null Beeld

Alles over het nieuwe tv-seizoen

Zet die breedbeeld alvast goed in het vet, haal het fleeedekentje boven en klop het stof uit uw sofa: het nieuwe tv-seizoen komt eraan.

Redactie

De school van Lukaku

Vanaf maandag 30 augustus op Eén

Een school tjokvol jongens en meisjes op de drempel van de grotemensenwereld, in een multiculturele setting bovendien: dat is het Sint-Guido Instituut in Anderlecht. Een cameraploeg registreerde een schooljaar lang hun doen en laten, hun meningen, hun angsten, hun grote en kleine liefdes. En net toen ze daarmee bezig waren, werd één leerling plots een wereldster: Romelu Lukaku, uit 5 OPR - onthaal en public relations.

Vanaf donderdag 2 september op Canvas

Na China en India gaat Canvas dit seizoen op beginnersreis door Brazilië - net als China en India een slaapdronken reus die de volgende eeuw de toon zal zetten in de internationale economie. In de eerste aflevering mag strafpleiter Jef Vermassen het justitiële apparaat in Rio de Janeiro gaan uitchecken.

undefined

De vissershaven

Vanaf woensdag 1 september op Eén

Wat bezielt een mens om in de late namiddag uit te varen, bij nacht en ontij het zilte nat te doorklieven en te hopen en te bidden dat de netten de volgende ochtend spartelend van vis terug aan boord kunnen worden gehesen? Dat, en ongetwijfeld nog veel meer, komt u te weten als u naar 'De vissershaven' kijkt, de laatste docu in de 'Het leven zoals het is'-rij.

undefined

De laatste show

Vanaf maandag 30 augustus opnieuw op Eén

Michiel Devlieger «Je zit met 'De laatste show' altijd tussen informatie en amusement, en je moet daar je weg in vinden. Je probeert ieder gesprek een relevantie te geven: er moet een réden zijn waarom iemand daar zit, een reden die meer is dan zomaar 'ik heb plannen'. Maar het blijft een programma waar mensen naar kijken voor ze gaan slapen, dus er moet ook humor in zitten.»

Alles over het nieuwe tv-seizoen (vervolg)
Goudvis

Vanaf donderdag 2 september op Canvas

Sinds vorig jaar heeft Canvas de smaak van de kunstenaarsportretten weer te pakken. De tweede reeks van 'Goudvis' gaat donderdag van start met een dwarsdoorsnede van leven en vooral werk van Luc Tuymans. Het resultaat is, aldus Tuymans zelf, een brok documentaire no nonsense geworden, en in één moeite door een tijdslijn ('taidslain') van zijn carrière.

Een fragment uit reeks 1 van 'Goudvis':

undefined

Vanaf maandag 30 augustus op Vt4

Een kind loslaten in de keuken betekent: rondstuivende bloem, gemorste melk, druipend eigeel op de kasten en een grote pleister op de bloedende snee in zijn vinger. Tenminste, zo gaat het wanneer ik met mijn zoon een appeltaart probeer te bakken. Maar er bestaan, zo blijkt tot mijn grote verwondering, ook kinderen die er zonder al te grote ongelukken in slagen een eetbare maaltijd te produceren. Siebe bijvoorbeeld, een tienjarige driesterrenchef in spe uit het Limburgse Bocholt. Hij is de ster van de aftrapweek van 'Komen eten', voor de gelegenheid met vier koks die een trapje nodig hebben om in de potten te roeren.

undefined

Spoed aan zee

Vanaf maandag 30 augustus op Vt4

Ach, hoe heerlijk zijn toch die zomerse vakanties. De zon! De zee! Het strand! De schelpjes! En helaas ook: opa die van een golfbreker glijdt en bijna verzuipt! Tante Julienne die op het strand in slaap valt en met derdegraadsbrandwonden weer wakker wordt! De kleine Ushuaia die door Indiana met een spade op het hoofd wordt getimmerd tijdens het bouwen van een zandkasteel! Stof genoeg voor een nieuw realityprogramma, dachten ze bij VT4, en ja hoor: afgelopen zomer stuurden ze een cameraploeg naar de spoedafdelingen van Knokke en Blankenberge, en 'Spoed aan zee' was geboren.

undefined

De beste hobbykok van Vlaanderen

Vanaf dinsdag 31 augustus op vtm

undefined

null Beeld

Alles over het nieuwe tv-seizoen (pagina 3)
Banana Split

Vanaf maandag 30/08 op Vt4

BV's bij de neus nemen met een verborgen camera: erreug origineel! Hoewel, dit is natuurlijk niet zomaar BV's bij de neus nemen, nee, dit is Banana Split, het programma dat het concept 'verborgen camera' heeft uitgevonden. In de versie van VT4 vervangen Peter Van Asbroeck en Hans Otten de illustere Ralph Imbar, om monkellachend gefopte medemensen uit hun lijden te verlossen.

Bekijk een fragment uit de originele Nederlandse versie:

undefined

Vanaf woensdag 1 september op vtm

De dans, het bekende bijverschijnsel van alcohol, xtc en nog enige chemische verbindingen, blijft prominent figureren in het zendschema van vtm. 'So you think you can dance' probeert het kaf van het koren te scheiden uit meer dan drieduizend kandidaten. Het programmaboekje zegt: 'Het niveau is hoger, de choreografieën zijn uitdagender en ingewikkelder, de jury nog strenger.' Een geluk dat An Lemmens niet nog blonder kan.

My Name Is...

Vanaf zaterdag 28 augustus op vtm

Alles komt terug, ook dingen die niet met alle geweld terug hoéven te komen. De 'Soundmixshow', bijvoorbeeld, begint binnenkort aan een kortstondige remonte onder de titel 'My Name is' (voor televisiehistorici: de titel verwijst naar 'My Name is Michael', de kampioenschappen Michael Jackson-imitatie die vtm vorig jaar organiseerde). De feestelijkheden zijn in handen van Francesca Vanthielen.

Over Francesca gesproken: vanaf maandag 30 augustus zendt vtm het zesde seizoen van 'Aspe' uit.

undefined

Boer zkt. vrouw

Vanaf maandag 30 augustus op vtm

undefined

null Beeld

Alles over het nieuwe tv-seizoen (pagina 4)
Vlaanderen vandaag

Vanaf maandag 30 augustus op Vt4

In de trailer voor 'Vlaanderen Vandaag' zien we Cara Van der Auwera uitbundig dansen in de openbare ruimte. Men mag dus geredelijk aannemen dat het nieuwe actualiteitenmagazine van VT4 niet voluit inzet op natuurrampen, auto-ongelukken en hoge belastingvoeten. Van der Auwera is overigens niet het enige VT4-gezicht dat het programma draagt: ook Ann Van Elsen zal een deel van de presentatie op zich nemen, en begin oktober maakt Steph Goossens (voorheen Cois de loodgieter uit 'Thuis') zijn opwachting.

undefined

Goedele nu

undefined

null Beeld
Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234