null Beeld

'Achter de rug': Elodie bakt ze bruin

Weet u wat wij nu gehoord hebben? Dat ze dat VIER-roddelprogramma, ‘Achter de rug’, weer gaan uitzenden. En die loopster, allee, dat knap zwart lief van Jeroom zou ook weer meedoen.

mke

'Ik denk vaak: 'Godverdomme, hier had ik toch graag iets op teruggezegd!'

Dingske... Elodie, ja! En nog straffer: in de eerste aflevering zou dat ex-koppel zitten, die rosse van K3 en die met zijn handjes daar. En zijn tanden. Karen Damen en Regi Penxten, ja! Zo veel geruchten, dat vraagt om een check-up bij een betrouwbare bron: Elodie Ouedraogo zelf bijvoorbeeld.

Elodie Ouedraogo «Dinsdag beginnen we er weer aan, ja. We hebben wel wat gesleuteld aan het programmaconcept: het draait nog steeds om twee bekende gasten die telkens door drie anderen worden beschimpt, maar Sven en ik hebben van rol gewisseld.»

HUMO Vanwaar die position switch?

Ouedraogo «Toen we aan het eerste seizoen van ‘Achter de rug’ begonnen, moest het allemaal heel snel gaan. Er was een goede basis, maar voor de tweede jaargang zijn we wat rustiger en grondiger te werk kunnen gaan. Sven en ik hebben na rijp beraad van plaats gewisseld: ik zal nu de gasten aankondigen en hij zal de rol van troostende schouder vervullen. Al draait het programma sowieso niet om ons, daar wil ik bescheiden in blijven. Het draait om de gasten, wij moeten er gewoon voor zorgen dat de sprekers tijdig aan het spreekgestoelte verschijnen (lacht).»

HUMO Kom kom, vorig seizoen heb je je teerbeminde, Jeroom, toch ook een paar keer messcherp van antwoord gediend.

Ouedraogo «Ja, maar Sven en ik zijn eigenlijk de enigen die de anderen niet voortdurend van repliek mogen dienen. Als we zouden roepen elke keer als er een belediging onze kant uit komt, dan moeten ze de opnames voortdurend stilleggen. Al denk ik wel vaak: ‘Godverdomme, hier had ik toch graag iets op teruggezegd!»

HUMO Misschien dat je als presentatrice meer ontzag inboezemt?

Ouedraogo «Dat weet ik zo nog niet. Presenteren is veel moeilijker dan de meeste mensen denken. Als je gewoon wat lollig moet staan doen voor een camera, valt het wel mee, maar spontaan aflezen van een autocue: da’s echt niet simpel. In het begin was ik dus behoorlijk zenuwachtig, zelfs al had ik er flink wat training op zitten. Soit, voorlopig heb ik er geen spijt van. Misschien komt dat nog na de eerste aflevering (lacht).»

HUMO In het eerste seizoen kregen de gasten er soms flink van langs: Marc Coucke werd door Jeroom bijvoorbeeld als ‘een dikke lesbienne’ omschreven. Lieten potentiële gasten zich daar niet door afschrikken?

Ouedraogo «Het is inderdaad een hele taak om mensen te overtuigen mee te doen. Niet iedereen wordt even graag in de zeik gezet, natuurlijk. Je hebt mensen die dat makkelijk kunnen relativeren, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Het is trouwens niet de bedoeling om mensen te beledigen. Na de opnames moet iederéén met een goed gevoel naar huis gaan, niet alleen de sprekers en het publiek. Als er dingen zijn die onze gasten echt niet graag willen horen, steken we die ook niet in de uitzending. Er bestaat dus zoiets als een vetorecht, behalve voor Sven en mij dan (lacht).»

HUMO Jij en Jeroom spreken op voorhand dus niet ‘Temptation Island’-gewijs af waar de grens ligt?

Ouedraogo «Nee. De dagen voor de opnames probeer ik wel extra lief tegen hem te zijn, maar meestal heeft hij zijn speech dan al lang af. En mag het dus niet baten.»

HUMO Je bent ondertussen mama geworden van een flinke zoon. De ideale gelegenheid om nader kennis te maken met de Vlaamse roddelpers, lijkt me.

Ouedraogo «Voorlopig lukt het ons vrij goed om Remus van de media af te schermen. Natuurlijk, als ik zelf een foto van ’m op Instagram zet, moet ik nadien niet komen janken dat dat beeld verspreid wordt. Maar zeker het nieuws van de bevalling hebben we lang stil kunnen houden. Het was pas toen Jelle De Beule en Otto-Jan Ham tegelijkertijd vader werden, dat de media zich begonnen af te vragen: ‘Tiens, hoe zit het eigenlijk met Jeroom en Elodie?’ (lacht) Terwijl ik al twee weken eerder bevallen was.»

HUMO Wat te denken van deze kwalijke roddel: je zou de luier van Remus weleens verkeerd aandoen. Klopt toch niet, hè, Elodie?

Ouedraogo «Wel euh... (lacht) Maar Jeroom doet dat ook weleens! In onze crèche mogen de peuters enkel katoenen luiers dragen, maar daar moet je dan een plastiekje over doen. Jeroom is dat eens vergeten, waardoor Remus zich die dag helemaal had ondergepist. Ach ja, het ouderschap, het vergt wat oefening.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234