null Beeld

'Alloo bij Will Tura': 'Luk krijgt iedereen aan de praat, zelfs mijn vrouw'

Theo Francken noch Ingeborg vroeg een contactverbod aan nadat ze enkele dagen werden gevolgd door hem, en dus zei Will Tura onversaagd ‘Ja!’ toen Luk Alloo – de man van zijn dochter Sandy – ’m vroeg om z’n openhartige gast te zijn in de derde aflevering van ‘Alloo bij’, volgende dinsdag op VTM.

Jeroen Maris

Will Tura «Het gesprek is in een paar fases verlopen. We zijn onder meer naar Veurne gereden, mijn geboortestad. Daar heb ik hem enkele plekken laten zien die belangrijk zijn geweest voor mij. Ik vond het allemaal heel plezierig. Luk is een vaardige interviewer, hè: hij voelt me heel goed aan.»

HUMO Was het toch niet een beetje vreemd, geportretteerd worden door je schoonzoon?

Tura «Nee, hoor: het verliep heel naturel. Het hielp natuurlijk dat hij ook zo gepassioneerd is door muziek. Op een heel argeloze, open manier, bovendien. Mijn smaak is nogal afgelijnd: ik weet van welke muziek ik hou. Maar Luk zoekt in de auto gulzig de hele FM-band af op zoek naar iets moois. En het maakt hem niets uit of hij dat moois nu bij Klara of bij Radio 2 vindt.

»Ik hou ook van zijn doortastendheid. Mijn vrouw Jenny heeft de spotlights altijd zoveel mogelijk gemeden, maar Luk kon het niet laten om haar toch om een gesprek te vragen. En ja, hoor: hij heeft haar aan het praten gekregen. Hij beschikt nu eenmaal over de gave om net dat ietsje meer uit een mens te krijgen. Ook bij mij, ja: we raken in de aflevering toch enkele thema’s aan die nog niet eerder publiekelijk belicht werden.»

HUMO Nochtans heb je de naam nooit écht in je ziel te laten kijken.

Tura «Als mij een goede vraag gesteld wordt, geef ik een goed antwoord: ik ga geen onderwerp uit de weg. De dood van mijn broer, bijvoorbeeld, heb ik nooit verborgen voor de pers. En dat ik van snelle auto’s hield en vroeger een zware voet had, dat is ook nooit geheim gebleven. Maar het is waar: mijn diepste, persoonlijke gevoelens heb ik nooit uitgespeld in interviews. Ik heb de verbinding met mijn publiek altijd via de muziek gezocht. Dat is helemaal geen afleidingsmanoeuvre, want na zestig jaar in het vak – ik ben nu 77 – is dat nog altijd wat mij het meest bepaalt en definieert: de muziek. Wie naar mij luistert terwijl ik zing, komt héél dicht bij mij.»

HUMO Dat treft, want je treedt nog altijd op.

Tura «Ja, in maart en mei zijn er weer zes concerten. En het mooie is dat ik de locaties zelf een beetje kan kiezen. Optreden in open lucht of een tent, daar heb ik op mijn leeftijd geen zin meer in. Maar Vlaanderen heeft enkele prachtige zalen – voor deze minitournee sta ik onder meer in de Capitole in Gent en de Roma in Antwerpen – en daar ga ik met plezier spelen. Samen met Steve Willaert heb ik een mooie muziekavond samengesteld. De klassiekers zitten er natuurlijk in, want daar wil ik mijn neus niet voor ophalen, maar we spelen net zo goed een hele hoop andere dingen: een beetje jazz, een beetje gospel. Weet je, de grote vitamines die je nodig hebt in het leven – schoonheid, ontroering, troost, vrolijkheid – vind ik op mijn 77ste nog altijd op het podium. Dan kan er maar één conclusie zijn: ik ben een héél gelukkig man.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234