null Beeld

Alloo en Helsen bij Jacques Vermeire: 'Eindelijk op Canvas!'

Het kan niet anders of de ziel van Jacques Vermeire is een goudmijn die zelfs na ampel graven nog altijd niet uitgeput is. Nadat hij al uitgebreid lof toegezwaaid kreeg in ‘Lang leve...’, en in ‘Kroost’ kennis mocht maken met Eric Goens’ fileermes, is hij dinsdag Luk Alloos onderwerp van dienst in ‘Alloo bij’. En dan zouden we nog vergeten dat de man donderdag óók nog eens mag aanschuiven in ‘Winteruur’. Drukke tijden!

Tom Raes

HUMO Gaat het niet vervelen, al die mensen die zich in je leven willen verdiepen?

Jacques Vermeire «Welnee, het is ook niet zo dat ik voltijds op de hielen gezeten word door journalisten die mijn verleden uitspitten. Opnames als die voor ‘Alloo bij’ en ‘Kroost’, dat duurt maar enkele dagen, hè. Bovendien helpt het om eens een ander beeld van me op te hangen. Voor veel mensen ben ik blijkbaar nog altijd een halve zot, of iemand die hele dagen de clown speelt. Maar na ‘Kroost’ kreeg ik veel reacties van mensen die verrast waren dat er méér in mij schuilde.»

HUMO De abdij van Averbode komt aan bod in de aflevering. Ooit van plan geweest om in te treden?

Vermeire (lacht) «Nee, dat nu ook weer niet. Maar die abdij was wel de scène van een scharniermoment in mijn leven. In het college was het indertijd gebruikelijk dat leerlingen elk jaar enkele dagen op retraite gingen. En vooral die naar Averbode is me bijgebleven: op een bepaald moment moesten de leerlingen zeggen wat ze van elkaar vonden. En bij mij kwam er opvallend vaak ‘dikke nek’ uit. Daar schrok ik van, ik besefte niet dat ik zo overkwam. Mijn stijl van humor was toen al zoals vandaag, zie je: op de man af. Maar veel jongens vonden dat blijkbaar kwetsend. Na die retraite ben ik voor het eerst over mezelf gaan nadenken.»

null Beeld

HUMO Je bent binnenkort ook te zien in ‘Winteruur’. Een heel andere ervaring dan rondtrekken met Luk Alloo, lijkt me.

Vermeire «Juist ja. Een programma als ‘Winteruur’ is nochtans niet meteen mijn ding, al heb ik in mijn tijd aan het conservatorium wel voordracht en poëzie onderwezen gekregen. Toch heb ik ingestemd, omdat Wim Helsen het me vroeg. Een heel gentille jongen, weet ik sinds ik hem heb ontmoet. En blijkbaar zit hij thuis weleens met zijn zoon naar bloopers van DDT in ‘F.C. De Kampioenen’ te kijken.»

HUMO U hebt dus ingestemd zodat u Wim Helsen kon ontmoeten?

Vermeire «Jawel. En ook wel omdat ‘Winteruur’ op Canvas uitgezonden wordt. Zo ben ik daar ook eens te zien (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234