null Beeld

Alloo!

'Eerlijke gesprekken waarin de gasten hun hart komen ontbloten,' dat belooft Luk Alloo in 'Alloo!', zijn nieuwe talkshow op Vitaya. Mét uitroepteken?

Luk Alloo «Dat was niet mijn keuze, maar kom: het bekt alleszins beter dan 'Theekransje met Luk', hè?»


HUMO Kun je wel zeggen. Waar zou je 'Alloo!' plaatsen tussen de rest van het talkshowgeweld - 'Volt', 'Goedele nu', 'Phara'?

Alloo «'t Wordt alleszins géén typische talkshow. Je kent dat: een gesprekje van vijf minuten waarin de gast reageert op een quote uit een krant of weekblad, vervolgens een fragment uit een televisieprogramma, opnieuw een quote en een gesprekje, enzovoort. Dan praat ik liever een halfuur ononderbroken - dus zonder reclameblokken - met pakweg Herman Brusselmans of Hilde Van Mieghem. Eens lekker doorbomen, zoals in 'HARDtalk' op BBC, daar hou ik wel van.

»Niet evident, helaas: volgens de dure onderzoeken van marketeers zappen de mensen al na vijf minuten weg. Maar ik wil van Hilde Van Mieghem niet alleen horen waarover haar nieuwe film gaat, ik wil ook weten of ze gelukkig is en wat pakweg haar angsten en verlangens zijn. En dat kun je onmogelijk te weten komen als je dat gesprek voortdurend onderbreekt.»


HUMO Hilde Van Mieghem en Herman Brusselmans komen effectief langs in 'Alloo!'. Was er dan nog iets dat we over hen nog níét wisten?

Alloo «Ik zie waar je naartoe wil, maar ik zal er streng over waken dat de kijker toch minstens een paar dingen hoort die hij of zij nog niet wist. Wees gerust: 't wordt géén voorgekauwde kost.

»Voorts wordt 'Alloo!' heel intimistisch: twee camera's op de gast gericht en een, euh, halve op mezelf. Als kijker zie ik altijd graag de reactie van de gast op de vragen. Wat heb je eraan dat je het gezicht van de interviewer meekrijgt?»HUMO Klinkt een beetje als een radioprogramma, maar dan met camera's erbij.

Alloo (enthousiast) «Maar dat is het ook! Alleen zou ik op de radio nóg langer kunnen doorgaan.

»Ik droom er van ooit een radioprogramma te kunnen maken waarin ik dagelijks tussen tien en twaalf 's avonds op bezoek zou gaan bij de figuur van de dag. Wat kletsen over hete hangijzers en over alledaagse dingen, tussendoor een plaatje draaien. Bij voorkeur aan de keukentafel - een intiemere setting is nauwelijks denkbaar.

»Zo'n Elio Di Rupo lijkt me een geschikte kandidaat: ik zou 'm dan natuurlijk vragen stellen over de regeringsonderhandelingen, maar ook of hij veel pasta eet en of hij misschien de Frankfurter Allgemeine leest. Geen idee of de rest van Vlaanderen daarvan wakker ligt, maar mij zou het mateloos interesseren (lacht).


»Maar kom: op mijn leeftijd ben je al heel blij als je nog eens een voorzet krijgt. En als je dan ook nog eens je zin mag doen, kan het helemaal niet meer op.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234