osees, Steve Lacy, Jessie Ware en, vooruit, XINK nog bijna vergeten.

www.pukkelpop.be

Omdat het Kan Soundsystem ft. Average Rob Beeld /
Omdat het Kan Soundsystem ft. Average RobBeeld /

KAMPING KITSCH CLUB

Waar en wanneer: Lange Munte, Kortrijk, 19 augustus

Wie: Average Rob, Chippendales, Franky Jones, P.U.S.H., Frank Verstraeten van Zillion

Wat: ‘We hebben ons weer een jaar stevig aan de regels gehouden, tijd dus voor een uitspatting: dit is Kamping Kitsch Club, de Anti-Anti Woke Edition XXL’. Kort: het West-Vlaamse slechtesmaakfestival verkoopt zichzelf dit jaar als de blotetietenversie van ‘The Purge’. Tanja Dexters presenteert bovendien: moet kunnen.

You never woke alone’ uiteraard, want: wie houdt er níét van ‘kwekken en dikke preute lekken’?

www.kampingkitchclub.be

W-FESTIVAL

Waar en wanneer: Klein Strand, Oostende, van 25 tot 27 augustus

Wie: A Flock of Seagulls, The Human League, OMD, Wet Wet Wet, Bow Wow Wow

Wat: Voor wie nostalgisch is naar de muziek van de jaren 80 en 90, of toen nog niet geboren was en de achterstand wil inhalen, belooft W-Festival een orgie te worden. Een line-up die onmogelijk gevarieerder kon zijn – van zware goth tot dolle pret – en drie dagen het zonovergoten Klein Strand inpalmt.

Fantasie en een goed geheugen komen van pas, want: Bij headliner Village People zat alleen de politieagent (de genaamde Victor Willis) in de oorspronkelijke line-up, de anderen zijn sinds een jaar of vier goedkope acteurs.

www.w-festival.com

***

Voor de septemberfestivals – van het aangename Deep in the Woods tot het altijd geschikte Leffingeleuren en terug – komt dit overzicht te vroeg: hun affiches zijn nog (bijna) helemaal leeg. Watch this space!

De festivalmoter begint op volle toeren te draaien, van deze weides hebben we de graszoden al platgestampt:

MEI

DUNK!FESTIVAL

Waar en wanneer: VIERNULVIER, Gent, van 18 tot 20 mei

Wie: Amenra, A.A. Williams, Motek, Use Knife, Godflesh

Wat: Driedaagse voor postrock en belendende percelen: 4 podia, 45 bands.

De organisatoren heeft er zelf al zin in, want: Ze beloven de ‘biggest, loudest, baddest edition ever’. Oordoppenalarm!

www.dunkfestival.be

Lees ook het festivaldebat met Colin H. Van Eeckhout, Daan en Coely: ‘Soms sta ik met een vuilniszak over mijn hoofd op de weide, zodat niemand me herkent’

BLUES PEER

Waar en wanneer: Peer, van 26 tot 28 mei

Wie: Triggerfinger, The Waterboys, Meskerem Mees, Noordkaap

Wat: het levende bewijs dat de blues ook in jonge zielen zit. Naast Meskerem Mees staan ook Sons en Isaac Roux op de affiche.

De ene Waterboys is de andere niet, want: van de originele line-up schiet enkel Mike Scott nog over, de rest zijn recent aangenomen huurlingen. Noordkaap komt dan weer wel in de bezetting die drieëndertig jaar geleden Humo’s Rock Rally won.

www.bluesfestival.be

EXTREMA OUTDOOR

Waar en wanneer: Houthalen-Helchteren, van 26 tot 28 mei

Wie: Maceo Plex, Sasha & John Digweed, Armand Van Helden, Amélie Lens, Kölsch

Wat: Zeg niet: dit is het Tomorrowland van Limburg. Maar zeg, zoals StuBru-presentator Jeroen Delodder: ‘Dit is een dancefestival voor clubbers en Ibiza-lovers en veel minder voor festivaltoeristen.’

De organisatie verdient een pluim, want: Op donderdag 25 mei is er al Extrema Special, voor mensen met een fysieke of mentale beperking.

www.extrema.be

GLADIOLEN

Waar en wanneer: Olen, 26 en 27 mei

Wie: Merol, Daan, Regi, Black Box Revelation, High Hi

Wat: Het sympathiekste zomerfestival van Olen en deelgemeenten.

We zijn ook niet helemaal zeker wat we van Kwijt Trek System moeten verwachten, want: Het viertal wordt op de Gladiolen-website omschreven als ‘De heetste dj-boysband ter wereld: geniaal geil geklede boys recht uit Miami. Of was het toch Limburg?’ Humor!

www.gladiolen.be

CORE FESTIVAL

Waar en wanneer: Ossegempark, Brussel, 27 en 28 mei

Wie: Angèle, PinkPantheress, Alt-J, Goldband, Little Simz

Wat: Lees hier!

www.corefestival.com

Dit was dag 1 van CORE
Dit was dag 2 van CORE

THRONE FEST

Waar en wanneer: Kubox, Kuurne, 27 en 28 mei

Wie: Impaled Nazarene, Marduk, Alcest, Tsjuder

Wat: Groot-Kortrijk wordt stilaan het bloeiendste muziekcentrum ten westen van de Botanique. In augustus vindt Alcatraz er plaats, ’t Hof van Commerce strijkt er even later neer voor hun eenmalige, in geen tijd uitverkochte jubileumoptreden, en de programmatie van Wilde Westen is altijd à point. En in Kuurne, zeg maar het voorgeborchte van Quickenborne City, kunt u dit jaar opnieuw terecht voor de vaderlandse hoogmis van de black metal en blackened death metal. Beslis zelf maar of dat iets voor u is: u bent groot genoeg.

Er is een reden waarom zoveel geboekte bands uit Duitstalige gebieden komen, want: Lebenssucht klinkt stukken dreigender dan Levenslust. En de neusvreters van Kanonenfieber wilt u ook niet tegenkomen in het donker.

www.thronefest.be

Luister ook naar onze playlist:

Schrijf je in op onze wekelijkse muzieknieuwsbrief:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234