null Beeld

30 hoog

Aanrader: vanavond vangt het derde seizoen van '30 Hoog' aan, het programma waarvoor Frénk van der Linden, met stip de hoogst aangeschreven interviewer van boven de Moerdijk, compleet onvoorbereid enkele mystery-interviewees aan de tand voelt. Deze keer heeft de redactie niets dan vrouwen voor hem geronseld - onder meer Eurocommissaris Neelie Kroes over Willeke van Ammelrooy. Zou er verder nog aan het concept gemorreld zijn?

Frederick Vandromme

FRÉNK VAN DER LINDEN «Ik wilde het deze keer niet al te uitgebreid hebben over het werk van mijn interviewees; daar kom je zo al genoeg over te weten. Waar ik een vinger achter wilde krijgen, is hoe die vrouwen worstelen om hun carrière te combineren met een goed liefdesleven. Je merkt dat dat een thema is waar vrouwen vreselijk mee zitten, en tot mijn verbazing wilden ze er ook heel openhartig over praten.

»Vreemd trouwens: er zijn weinig tot geen diepte-interviews met vrouwen op televisie. Jeroen Pauw zei een tijdje terug in het Algemeen Dagblad dat dat komt omdat vrouwen over het algemeen gewoon minder interessant zijn dan mannen. Een mening die ik níét deel. Ze hebben dikwijls net een veel rijker gevoelsleven dan jij en ik, en vaak hebben ze ook meer moed om erover te vertellen.»

HUMO Dat maakt jouw job er dit seizoen wel makkelijker op, zou je denken.

VAN DER LINDEN «Misschien. Alleen: de manier waarop ze erover vertellen, is vaak heel tegenstrijdig. Een vrouw kan zeggen dat ze, boven alles, een man wil met wie ze over gevoelens kan praten. Om er meteen daarna tegenaan te gooien: 'Maar ik ga wel plat voor een macho die me door het matras heen bonkt.' Probeer daar maar eens een lijn in te krijgen (lacht).»

HUMO Niet al je interviewees zijn achteraf even gelukkig: presentator Arie Boomsma schreef op het gastenboek van '30 Hoog' dat hij er zelf een puinhoop van gemaakt had.

VAN DER LINDEN «Arie werkt voor de Evangelische Omroep, en hun leden vonden het blijkbaar niet fijn dat hij God en jointjes roken in dezelfde zin had vermeld. Daarom trok hij zijn woorden terug: omdát hij merkte dat men kwaad op hem was geworden.

»Ik wil niet zeggen dat het van mijn kant altijd vlekkeloos verloopt. Het gebeurt soms dat het gesprek niet loskomt en dat ik op mijn bek ga. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik een controlefreak ben, en deep down zijn alle controlefreaks gewoon schijters. Voor veel mensen straal ik een heilig zelfvertrouwen uit, terwijl het eigenlijk meer onzekerheid is die ik als een soort van sok binnenstebuiten trek. Net omdat ik zo onzeker ben, probeer ik het tegendeel te bewijzen, denk ik. Jawel: u spreekt met een bang man.»

HUMO De interviews voor '30 Hoog' worden in een hoog tempo opgenomen: gisteren had je er al twee, vandaag nog 'ns drie.

VAN DER LINDEN «Dat valt wel mee. Op 5 januari heb ik voor radio- en televisiezender Noord-Holland twintig interviews in tien uur gedaan, live. Ik wist van voren niet meer of ik van achteren nog leefde. Wel heel leuk: met chansonnière Wende Snijders heb ik 'La vie en rose' gezongen. Vals, natuurlijk. Maar ja, ik ben ook een vals interviewer, dus dat klopte wel weer (lacht).»

NCRV - 30 hoog

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234