null Beeld

2006: het sportjaaroverzicht door Stefan Everts, tienvoudig wereldkampioen motorcross

Goed dat ik motorcrosser ben: ik bedank voor de ellende die Tom Boonen meemaakt.' Plankgas door 2006: het sportjaaroverzicht volgens Stefan Everts.

Redactie

Stefan Everts (34), de motorcrosser die dit jaar zijn carrière afsloot met tien wereldtitels en honderd GP's, is afgelopen zondag voor de vijfde keer Sportman van het Jaar geworden.Gókken we, want bij het ter perse gaan wisten we dat nog niet. Gelukkig hadden we van alle andere grote sportgebeurtenissen van 2006 wél kennis kunnen nemen. Everts blikt voor u terug en doet dat, afhankelijk van de discipline in kwestie, met een kenners- dan wel lekenoog: 'Ik wist al langer dat ik in de verkeerde sport zat.'

HUMO Eind maart, net voor de start van het motorcross-seizoen, zei je in Het Laatste Nieuws: 'Was ik wielrenner geweest, dan was ik God.'STEFAN EVERTS « Goed dat ik motorcrosser ben: ik bedank voor de ellende die Tom Boonen het voorbije jaar met de pers heeft meegemaakt. Ik ben heel gelukkig met mijn leven in de schaduw. Ik krijg ook heel veel waardering, maar helaas niet van iedereen. Neem nu Jacques Rogge (IOC-voorzitter): ik verwijt die man niks, maar ik voel wél dat hij motorcrossen lager inschat dan de olympische disciplines, en dat hij niet goed weet wat je allemaal moet doen om top te zijn in mijn sport. Dat steekt een beetje.»


HUMO Op 2 april win je de eerste GP, die van Heusden-Zolder. Wist je meteen: het zit goed voor de rest van het seizoen?

EVERTS « Neen. De laatste jaren heb ik nooit verder gekeken dan de volgende GP. Als je van meet af aan met het hele seizoen in je hoofd zit, brengt één slechte wedstrijd je misschien uit balans.»


HUMO Op 6 augustus win je je tiende wereldtitel in Namen, op 3 september je honderdste GP in Lierop. Dat moeten toch doelen voor je geweest zijn?

EVERTS « Om die magische honderd te halen, moest ik dit seizoen dertien GP's winnen. Da's niet niks, maar het móést er gewoon van komen. Ik zat er voortdurend mee in mijn hoofd. Met die tiende wereldtitel ook. Dus ja, dat waren doelen.

» Tien wereldtitels, honderd GP's... ik kan het nog altijd niet goed vatten, geloof je dat? Gisteren is de dvd met mijn carrièreoverzicht voorgesteld: ik keek er zelf van op. Ik denk dat ik zeker nog vijf jaar nodig heb om goed tot me te laten doordringen wat ik gepresteerd heb.

» Ik ben ook blij dat ik dit seizoen helemáál gedomineerd heb: dat ontbrak nog op mijn palmares. Mijn grote voorbeeld Ricky Carmichael (crosser uit de VS, red.) had dat wel al een paar keer gedaan; waarom zou ik het dan niet kunnen? Dat was eigenlijk mijn derde doel voor dit seizoen.»

U vindt het volledige sportjaaroverzicht door Stefan Everts in Humo 3459

'SPORTJAAROVERZICHT'
Canvas, zondag 24 dec., 14.45 u

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234