'19-2': Adrian Holmes en Jared Keeso in de rol van buddy cops tegen wil en dank

Als we een euro kregen voor elke keer dat de premisse van een serie of film draaide rond een stelletje flikken die tegen hun zin van nieuwe partners voorzien worden, we hadden het resultaat zonder problemen in Panama kunnen gaan parkeren. Maar Acht, dat kleine kanaaltje, zou Acht niet zijn mocht het uit die oeverloze vijver aan politiedrama niet de mooiste goudkarper opgevist krijgen: ‘19-2’ – de titel komt van het nummer van de patrouillewagen waarin de flikken in kwestie rondkarren – doet het beter dan het peloton door één en ander te situeren in Canada, en heeft Adrian Holmes en Jared Keeso in de rol van buddy cops tegen wil en dank. De twee waren eerder ook al samen te zien aan de zijde van Matt Damon in ‘Elysium’ – als u ’m gezien hebt: handen omhoog!

'Niet lachen, Canada heeft zijn geheel eigen misdaadscene.' Adrian Holmes (links) en Jared Keeso (rechts)

- ‘19-2’ speelt zich af in Montreal: een grootstad, maar niet meteen eentje die je zou verwachten als decor van een politieserie. Ik wil maar zeggen: het is niet meteen New York.

Jared Keeso «Dat klopt, maar lach het nu ook niet weg: Canada heeft namelijk zijn heel eigen misdaadscene. Ik heb mijn criminele geschiedenis nog eens bijgespijkerd voor ‘19-2’: vooral motorbendes doen het goed bij ons, samen met de Italiaanse maffia.»

- Mogen we dan veel hell’s angels en in het rond schietende maffiosi verwachten?

Keeso «Eh... Nee. Dat verwachtte ik ook op voorhand, maar toen Adrian en ik ter voorbereiding enkele keren mee op patrouille gingen met échte Canadese agenten, vertelden die ons dat ze die zelf maar zelden tegenkomen: die bendes zijn zo goed georganiseerd dat je ze nooit op een fout zal betrappen, en al zeker geen fout die de politie de gelegenheid geeft om in te grijpen. Bij patrouilles zoals je die ziet in de reeks, zijn het vooral de kleinschaliger straatbendes die voor problemen zorgen, dus het zijn vooral zulke situaties die je zal terugzien in ‘19-2’.»

- Jullie zijn op echte patrouilles meegegaan?

Adrian Holmes «Ja, ik wou niets liever, ik beschouw mezelf als een method actor. Ik wil alles weten voor ik aan een rol als deze begin: hoe je een wapen afvuurt, hoe de training van de agenten eruitziet – tot de juiste manier om een verdachte in de boeien te slaan toe.»

- Jullie waren al samen te zien in ‘Elysium’ van Neill Blomkamp, en nu spelen jullie de twee hoofdrollen in een politiereeks. Al eens aan gedacht om jezelf in de markt te zetten als packagedeal?

Holmes «We kenden elkaar zelfs al vóór ‘Elysium’! Ik weet dat het vreemd klinkt, maar het was echt toeval dat we allebei de hoofdrol kregen in ‘19-2’. Tijdens de opnames van ‘Elysium’ hadden we het er nochtans eens over gehad: ‘Hé, zou het niet leuk zijn mochten we in dezelfde serie spelen? Of sterker nog: de twee hoofdrollen vertolken? Iets in de stijl van ‘Miami Vice’ of zo?’ Enfin, we hebben er eens smakelijk om gelachen. Maar toen ik even later auditie deed voor ‘19-2’, bleek Jared net hetzelfde te hebben gedaan – zonder dat we het van elkaar wisten. Toeval.»

Keeso «En daar houdt het niet op: toen we aan het filmen waren voor ‘19-2’, moesten we tussen de opnames door vaak wachten in de bijtende kou. Ik kwam op het idee om in de stad zo’n dikke pooljas te gaan kopen, om het wachten wat draaglijker te maken. Maar wat zag ik toen ik weer op de set kwam? Adrian, die net hetzelfde idee had gekregen en krék dezelfde jas had gekocht – zelfs de kleur was identiek.»

Holmes (knikt) «Zelfs de maat was dezelfde. Je zou op den duur denken dat het voorbestemd is.»

- Get a room!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234