null Beeld

Annelien Coorevits: 'Mijn zussen, broer en ik zeggen echt alles over seks tegen elkaar: alle gore details passeren de revue'

Ze willen allemáál graag ‘iets doen in de media’, maar geen ex-Miss België die zo alomtegenwoordig is als Annelien Coorevits (32). Al vier seizoenen lang is ze de onbevlekte presentatrice van ‘Temptation Island’, binnenkort is ze passagier op ‘De Columbus’ van Wim Lybaert en tussendoor is de wederhelft van Olivier Deschacht ook nog eens gezicht, mede-ontwerpster en vennoot van een modelijn. Hier met die 7 Hoofdzonden! ‘Ik ben voortdurend bang dat ik plots ga doodvallen.’

Frederick Vandromme

HUMO Ik weet dat je niet gelovig bent, maar ben je het ooit geweest?

null Beeld

Annelien Coorevits «Het klinkt raar, maar: ik heb er geen idee van. Ik herinner me bijna niets meer van vroeger. Alles is weg. Ik weet met moeite nog wat ik gisteren heb gedaan.

»Af en toe komen er flarden terug, meestal getriggerd door geuren, foto’s of verhalen. Onze ouders hebben nochtans zoveel toffe reizen met ons gemaakt.»

HUMO Allemaal weggesmeten geld!

Coorevits «De grote lijnen weet ik natuurlijk nog. Dat we een fijne jeugd hebben gehad, bijvoorbeeld.

»Dat mijn geheugen een zeef is, heeft ook een voordeel: ik koester geen wrok. Als ik eens kwaad ben geweest, denk ik de dag erna al: waar ging het nu weer over? Wat wél vervelend is: ik heb veel interesses en kijk graag naar documentaires, maar het grootste deel van die kennis vervliegt. Anders was ik nu een stuk slimmer (lacht).

»Ik ben wel christelijk opgevoed, en daar heb ik bepaalde gewoontes aan overgehouden. Af en toe brand ik een kaarsje en mijn kinderen geef ik voor het slapengaan een kruisje. Net voor ik een vliegtuig opstap, sla ik een kruisteken. Ik heb vliegangst.»

HUMO Altijd al last van gehad?

Coorevits «Het zal je verbazen, maar dat weet ik dus niet meer! Onlangs maakte ik een vreselijke vlucht mee: zoveel turbulentie dat het op een kermisattractie ging lijken. De kinderen vonden het fantastisch, maar ik kneep van de schrik keihard in de bil van een vreemde man die naast mij zat. ‘Oh my god, ik wil léven!’ (lacht)»


GRAMSCHAP

Coorevits «Het overkomt me minder dan vroeger, maar als ik héél kwaad word, verander ik in een furie. Dan ga ik met dingen gooien: borden, glazen, stoelen. Het is een woede die ik niet onder controle heb, en die me een beetje uit mezelf doet treden. Het klinkt grof, maar als iemand ooit mijn zussen, broer of kinderen pijn doet, ben ik in staat die persoon iets aan te doen. Raak niet aan mijn bloed!»

HUMO Laatst pakte je in een binnenspeeltuin een paar oudere jongens bij de kraag, nadat je had gezien dat ze je 3-jarige zoontje pestten.

Coorevits «De enige reden waarom ik dat in de toekomst niet meer zou doen, is omdat iedereen mij stond aan te staren. An sich heb ik geen spijt van wat ik heb gedaan. Als de andere ouders er op dat moment niet zijn om hun kinderen manieren bij te brengen, doe ik het wel. Wees gerust dat ze de boodschap begrepen hebben. Ik heb een hékel aan pesten.»

HUMO Was je zelf ooit het mikpunt?

Coorevits «Nee. Mijn tweelingzus en ik zaten in het populaire groepje op school. Maar als ik zag dat één van mijn vrienden iemand pestte, werd ik enorm kwaad. ‘Is dat nu echt nodig?’»

HUMO Stan Van Samang vertelde in deze rubriek dat hij nooit zo woest was als tijdens zijn deelname aan ‘71° Noord’. Hij zei: ‘Ik ben een paar keer zwaar uitgevlogen tegen de crew, maar dat kwam omdat ik fysiek compleet kapot was. Huilen dat ik daar gedaan heb. ‘Dee-hees doe-oe ik nooit meer!’’ Jij hebt ook ooit meegedaan met ‘71° Noord.’

