null Beeld

10 jaar Hooverphonic: kijken in Geike

Op 8 mei geven Geike Arnaert, Raymond Geerts en Alex Callier het startschot van hun Hoover(phonic) 10th Anniversary Club Tour, en voor die gelegenheid halen ze de futuristische fiftiesvibe van hun debuut-cd 'A New Stereophonic Sound Spectacular' nog eens uit de mottenbollen.

Redactie

In die tien jaar zijn de stofzuigers geëvolueerd van triphop en elektronische pop tot een door blazers en strijkers gestutte bigger-than-life-sound. In het begin werden ze neergezet als le Portishead du pauvre, maar inmiddels hebben de Hooverphonics een klein maar fijn oeuvre bij elkaar gespeeld. En waar is Portishead?

undefined

Pop Poll-winnares Geike Arnaert is een gevoelig meisje dat gehecht is aan haar privacy. Ze vertelt nooit zomaar spontaan honderduit over haar diepste zielenroerselen of haar recente echtscheiding. Tot nu dus. Vijf uur met Geike in Brugge, lunchend en wandelend op de eerste mooie lentedag.


HUMO Stop met te leuteren over je ex - ik ben de Story niet.

GEIKE ARNAERT (lacht) « Ik wou net iets over Bobbejaan Schoepen vertellen...»


HUMO Heb je daar ook al iets mee gehad?! En wie was de betere minnaar? Bobbejaan, hè, geef het maar toe.

GEIKE « Hij en ik backstage op de Zamu Awards...»


HUMO Hallo?! Dit wordt een heel ander interview dan ik verwacht had.

GEIKE « Vóór dat eerbetoon op de Zamu Awards stonden we nog even te oefenen in de kleedkamer, en het was aandoenlijk hoe ongedwongen Bobbejaan zong, met grapjes tussendoor. Op die leeftijd nog zo gepassioneerd en speels zijn: daar teken ik voor.»


HUMO Sorry, maar ik zie nog steeds de in extase vertrokken kop van Bobbejaan Schoepen terwijl...

GEIKE (lacht) « Toe, serieus. Dat was een mooi moment.»


HUMO Zelf ben je nu een Beroemde Zangeres, maar heb jij ooit een idool om een handtekening gevraagd?

GEIKE « Toen ik nog een kind was, aan de rallyrijders in de 24 Uur van Ieper die door ons dorp kwam.

» Aan mij heeft een Amerikaans meisje ooit gevraagd: 'Can you sign my titties?' Ze had gelukkig een T-shirt aan.»


HUMO 'You wanna sign my dick?'

GEIKE « Dat hebben ze mij nog niet gevraagd.»


HUMO 'You wanna sign my scrotum?'

GEIKE « Ik zie het al voor me hoe die fan zou moeten gaan staan voor ik dáárbij kan (lacht). Nee, ik krijg meestal briefjes met liefdesverklaringen en huwelijksaanzoeken toegestopt. En van een Griekse jongen heb ik ooit een schilderij gekregen dat symboliseerde hoe hij de geur van zijn lief miste. Ik dacht: mooi, maar wat moet ík daarmee?»


HUMO Je hebt het verkocht op eBay!

GEIKE « Nee, het hangt bij mijn zus thuis. Maar het mooiste cadeau vond ik die fles parfum op de luchthaven. Ik zat te wachten op mijn vlucht, en ineens komt over de grond die fles aanschuiven, die vlak voor m'n voeten tot stilstand komt. Ik heb ze maar meegenomen.»


HUMO Je hebt gewoon een fles parfum gestolen in de taxfreeshop, en nu verzin je daar een vergezocht alibi voor...

GEIKE « Néé, er was echt iemand die ze me toeschoof, maar ik kon niet zien wie, want hij dook weg. Ik vond het een origineel gebaar. Misschien was die fles niet voor mij bedoeld, maar dan had hij maar beter moeten mikken, hè.»

undefined

Nestgevoel

HUMO Je eerste auditie bij Alex en Raymond: lijkt dat een week of honderd jaar geleden?

GEIKE « Het lijkt... een ander leven. (Zucht) Afschuwelijk hoe de tijd vliegt.

» Ik heb niet het gevoel dat ik sindsdien fundamenteel veranderd ben, maar in het begin was het wel wennen. Alles verliep heel abrupt: een paar weken nadat ik was aangenomen, zat ik al in een busje op tournee naar Zwitserland.»


HUMO Stel dat je geen auditie voor Hooverphonic had gedaan, waar zou je dan nu zijn?

GEIKE « Ik heb sterk het gevoel dat ik dan ook zou zingen, en zelfs dat ik dan ook dit soort muziek zou maken. Af en toe was er een opstoot van angst - 'Help, ik heb geen diploma!' - maar ik geloof dat je altijd op je pootjes terechtkomt als je passie en toewijding uitstraalt.»


HUMO Van welke popgroep had je deel willen uitmaken als je een generatie eerder geboren was?

GEIKE « Crosby, Stills, Nash & Young. Of Jefferson Airplane


HUMO Allemaal junkies! Da's blijkbaar geen bezwaar voor jou.

GEIKE (lacht) « Ik waardeer vooral hun samenzang, en de warmhartige, levenslustige sfeer in veel van die nummers. Het moet heerlijk zijn om samen zo'n warme klank te weven. Ik hunker naar zo'n nestgevoel.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234