'Als een prinses in Restaurant Terborght' [Jong Keukengeweld]
Vier dagen lang bezoeken enkele jonge 'Thuis'-actrices een klasserestaurant van één van de 'Jong Keukengeweld'-koks en beoordelen ze de gerechten zonder al te veel kennis van gastronomische zaken. Vandaag: Abigail Abraham bespreekt Restaurant Terborght.
Aangezien ik weinig ervaring heb met fancy restaurants en voor mij een diner in de plaatselijke pizzatent als 'uit eten' wordt beschouwd, keek ik al uit naar mijn avontuur als proefkonijn voor Vlaanderen Lekker Land.
Ik koos voor het restaurant Terborght in Huizingen, en liet mij daarvoor eerlijk gezegd een beetje leiden door de ligging, én de Michelin-ster uiteraard.
Mijn vriend en ik kwamen bewust uitgehongerd aan bij een schattige hoeve, de stijl al geheel naar mijn smaak, in een rustige buurt.
Aan de receptie werden we enorm vriendelijk ontvangen, waardoor we ons meteen als royalty waanden.
Nog geen 2 minuten na aankomst werden ons de eerste hapjes gepresenteerd, met een heerlijk glaasje bubbels.
undefined
Wat mij vooral opviel was de geslaagde combinatie van zoete en zoute/zure smaken. En de geweldige presentatie (zie foto's).
Van de hapjes werd ons 3 verschillende bordjes voorgeschoteld. Steeds werd er bij verteld wat dit minikunstwerk op ons bord bevatte.
Na de hapjes volgden de voorgerechtjes met mosselen en garnalen. Ook paling stond op het menu, iets wat ik nog nooit had geproefd maar wat zeker in de smaak viel.
Als vegetariër (die wel vis eet) was ik blij met het grote aanbod vis in dit restaurant.
Wat niet betekende dat de vleeseters werden vergeten. Voor hen stond er ook eend en gebakken rundsvlees op het menu, bereid op een wijze die misschien zelfs vegetariërs zou kunnen 'bekeren'. En uiteraard hoort daar een lekker glaasje rode wijn bij.
Mijn honger was ik snel vergeten. Na het voorgerecht was mijn buik al goed gevuld, wat ik eerst niet had verwacht bij het zien van zo'n kleine porties.
Toch kon ik niet wachten tot het dessert werd opgediend. Dat kwam alweer in drievoud!
Eerst de verrukkelijke traditionele combinatie van ijs, kaneel en appel. Dan een exotische piña colada-sorbet met fruit. En om af te sluiten minigebakjes met een vers kopje thee. Lekker!
Ik kan maar één ding besluiten na deze lekkere ervaring: drie uur lang zijn we in de watten gelegd. Zeker voor herhaling vatbaar! DANKJEWEL VLAANDEREN LEKKER LAND EN HUMO!
Abigail Abraham
undefined
Restaurant Terborght
Oud dorp 16-18
1654 Huizingen
Tel.: 02/380 10 10
Chef: Lesley De Vlieger