null Beeld

40 zinderend hete zomertips: ontdek Humo's Summer of Love, Peace & Joy

Summer’s here en dat zal u geweten hebben! Humo gidst u door het zomerse overaanbod en pikt er speciaal voor u de 40 amusantste activiteiten uit. Nummer 41 werd te elfder ure op last van provinciegouverneur Carl Decaluwé geschrapt: de B-Dagtrip Water oppompen uit de IJzer.

jvb


1 Vrijen op een hooizolder

Deze zomer wordt de dominantie van het olijke duo retro en vintage nog wat opgeschroefd: ze annexeren nu ook uw seksleven. It-girls en hipstersnorren weten al langer dat wie terug wil naar de tijd van zijn grootouders, het doet zoals zij het deden: op de hooizolder. Volgt u, en ontdoet u zo hooikoorts van zijn slechte naam? Opgepast: een verzorgende crème na het stoeien kan handzaam zijn. En vergeet niet dat een oude schuur snel in brand staat.


2 De bloemetjes en de bijtjes

Als de bijen uitsterven, dan is de mensheid niet veel later hetzelfde lot beschoren, wist Albert Einstein. Hij was net iets intelligenter dan wij, maar neem het van ons aan: hoog tijd om een infosessie bij te wonen over onze bedreigde, zoemende vriendjes. Trek in het Antwerpse Middelheimpark een imkerpak aan, duik er de bijenkasten in en ontdek de wondere wereld van de bloemetjes en de bijtjes.

null Beeld

★ Info: middelheimmuseum.be/nl/activiteit/bijen-houden


3 Van punk tot kunst

Een zwart-wittekening van een surfer, erboven de tekst: ‘My purpose in life is to do this. On the seventh day I paint’. U kent kunstenaar Raymond Pettibon – né Ginn – van de platenhoezen van Black Flag en Sonic Youth, maar dat hij véél meer is dan de visuele frontman van de punkbeweging (en de broer van GregBlack FlagGinn), bewijst hij met de gigantische retrospectieve ‘A Pen of All Work’ in het Bonnefantenmuseum. De meer dan 700 tentoongestelde werken – van zijn kindertekeningen uit de sixties tot de meest recente creaties uit zijn chaotische brein – worden bevolkt door personages van divers pluimage: Amerikaanse superhelden, geile nonnen, boze punkers, maar ook Jezus, Charles Manson, en zelfs Donald Trump. Een visuele trip door Amerika via de ogen van een kritische surfer slash cultheld.

★ Info: tot 29 oktober, Bonnefantenmuseum, Maastricht, bonnefanten.nl


4 Weg ermee!

Altijd al gedroomd van een Volkswagen-busje en de vrijheid van on the road te zijn? Van life is anno 2017 immens populair geworden, maar wie het niet ziet zitten om permanent als nomadische hippie door het leven te gaan, kan natuurlijk voor een tijdelijke vakantie in die sfeer kiezen. En wie weet, misschien bevalt het u zo goed dat u alsnog voor het leven op vier wielen kiest. #homeiswhereyouparkit

★ Inspiratie: van-life.net


5 Koffie-tonic

What’s cooler than being cool? Ice-cold! Dé zomerdrank van 2017 is coldbrew koffie met tonic en ijs, veel ijs. Een maraskinokers maakt het geheel af. Verfrissend, fruitig én verkwikkend. Eventueel te pimpen met gin om de nacht in de gaan.

null Beeld


6 Radiohead op Werchter!

Het is één van de felst geanticipeerde optredens van deze festivalzomer: Radiohead komt voor het eerst in bijna tien jaar nog eens naar de Werchterse weide. De voortekenen zijn goed: de groep uit Oxford mag tweeënhalf uur vullen, het nog steeds fabelachtige ‘OK Computer’ is precies twintig jaar oud, en Thom Yorke en co. zijn – blijkens de indrukwekkende setlists van hun recentste concerten – in feestmodus. Misschien kan er bij Yorke zelfs een glimlachje af; dan weet u meteen dat u van de rest van de zomer niets meer hoeft te verwachten.

