null Beeld

'Achter de rug': roddelen op drie meter afstand van je slachtoffer

Roddelen op drie meter afstand van je slachtoffer: doorgaans het recept voor een stevig pak slaag, maar Elodie Ouedraogo en Sven De Leijer hebben er een puike dinsdagavondshow van gemaakt. Slachtoffers deze week zijn de bebrilde rockchick Eline De Munck en Erik Van Looy, de slimste quizmaster, met een lach zo aanstekelijk als een nymfomane zikamug.

''Zelfs bij een quiz ben ik liever deelnemer dan presentator.'' Erik Van Looy

Erik Van Looy «Een hele avond beledigd worden is zo erg nog niet, zeker niet door mijn vrienden. Die doen het met liefde – hoop ik toch (lacht).»

HUMO Wie waren de kwelgeesten van dienst?

Van Looy «Mijn oude ‘Slimste Mens’-kompaan Rik Torfs, collega-filmmaker en jarenlange vriend Jan Verheyen, jullie eigenste Jeroom en de immer geweldige Kevin Janssens. Kevin ken ik nog niet zo heel lang, maar de laatste jaren is hij een fijne vriend geworden. We gaan geregeld een avondje stappen, waardoor hij in korte tijd wel veel gênante anekdotes heeft bijeengesprokkeld.»

HUMO Vertel.

Van Looy «Ik ben nogal een schuchter type, maar mijn recente kennismaking met alcohol heeft daar verandering in gebracht. Kevin heeft mijn danskunsten geïmiteerd, en ik moet zeggen: veel blanker dan míjn gevoel voor ritme bestaat niet (lacht). Ik ben de drank echt niet gewend.

»Zoals je weet, heb ik tot mijn 50ste geen druppel aangeraakt – ik ben nu 53. Die plotse ommekeer heb ik aan Gert Verhulst te danken. Ik moest hem indertijd overtuigen om mee te doen aan ‘De Slimste Mens’, maar dat wou hij pas doen als we eerst samen een glas zouden gaan drinken. Zodoende.»

HUMO En bij dat ene glas is het niet gebleven?

Van Looy «Nee, ik vond het verrassend lekker. Nadien dacht ik: ‘Waarom heb ik vijftig jaar gewacht om dit te proberen?’ (lacht) Je moet je geen extreme toestanden voorstellen hoor, maar vandaag bestel ik op feestjes steevast een gin-tonic of een wodka-Redbull. Dat staat modieuzer dan altijd weer dat flesje cola (lacht).»

HUMO Toch vreemd dat het net Gert Verhulst is die je de drank leert kennen.

Van Looy «Gert heeft de mensen veel vreugde gebracht, maar mij heeft-ie inderdaad op het slechte pad geholpen (lacht).»

HUMO Vorig jaar zat je ook in ‘Achter de rug’. Toen moest je Bart De Wever publiekelijk fileren.

Van Looy «Dat was een uitdaging: Bart De Wever doen lachen. Je moet het maar eens proberen.

»Hij is één van de geestigste mensen die ik ken, maar hij blijft een intimiderende figuur. Die avond was hij ook een pak grappiger dan ikzelf. Als Bart in vorm is...»

HUMO Je vond het eenvoudiger nu, als slachtoffer?

Van Looy «Als slachtoffer hoef je niet nerveus te zijn. Je hoeft geen speech voor te bereiden: je gaat gewoon op een stoel zitten en luistert naar wat ze je naar het hoofd smijten. Bij een quiz ben ik ook liever deelnemer dan presentator. Het is misschien vreemd om dat uit mijn mond te horen, maar ik ben een vrij verlegen mens.»

HUMO Momenteel ben je bezig aan je nieuwste film, ‘De premier’, een thriller waarin de Belgische eerste minister de Amerikaanse president moet vermoorden. Clinton of Trump?

Van Looy «De personages zijn volledig fictief, er is dus geen gelijkenis met de Amerikaanse presidentskandidaten. Al heb ik van de president in ‘De premier’ bewust een vrouw gemaakt. Het wordt dringend tijd dat er in de VS een vrouw aan de macht komt, en wie anders dan Hillary Clinton? Donald Trump is niets vergeleken met haar!»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234