Animatieserie: We Bare Bears

Onze favoriete tekenfilmberen Baloe, Yogi Bear en Sexual Harassment Panda (uit de gelijknamige ‘South Park’-aflevering) krijgen vanaf heden concurrentie van het drietal pelsen rakkers dat centraal staat in de nieuwe cartoonreeks ‘We Bare Bears’. Te weten: Grizzly, Panda en Ice Bear (nee, ál te lang zal er over de namen niet zijn nagedacht), drie broers die zich staande proberen te houden in de hedendaagse samenleving – meer bepaald in de San Francisco Bay Area – en daar de klauwen behoorlijk vol mee hebben.

'We Bare Bears' is zeker niet alleen voor kinderen bedoeld.'

Daniel Chong (maker) «Het verhaal is dat Grizzly, Panda en Ice Bear op zekere dag uit het bos tevoorschijn komen om zich in de mensenmaatschappij te vestigen. En zoals je je kunt voorstellen, loopt dat niet bepaald van een leien dakje: ze pássen gewoon niet tussen de mensen, simpelweg omdat ze beren zijn. Niet dat de mensen zich wezenloos schrikken wanneer ze plots oog in oog staan met dat trio, maar ze kunnen er nu ook weer niet naast kijken: het zijn en blijven beren, met een dierlijk instinct en dierlijke verlangens. Dat schept een bijna niet te overbruggen kloof.

»Een bijkomend obstakel op hun weg naar sociale integratie is de hedendaagse technologie – smartphones en dergelijke. Want die dingen líjken het onderlinge contact wel te bevorderen, maar in werkelijkheid creëren ze ook een afstand tussen mensen en – in dit geval – beren. Om maar een voorbeeld uit de eerste aflevering te geven: de drie berenbroers willen bekend worden op het internet, en dus maken ze een grappige video die ze op een populaire website posten. Grizzly, de oudste, zit vervolgens een hele dag lang aan zijn computer de refresh-knop in te drukken, wachtend op het moment dat er geen ‘0 views’ meer zal staan. Ik denk dat dat voor veel mensen heel herkenbaar is.»

- Hoe bent u ooit op het idee gekomen om een cartoon te maken over drie beren die in de mensenwereld gaan wonen?

Chong «Het ruwe idee is ontstaan toen ik een paar jaar geleden in de bibliotheek zat met het nichtje van mijn vriendin. Ik wilde haar aan het lachen brengen, en dus tekende ik uit de losse pols drie grappige beren. Zij vond ze zo leuk, dat ik besloot om een webstrip rond dat trio te tekenen, die ik ‘Three Bare Bears’ noemde. Twee, drie jaar lang heb ik dat gedaan, tot ik bedacht dat ik op basis van die webstrip een cartoon zou kunnen ontwikkelen. Daar kwam wel het één en ander bij kijken, om te beginnen qua verhaallijn: niet alleen moest ik mijn drie hoofdpersonages veel beter uitwerken, ik moest ook nog een paar nevenpersonages verzinnen. Dat werden Chloe, een 12 jaar oud wonderkind dat al op de universiteit zit, waar ze dierenwetenschappen studeert; Nom Nom, een koalabeer die een beroemdheid is op het internet en zich daar ook naar gedraagt; en Charlie, oftewel Big Foot. De grap is dat Big Foot een mythische figuur is, waar de mensheid al decennialang vruchteloos naar op zoek is, maar dat de beren niet van hem af raken. Hij zit de hele dag in hun appartement tv te kijken en hun eten op te eten, en dingen te ‘lenen’ zonder iets te vragen. Wat dat betreft, is-ie een soort Kramer uit ‘Seinfeld’.

»Enfin, dat soort humor mag je dus verwachten van ‘We Bare Bears’, een serie die – als ik dat toch even mag benadrukken – zeker niet alleen voor kinderen bedoeld is. En als ik nog wat meer gratis reclame mag maken: in enkele afleveringen zie je de beren toen ze nog kleine pups waren, wanhopig op zoek naar een thuis. Als ik daarmee niet in één klap anderhalf miljoen vrouwelijke kijkers méér heb weten te lokken, dan weet ik het ook niet meer.»


Bekijk de trailer:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234