null Beeld

Volg Rock Werchter op festivalitis.be

★ Info & tickets: vrijdag 30 juni, rockwerchter.be


7 Werk aan uw zomerlijf

Het is niet omdat het zomer is, dat uw aders moeten dichtslibben. Onderwerp u aan de nieuwe fitnesstrend Ubound, een intensieve cardiotraining op een minitrampoline, die Karen Damen, John Crombez en Goedele Liekens voor u hebben uitgetest in het programma ‘Perfect’. La Liekens vroeg na de sessie hijgend om een defibrillator, maar u zou er wel 900 calorieën per uur mee verbranden — jump for joy!

U heeft nog niet genoeg voor paal gestaan in uw leven? Dan kunt u nog altijd rond één gaan kronkelen, en wel tijdens een cursus Pole Fitness, in het leven geroepen door voormalig wereldkampioene paaldansen en ex-Miss Striptease Denise Mulder. Laat u niet intimideren door die teasende titels en sla alvast wat talkpoeder in: de combinatie van gogo aerobics en paaldanstechnieken zou een uitstekende manier zijn om uw spieren en uithoudingsvermogen te trainen.

★ Info: in zowat alle fitnesscentra


8 Doe de post- moderne twist

Beyoncé vond haar zo goed dat ze haar eenvoudigweg plagieerde, en ook New York kon het choreografische werk van Anne Teresa De Keersmaeker wel smaken: in het MoMA was onlangs haar tentoonstelling ‘Work/Travail/Arbeid’ te zien. Van New York naar de Koekenstad: voor de Zomer van Antwerpen herneemt de choreografe haar legendarische doorbraakstuk ‘Rosas danst Rosas’ uit 1983. Een ijkpunt van de postmoderne dans, zomaar binnen handbereik!

★ Info & tickets: zva.be


9 God Save the Queen

Patti Smith, de koningin van – welja – bijna alles, vereert ons land andermaal met een bezoek. Twee keer zal ze het beste van haar legendarische zelf geven in openluchttheater Rivierenhof. Helaas pindakaas: beide concerten zijn uitverkocht. Maar we stellen voor dat u op die mooie zomeravonden begin augustus bij u thuis haar prachtboek ‘Just Kids’ leest, terwijl ‘Horses’, ‘Gloria’ of ‘People Have the Power’ door de Sonos-boxen knallen.

null Beeld

★ Info: 1 en 2 augustus, oltrivierenhof.be


10 God Save the Queer

Wie ‘Patti Smith’ en ‘Just Kids’ zegt, zegt ook Robert Mapplethorpe. De fotgraaf en tijdelijke levensgezel van La Smith tekende niet alleen voor haar meest iconische platenhoezen, hij was in zijn veel te korte carrière altijd goed voor een schandaaltje hier, wat controverse daar, en een schat aan onsterfelijke beelden die u nu in Brussel kunt gaan bekijken – inclusief zijn foto’s van sm en bondage.

★ Info: tot 20 juli, Xavier Hufkens, Brussel, xavierhufkens.com


11 Wég zon!

Het is geen zomer geweest zonder meteorologische fenomenen op het menu, en dat treft: op 21 augustus schuift het ego van Kanye West heel even voorbij de zon. De begerenswaardigste front row seats bevinden zich in Jackson Hole, Wyoming, een euh, gat in de buurt van Yellowstone National Park. U moest – het zou gaan om de duidelijkste en fotogeniekste zoneclips sinds decennia – al onderweg zijn!


12 Bars, bars, bars

Zomerbars, rooftop bars, pop-upbars, de zomer zou de zomer niet zijn zonder bars met lekkere drankjes, lekkere drinkers én een uitzicht dat u doet vergeten dat u in eigen land vertoeft. Aanrader in Antwerpen is Bar Paniek, waar u kunt sippen van een al dan niet alcoholhoudend drankje terwijl u naar het glinsterende water van de dokken tuurt. Om in de nautische sfeer te blijven: in Gent bevelen we DOK aan, en in Brussel zou u toch minstens één keer moeten passeren bij Brussel Bad, al jarenlang de sterkhouder langs de oevers van het Kanaal, die dit jaar een make-over krijgt: de linker- en rechteroever worden met elkaar verbonden, een symbolische unie die de zomerpret enkel exponentieel kan doen toenemen.

