null Beeld

Aidan Turner (Ross Poldark): 'Heeft die badscène echt een prijs gewonnen?'

Al enkele weken is het weer volop Poldark-tijd op Eén, nu het derde seizoen van de succesvolle Britse historische serie opnieuw begonnen is. Dat is ook goed nieuws voor de fans van Aidan Turner, die dankzij zijn hoofdrol als Ross Poldark uitgroeide tot een sekssymbool.

Patrick Bremmers

undefined

HUMO De Britse tv-gids Radio Times koos het moment dat jij met ontbloot bovenlijf met een zeis in de weer was als hét televisiemoment van 2015. In 2016 was het weer raak met één van jouw badscènes. Weet je al welke scène dít seizoen het meest tot de verbeelding zal spreken?

AIDAN TURNER (lacht) «God, neen! Ik was die badscène ook al helemaal vergeten. (Verbaasd) Is die echt in de prijzen gevallen? Misschien wordt het ook eens tijd voor de anderen om wat plaats in de spotlights te krijgen?»

HUMO Heb je de knappe mannelijke nieuwkomers nog advies gegeven?

TURNER «Ja: wáág het niet om me in de ogen te kijken! (lacht) Grapje, hoor. Nee, ik heb hen geen advies gegeven. Dat hebben ze toch ook helemaal niet nodig!? Die mannen hebben al zoveel ervaring. Ik weet ook niet of ik de aangewezen persoon ben om anderen advies te geven. We zijn gewoon allemaal heel goeie vrienden, die ook buiten het licht van de camera’s prettig met elkaar omgaan. We helpen en ondersteunen elkaar waar nodig. Maar die jonkies doen het echt fantastisch, hoor.»

HUMO Zou je kunnen zeggen dat Ross dit seizoen het leven wat meer van de lichte kant bekijkt?

TURNER «Nou, die boze blik zal hij wel blijven houden, die heeft hij nu eenmaal van mij geërfd (lacht). Maar ik denk dat het leven in die tijd sowieso niet gemakkelijk was voor een man van Ross zijn kaliber.

»Ross is wel volwassener geworden. Hij gaat minder vaak op de vuist: je zal George en hem niet meer zo gauw vechtend over de vloer van een pub zien rollen. Ik denk ook dat Ross zich steeds meer realiseert dat hij aan het hoofd van een gezin staat en verantwoordelijkheid draagt. Meestal toch, want voor je het weet heeft hij weer iets totáál waanzinnigs of idioots gedaan. Maar dat is ook de reden waarom we met z’n allen zo op hem gesteld zijn, toch? (lacht)»

HUMO Hij lijkt in ieder geval aardiger voor Demelza dan in de vorige seizoenen?

TURNER «Ja, ik denk dat hij wel wat sympathieker is. Ross is zich er goed van bewust dat hij haar weleens zou kunnen verliezen. Vergeet niet, Demelza stond vorig seizoen op een bepaald moment toch echt wel klaar om hem te verlaten. Dus hij is nu een stuk voorzichtiger met haar. Hij luistert beter naar haar, laat ik het zo zeggen. En dat is maar goed ook, want het merendeel van de tijd heeft Demelza het wel bij het rechte eind. Veel vaker dan Ross.»

HUMO De hamvraag is natuurlijk: is Ross de vader van Elizabeths zoontje?

TURNER (lacht) «Daar mag ik niks over zeggen. En zoals onze scenariste in een interview ook al heeft gezegd: niemand weet zeker hoe de vork aan de steel zit. Zelfs Elizabeth spreekt zich er niet over uit. En in de boeken die wij nu behandelen, wordt het ook niet met zoveel woorden gezegd. Dus afwachten maar.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234