null Beeld

20 vragen aan Ivo Mechels, de woordvoerder van Test-Aankoop

Binnenkort blaast De Crisis haar eerste kaarsje uit. Eind september 2008 kwamen banken wereldwijd in zwaar weer terecht, waarna de hele wereldeconomie in een recessie werd gestort. Al naargelang de glazen bol en de Madame Soleil die erin tuurt, worden ons nog jaren van economisch leed dan wel een forse heropleving tegen begin volgend jaar voorspeld. Ivo Mechels, woordvoerder van Test-Aankoop, weet ook niet wanneer het weer zal opklaren.

Raf Weverbergh

Hij heeft wel een vrij goede kijk op hoe het op dit eigenste moment met onze portemonnee is gesteld: 'Wij krijgen per jaar tweehonderdtachtigduizend vragen en oproepen van onze leden: daar voel je de polsslag van de economie.'

Enkele uitspraken van Ivo Mechels

Ivo Mechels werkte ooit nog op het kabinet van minister van Defensie Leo Delcroix: 'Wat hij privé gedaan heeft, met die smeerpijptoestanden en villa's, dat heb ik ook maar in de Humo gelezen. Maar als mens viel hij me mee.'

«Ik heb nooit echt overwogen om in de politiek te stappen. Ik heb wel mooie aanbiedingen gehad, zowel van SP.A als van CD&V/N-VA, maar ik heb in dat milieu gewerkt, ik heb het gezien. Bovendien: ik heb twee studerende kinderen. De politiek is een stap in de onzekerheid: vandaag word je de hemel ingeprezen, morgen kan je van de keldertrap donderen en op straat staan. Dat lijkt me niet verantwoord. Maar zeg nooit nooit: als ik op een dag in een andere situatie verzeil, wie weet.»

«Sommige mensen zeggen dat ik nu veel meer in kan beweging zetten dan als politicus, ja. Ik weet het niet, maar ik heb wel het gevoel dat ik dingen kan veranderen met Test-Aankoop. Daarom zit ik ook best graag waar ik nu zit.»

«Het toeval wil dat ik de dag van Yasmines zelfdoding net aan de telefoon hing met Wim Oosterlinck van Q-Music. We waren wat aan het praten tijdens een plaat, en plots hoor ik hem roepen: 'Wat! Yasmine overleden, dat moeten we brengen.' Ik voelde aan alles dat het wel eens om zelfdoding kon gaan zijn, en ik was toch geschrokken. Ik ben daarna ook nog even bij de VRT geweest, bij Radio 2, en daar was de verslagenheid groot. Catherine Vandoorne heeft me toen verteld wat er juist gebeurd was. Dat greep me wel aan, want het komt toch allemaal weer terug. Je wordt daar weer ingesmeten.»

«Ik heb mijn baard één keer afgeschoren, op vakantie. Ik ging met het vliegtuig naar Griekenland en ik dacht: ik heb geen zin om overal op reis weer Vlamingen tegen te komen van 'Ha! Ivo Mechels van Test-Aankoop! Seg, ge moet eens iets doen aan...' Enfin, ik had hem dus die ochtend afgeschoren. En op de luchthaven was het eerste dat ik hoorde: 'Meneer Mechels, ik zie precies iets aan u?' (lacht) Toen dacht ik: 'Foert. Ik laat hem weer staan.'»

Het volledige interview met Ivo Mechels leest u in Humo 3600 van dinsdag 1 september.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234