null Beeld

★ Info: timecircus.be/projecten/bar-paniek, dokgent.be, brusselbad.be


13 Boeken boeken boeken

Niets kan een vakantie zo verpesten als een gebrek aan boeken. Waar u deze zomer ook bent – op het strand, on the road, of gezellig thuis – boeken heeft u áltijd nodig. Een handvol toppers: ‘Het ministerie van Opperste Geluk’, de langverwachte nieuwe roman van Arundhati Roy; ‘Exit West’, een aangrijpende kijk op de migratiestroom door romancier Moshin Hamid; ‘De jagers’, het eindelijk vrtaalde debuut van James Salter; en ‘Marlena’ van Julie Buntin, het debuut van het jaar. Onze ultieme tip: David Sedaris bundelde een hoop geestige gedachten en observaties tot ‘Gestolen voorwerpen. Dagboeken 1977-2002’. Geen dank.

null Beeld


14 Bikes, bikes, bikes

U bent de blaren op uw voeten beu, die bij citytrips horen als Bassie bij Adriaan? Deze zomer kunt u makkelijker dan ooit de fiets nemen – en dus elegant boven comfortabel schoeisel verkiezen – op eender welke bestemming. Berlijn, Parijs en zelfs New York investeerden in nieuwe fietspaden én maakten fietsverhuur vlot beschikbaar. Londen heeft met Look Mum No Hands! zelfs een koffiebar waar u zonder blozen in lycra wielerpakje kan aantrappen en uw stalen ros aan een onderhoudsbeurt onderwerpen.

★ Info: velib.paris.fr, berlinonabike.de, lookmumno-hands.com

undefined

null Beeld


15 Muziek op pellicule

Deze zomer niet alleen een recordaantal extra treinen naar de muziekfestivals, maar ook een recordaantal muziekfilms in de bioscoop. Vanaf 2 juli trakteert Cinematek u immers op een indrukwekkende reeks concertfilms, monumentale muziekdocumentaires en orgiastische liveopnamen. ‘Woodstock: Director’s Cut’, met extra welig tierend schaamhaar; ‘U2: Rattle and Hum’; ‘The Last Waltz’ van Martin Scorsese, het afscheidsconcert van The Band; ‘Gimme Shelter’ en ‘Sign ‘o’ the Times’ met respectievelijk de Stones en Prince op hun allerscherpst; het legendarische ‘The Concert for Bangladesh’; ‘The Kids Are Alright’ (een unieke docu over The Who); ‘Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’; het magistrale ‘Stop Making Sense’ van Jonathan Demme, waarin David Byrne het grootste kostuum van de eighties draagt, en nog veel, véél meer: er zal deze zomer nergens zo hard worden gerockt als in de donkere zaal.

★ Info: cinematek.be


16 Lachen, gieren, brullen

Vorig jaar kon u op de Gentse Feesten schuddebuiken met Hans Teeuwen, dit jaar komt u aan uw humortrekken met een grapjurk van eigen bodem: Wouter Deprez, in een ver verleden nog winnaar van Humo’s Comedy Cup. Wegens overal compleet uitverkocht, speelt hij speciaal voor de Gentse Feesten twee extra voorstellingen van zijn voorstelling ‘Bloemen, bijen & borstbollen’.

★ Info & tickets: 14 en 15 juli, capitole-gent.be


17 Zomerplaatjes

Ja, een oude bok lust ook nog wel eens een fris plaatje, en wat dat betreft belooft deze zomer – traditioneel nochtans een jaargetijde waarin de meeste muzikanten alles doen behálve platen uitbrengen – er eentje te worden om vingers, duimen en eksterogen bij af te likken. Met name The War On Drugs heeft eindelijk een opvolger klaar voor hun in 2014 alom bejubelde en grijsgedraaide doorbraakplaat ‘Lost in the Dream’. Die zal de kloekborstige titel ‘A Deeper Understanding’ meekrijgen, gelost worden op 25 augustus en – wij mochten al luisteren – absoluut al uw verwachtingen inlossen. Niet voor niets naar Lourdes geweest!

