null Beeld

'Alloo bij...': 'Wie heb ik aan de lijn?'

Aflevering twee zullen we met uw welnemen aan Fikkie geven – die hele Sergio Herman zijn we onderhand zo beu als kouwe brokkenpap – maar voor de overige vijf delen van de nieuwe portrettenreeks ‘Alloo bij...’ blijven we thuis. Geef toe: Luk Alloo stelt zelden teleur.

Noud Jansen

Luk Alloo «Het idee voor dit programma is gegroeid tijdens de opnames van de vier afleveringen van ‘Alloo bij Jambers’ (vorig jaar uitgezonden, red.). Als je Paul Jambers volgt, loop je namelijk vroeg of laat Pascale Naessens tegen het bevallige lijf, die zoals geweten al jaren een fenomeen is in Vlaanderen: ik denk dat iedereen wel iemand kent die één of meerdere boeken van haar in huis heeft. Ik heb Pascale dus beleefd gevraagd of ik haar niet een tijdje mocht volgen tijdens haar bezigheden. Zodoende stond ik me niet veel later in haar atelier te verbazen over de intensiteit waarmee zij daar keramische potten draait.»

HUMO Even tussendoor: in je reportage over Jambers viel het me op dat er op geen enkel moment werd gesproken over Enno, zijn zoon uit een vorig huwelijk, die hij amper meer ziet. Toch een gemis, vond ik.

Alloo «Ik heb Paul gevraagd of hij tevreden was over z’n vaderschap: toen heeft-ie me op een rustige manier duidelijk gemaakt dat hij het liever over zijn vak en zijn levensfilosofie zou hebben. Dan ben ik niet de man om daar een punt van te maken.

»Ik moet er wel bij zeggen: Enno Jambers is zo’n beetje mijn vaste cameraman. Wellicht heeft het feit dat zijn zoon fysiek aanwezig was, meegespeeld in Pauls beslissing om het niet over hem te hebben.»

HUMO Vertel me: wie komt er nog aan bod in ‘Alloo bij...’?

Alloo «De laatste twee namen wil ik nog niet prijsgeven, omdat we die afleveringen nog volop aan het filmen en monteren zijn – ik geef de namen pas vrij als de betrokkenen hun goedkeuring hebben gegeven. Maar ik wil je wel al zeggen dat Gert Verhulst in de eerste aflevering zit, en dat later ook Jan Mulder de revue passeert. Voor die aflevering hebben we dezelfde auto kunnen huren als die waarmee Jan in zijn periode bij Anderlecht door Brussel reed.»

HUMO Een witte MG convertible?

Alloo «Ja! Hoe weet jij dat?»

HUMO Ik heb zijn boek ‘Chez Stans’ gelezen.

Alloo «Op Hemelvaartsdag zijn we zo van Jans vroegere appartement naar het Astridpark gereden, onder meer langs de nachtclub waar hij destijds kind aan huis was. En Jan was weer 20.»

HUMO En Gertje?

Alloo «Met Gert ben ik naar een zomers bos in Essen getrokken, waar zijn ouders vroeger een weekendverblijfje hadden. Echt waar: ik had er geen idee van dat hij daar zo ontroerd van zou worden. Filosofisch ook, en zelfs licht cynisch over het leven: hij zei dat het hem vaak allemaal te snel ging, en dat hij het betreurde dat de tijd niet teruggedraaid kon worden. De tranen sprongen hem op een gegeven moment zelfs in de ogen, en ik ben moeten stoppen met filmen. In de ratrace van de mediawereld zijn dat toch momenten die je bijblijven.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234