Verder: ‘Something to Tell You’ van Haim (7 juli), twee platen van Shabazz Palaces (14 juli), ‘Out in the Storm’ van Waxahatchee (14 juli), ‘Lust for Life’ van Lana Del Rey (21 juli), ‘Everything Now’ van Arcade Fire (28 juli), ‘Dark Matter’ van Randy Newman (4 augustus), ‘Dark Days & Canapés’ van Ghostpoet (18 augustus) en ‘Sleep Well Beast’ van The National (8 september).

undefined

'Op 21 augustus schuift het ego van Kanye West heel even voorbij de zon. Het zou gaan om de duidelijkste en fotogeniekste zoneclips sinds decennia'


18 Kunst van ’t straat

De verf mag dan allang opgedroogd zijn, ’t loont zéér de moeite om eens naar Oostende af te zakken voor The Crystal Ship: het streetartfestival trok voor z’n tweede editie alweer een pak toppers uit binnen- en buitenland aan, zodat u na uw wilde gocartritje en een portie garnaalkroketten op de zeedijk gerust eens langs de prachtmuren van Alexis Diaz, Bué The Warrior, Fintan Magee en Strook mag slenteren. In Hasselt schilderde ene Felipe Pantone dan weer ’s werelds grootste QR-code voor het jaarlijkse Street Art Festival, terwijl u in Antwerpen de spuitbusgeur kunt gaan opsnuiven tijdens de Meeting of Styles.

★ Info: thecrystalship.org, streetartfestival.be, meetingofstyles.com


19 Cinema Canvas

‘Badlands’! ‘Jaws’! ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest’! Canvas poot deze zomer een groot wit doek neer in verschillende steden om er allerhande klassiekers op te projecteren, het resultaat van het eenvoudige concept: bekende filmliefhebber kiest film. Jan Eelen, Erik Van Looy, Fien Troch en ander schoon volk mag programmeren. Gooi daar nog eens een foodtruck en een zomerbar tegenaan en u krijgt een onweerstaanbare zomerse cinemacocktail.

★ Info: canvas.be/cinema-canvas

undefined

null Beeld


20 Misantropie (1): Aapjes kijken

U kunt beter overweg met dieren dan met mensen? Geef u over aan uw misantropie in Pairi Daiza: daar kunt u zich vergapen aan de groep orang-oetans die onlangs vanuit Sumatra geïmporteerd werd, en sindsdien rondhangt in de hindoeïstische Jaïn-tempel uit wit marmer, waar – géén grap – honderden beeldhouwers maandenlang aan hebben gezwoegd in India. Enkel de beste crib voor de apen van Marc Coucke!

★ Info: pairidaiza.eu/nl


21 Misantropie (2): Leen een hond

Dolle pret met viervoeters: leen een hond, wandel ermee naar het park en breng het exemplaar terug naar de rechtmatige eigenaar wanneer hij – schrappen wat niet past – te veel begint te kwijlen, te luid begint te blaffen of simpelweg wanneer u er genoeg van heeft. De geleende hond: wel het plezier, niet de last!

null Beeld


22 Lees licht verontrustende lectuur

Romans die bij verschijnen als sciencefiction weggezet werden, blijken in deze spectaculaire tijden verrassend urgent te zijn. Uitgeverij Lebowski publiceert er nu een handvol onder de noemer ‘grensoverschrijdende fictie’. Het meest actueel is ‘High-Rise’ van J.G. Ballard, dat unheimlich op de brexit en de ramp in Kensington vooruitloopt. En in ‘Fahrenheit 451’ van Ray Bradbury verbeelden boekverbrandingen de Trumpiaanse woordenstrijd om het dominante discours: ‘Een boek is een geladen vuurwapen in het huis van de buren.’ De tweeloop Ballard & Bradbury, voor een zomer van prikkelende en bijwijlen licht verontrustende lectuur.


23 Martin Scorsese

‘Mean Streets’, ‘Taxi Driver’, ‘Raging Bull’, ‘Casino’, ‘Goodfellas’: de lijst topfilms van de hand van Martin Scorsese is schier eindeloos. Het filmmuseum EYE in Amsterdam wijdt een tentoonstelling aan het oeuvre van de kleine Italiaans-Amerikaanse grootmeester, dat doorspekt is met thema’s als familie, geloof, wantrouwen en verraad. You talkin’ to me?

★ Info: tot 3 september, EYE Filmmuseum Amsterdam, eyefilm.nl


24 Hey Jude!

Bekentenis: Jude Law kan ons krijgen. En nu kunnen wij hem ook krijgen: hij speelt in de voorstelling ‘Obsession’ – naar Luchino Visconti’s filmklassieker ‘Ossesione’ – van Toneelgroep Amsterdam aan de zijde van Halina Reijn, en is dus live op de bühne te bewonderen. Dichter bij Jude zullen we nooit komen dan tijdens dit bloedstollende verhaal over liefde, lust en verraad.

★ Info & tickets: tga.nl/voorstellingen/obsession


25 Gent Jazz

Net in het jaar dat de jazz 100 jaar bestaat, blijken ze dit jaar bij Gent Jazz over één van hun sterkste affiches ooit te beschikken; veel toevalliger hoeft het hier niet te worden! In de line-up onder meer interessante halvegaren en hele legendes, zoals Herbie Hancock, Kamasi Washington, Einstürzende Neubauten, Grace Jones en – als hij niet vast staat op de ring – Peter Doherty. En een buslading jonge talenten van eigen bodem: Stadt, Trixie Whitley, Hoera. feat. Hiele, SCHNTZL, STUFF., Hypochristmutreefuzz... Nog op zoek naar een middel tegen stress, een vrolijk begin van het zomerreces en een levensveranderende concertervaring of zes? Eén adres: Gent Jazz!

null Beeld

★ Info & tickets: donderdag 6 tot zaterdag 15 juli, gentjazz.com/nl/programma


26 Bingewatchen in het donker

‘Please, God, grant me the strength to stop watching Nashville,’ tweette tv-criticus en Pulitzer Prize-winnares Emily Nussbaum een paar jaar geleden. Wanneer het buiten te warm wordt om te bewegen, dan kunt u zich schaamteloos terugtrekken in uw koele woonkamer, de gordijnen lekker asociaal dichttrekken, en uw favoriete serie helemaal opnieuw bingewatchen zonder ook maar een greintje schuldgevoel. Wij durven iets te suggereren dat zich in één of ander exotisch oord afspeelt, zoals ‘Bloodline’, ‘Flaked’ of ‘Californication’.


27 Kunst kunst kunst

Deze zomer pakken maar liefst drie steden uit met het grove kunstgeschut: de Biënnale van Venetië verleidt u met spektakelkunst, zonnige waterstraatjes en Aperol Spritz, terwijl het vijfjaarlijkse Documenta de politieke kaart trekt: deze veertiende editie vindt niet enkel plaats in het traditionele Kassel, maar ook in Athene, als symbool voor de financiële crisis, de vluchtelingencrisis én de crisis binnen de Europese Unie. Een groots opgezette tentoonstelling met grootse ambities.

★ Info: labiennale.org, documenta14.de


28 Yoga op het water

Geen sport zo weldoend voor lichaam én geest als yoga, en deze zomer kan het ook in festivalvorm. Veruit het gezelligste in België en omstreken is Yogalife in Laarne. En voor wie het iets meer mag zijn: de nieuwste trend in yogaland is sup yoga – yoga drijvend op een board op het water. Waarmee meteen ook het laatste excuus van de baan is – ‘Ik heb het zo meer voor watersport’ – om de yogi in u níét naar boven te halen.

★ Info & tickets: yogalifefestival.be

undefined

null Beeld


29 Elke dag dezelfde foto van Kris en Dany

Regent het deze zomer weer eens oude, naar verveling geurende wijven? Blijf binnen, rep u naar de Facebookpagina ‘Elke dag dezelfde foto van Kris en Dany’, druk op ‘Vind ik leuk’, en geniet van, welja, elke dag dezelfde foto van Kris en Dany. Deze foto – een krachtig staaltje van modernisme, met een adembenemende kadrering en een ontroerend perfecte lichtinval – toont het befaamde hedonistische duo Kris Wauters en Dany Verstraeten in een stijlvolle automobiel. Elke dag wordt het beeld voorzien van een onthullend dagboekfragment, waardoor we Kris en Dany tot in hun diepste vezels leren kennen. U krijgt er deze zomer gratis en voor niets twee vrienden bij.


30 Dour

Het heeft ons twee maanden intensieve vergelijkende studie en drie nieuwe jeansbroeken gekost, maar nu weten we het zeker: de gevarieerdste, meest spontane erecties veroorzakende en beste festivalaffiche van heel België is dit jaar met voorsprong die van Dour. Zowel qua hiphop (Roméo Elvis, Zwangere Guy, De La Soul, Nas), rock (Millionaire, Kevin Morby, Blonde Redhead), ketelmuziek (Oathbreaker, Amenra, Cocaine Piss), pop (Phoenix, Solange, Bazart), geëmancipeerde rap/poëzie (Kate Tempest), elektronica (Todd Terje, Nina Kraviz, Marie Davidson) en rare muziek voor rare mensen (Young Fathers, Sleaford Mods, Acid Arab) worden daar de boeiendste selecties aangeboden. (Bij voorbaat sorry) Doera!

★ Info & tickets: donderdag 12 tot zondag 16 juli, dourfestival.eu


31 Zoek het dicht bij huis: Rotterdam

De grote havenstad van onze noorderburen is volgens National Geographic dé place to be deze zomer. Rotterdam is een fel opkomende Europese stad, met bezienswaardigheden in categorieën als architectuur, eten en kunst. En in de Markthal Rotterdam – ook wel het foodwalhalla van Nederland genoemd – komt dat lekkers allemaal samen: een architecturaal hoogstandje met het grootste kunstwerk van Nederland en allerlei culinaire producten.

★ Info: markthal-rotterdam.nl


32 Zoek het nog dichter bij huis

U houdt best van festivals, maar laat de lange rijen aan de toiletten, de bezwete halfnaakte medemens die zich lallend tegen u aanschurkt en de overpriced pintjes liever aan u voorbijgaan? Volgende festivals zijn dankzij Humo streaminggewijs te volgen vanuit uw hangmat: Roskilde (28 juni-1 juli), Montreux Jazz Festival (30 juni-15 juli) en Lollapalooza (3-6 augustus)! De beste klank- en beeldkwaliteit zonder ongewenste bijverschijnselen.

★ Info: humo.be


33 Kerkhoftoerisme voor gevorderden

Welgeteld 150 jaar geleden ruilde Charles Baudelaire (1821-1967) het tijdelijke voor het eeuwige. De beroemde bohemien stierf jong, zelfs naar 19de-eeuwse standaarden, en wel aan een overmatig gebruik van laudanum, opium en drank – véél meer dan zijn lichaam én zijn portefeuille toelieten. Geen betere manier om hem en zijn oeuvre te eren dus, dan door bij zijn graf op Cimetière de Montparnasse in Parijs plechtstatig een absint tot u te nemen, terwijl u ‘Les fleurs du mal’ debiteert.


34 Poké

Vergeet sushi, ceviche of Hollandse maatjes. De nieuwste rauwevissensatie heet poké, een van oorsprong Hawaïaanse salade met onder meer geelvintonijn of octopus, groene uien, sojasaus en sesamolie, die u deze zomer in alle vakantiebestemmingen om de oren zal vliegen. Sinds enkele maanden schieten in wereldsteden (New York, Tokio, Gentbrugge) de hippe poké-restaurants uit de grond, maar voor de allerbeste en -puurste versie moet u naar verluidt nog steeds naar Honolulu en omstreken. Poké? Go, man!

null Beeld

undefined

'It-girls en hipstersnorren weten dat wie terug wil naar de tijd van zijn grootouders, het doet zoals zij het deden: op de hooizolder'


35 Transformeer tot couch potato

De tijd dat televisie tijdens de zomermaanden dood was, ligt – de satelliet zij geprezen – achter ons. Collectief wordt ongetwijfeld het meest uitgekeken naar het zevende en voorlaatste seizoen van ‘Game of Thrones’ (16/7, Play More). Seizoen zes eindigde – subtiele cliffhanger – met de verkeerde koning en de verkeerde koningin; er is dus onheil op komst. Minder groots en fabelachtig, maar daarom niet minder spannend: ‘Gypsy’ (30/6, Netflix). In deze reeks is het geweld louter van psychologische aard. Naomi Watts kruipt in de huid én stoel van therapeute Jean Holloway, die gevaarlijk sterk betrokken raakt in de levens van haar patiënten.


36 Obscure trips

Heerlijke wine-tastings, indrukwekkende gotische kerken en prachtige wandelingen door beschermd natuurgebied, allemaal goed en wel, maar wil u dit jaar écht iets bijzonders doen op vakantie? Roep dan de hulp in van Atlas Obscura. Voor zo goed als elke vakantiebestemming weet de online atlas raad, met categorieën als verlaten gebouwen en pretparken, ghost towns of ongewone monumenten (het gedenkbeeld voor Amerika’s eerste circusolifant!). Ook als u helemaal niet op vakantie gaat, is het een uiterst leuke webpagina om op te snuisteren. Alsof u plots zelf in die gigantische betonnen dinosaurus in Cabazon, Californië zit, of aan dat roze meer in Australië staat!

★ Info: atlasobscura.com


37 Wilderness foodfestival

U houdt net als wij van lekker eten en muziek? Dat treft! Het Wilderness foodfestival serveert het beste van beide werelden: Grace Jones op een bedje van krabburger, Two Door Cinema Club doorspoelen met een bloody mary, First Aid Kit onder een sausje van Ottolengi. En nadien zwemt u uw indigestie er gewoon af in het idyllische meer.

★ Info: donderdag 3 tot zondag 6 augustus, Oxfordshire, wildernessfestival.com

undefined

null Beeld


38 Claudia Cardinale

Even heet als de zomer zelf: Claudia Cardinale. Dus serveert Cinema Zuid in Antwerpen u een hommage aan dit Italiaanse antwoord op Brigitte Bardot. ‘Otto e mezzo’, ‘Il gattopardo’, ‘Once Upon a Time in the West’, ‘Fitzcarraldo’: Fellini, Visconti, Sergio Leone en Werner Herzog laten haar schitteren in een reeks klassiekers!

★ Info & tickets: cinemazuid.be


39 Prijs de mensheid!

Een vijftiental jaar geleden nam Arnon Grunberg in het pamflet ‘De mensheid zij geprezen’ de verdediging van de menselijke soort op zich. De mens mag dan ‘hebberig, wellustig, gewelddadig en laf’ zijn, maar enkel omdat ‘zij niet anders kan’. Op vraag van Josse De Pauw bewerkte Humo-journalist Mark Schaevers de tekst voor het theater. En om zijn loflied nog een tikkeltje overtuigender te laten klinken, haalt De Pauw er een zangeres en een pianist bij. Geen moeite te groot om de mens op te tillen uit de vuile modderpoel waarin hij dezer dagen zo diep is weggezonken.

★ Info & tickets: theateraanzee.be


40 Vind de ware!

Loopt u verloren in de jungle van Tinder en onlinedating? De Antwerpse afdeling van The School of Life weet raad: in dit zomerklasje worden de vaak irrationele beslissingen die u in de liefde neemt onder de loep genomen. Het kiezen van een partner wordt in een culturele en familiale context geplaatst, waardoor u leert waarom u welke partner kiest, en hoe dat gelinkt is aan uw eigen kijk op hechting en zelfstandigheid. Vind deze zomer dus de ware, of op z’n minst iemand om mee te gaan stoeien op een hooizolder. Hatsjie!

★ Info: theschooloflife.com/antwerp/shop/klassen/liefde/hoe-vind-je-de-ware

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234