Coorevits «Het jaar dat presentator Ernst-Paul Hasselbach en productie-assistente Leentje Custers zijn omgekomen in een ongeluk. Een reeks die nooit is uitgezonden.

undefined

'Veel vrouwen in 'Temptation Island' spelen zo berekend om er gratis plastische chirurgie aan over te houden. De eerlijkheid is ver zoek'

»Ik was heel emotioneel in Noorwegen, en ik ben er ook in huilen uitgebarsten. Het verschil is: ik zal me eerder afzonderen in een hoekje. Als ik thuis ben, neem ik de auto en ga ik een eindje rijden. Ik probeer me altijd sterk te houden voor de rest. Tijdens een ruzie met een vriendin ben ik meestal de rust zelve. Ik wil dan niet nóg meer emoties in het gesprek pompen, om het niet te laten escaleren.»

HUMO Waaraan ergert je omgeving zich het vaakst bij jou?

Coorevits «Net dááraan: dat ik nooit het achterste van mijn tong laat zien. Als ze me vragen hoe het met me gaat, zeg ik altijd: ‘Goed.’ Ook wanneer het slecht gaat.

»Nochtans ben ik vanbinnen erg gevoelig, alleen staat er altijd een Chinese muur voor mijn emoties. Ik zie er het nut niet van in om die met Jan en alleman te delen.»

HUMO Is die zelfbescherming nodig?

Coorevits «Ja. Ik wil me niet zwak opstellen. Er zijn heel weinig mensen die ik volledig vertrouw. Mijn zussen, mijn broer en nog twee vrienden die ik al ken van toen ik 13 was: dat zal het ongeveer zijn. Sindsdien bouw ik amper nieuwe vriendschappen op.

»Ik ben al een paar keer zwaar ontgoocheld geweest in mensen. En ik was vroeger heel naïef: ik heb altijd het beste voor met iedereen, en daarom ging ik er altijd van uit dat het omgekeerd óók zo was. Niet dus, zo weet ik nu. Dan ga je je als vanzelf vaker op de vlakte houden. Ik zit ook al vanaf mijn 19de in de media, hè. Dat is een hele harde wereld vol concurrentie, ijdelheid en jaloezie.»

HUMO Moment! Even een tussenkop:


AFGUNST

Coorevits «Ik doe al heel lang modellenwerk, sinds mijn 13de, en al even lang wordt er over mij geroddeld. Andere meisjes belden destijds achter mijn rug naar de organisatie: ‘Vragen jullie Annelien voor dat defilé? Ik doe het voor de helft van de prijs!’ En in de televisiewereld is het net hetzelfde. Toen jaren geleden werd bekendgemaakt dat ik een programma zou presenteren, werd die zender meteen gebeld: ‘Toch geen ex-miss, zeker? Ik ben in die periode óók beschikbaar, hè.’

»Ik weet heus wel: iederéén heeft een mening en iederéén roddelt. Ikzelf ook. Maar er zijn constructieve roddels, en gemene achterklap die bedoeld is om iemand af te kraken. Met die laatste soort hou ik me nooit bezig.»

HUMO Wat is een constructieve roddel?

Coorevits «Met mijn broer en zussen heb ik een WhatsApp-groep: ‘de siblings’. Maar daarnaast hebben we ook nog afzonderlijke groepen: één groep zonder Steph, één groep zonder Lot, één groep zonder Robert, en zij hebben ook nog een groep zonder mij. Als er iets gaande is met één van ons, gaat de rest naar de groep waar de persoon in kwestie níét in zit, om de situatie te bespreken en op te lossen.»

HUMO Welk talent had je graag gehad?

Coorevits «Goed kunnen zingen en piano spelen. Op elke luchthaven staat wel een piano, en ik kan vol bewondering blijven kijken naar mensen die daar iets moois op kunnen spelen. Vorige week hebben een vriendin en ik ons in een dronken bui voorgenomen om samen pianolessen te volgen (lacht).

»Muziek haalt het beste én het slechtste in mij naar boven. Het kan me troosten én doen huilen. Kalmeren én agressief maken. Mijn smaak is heel uiteenlopend. Ik luister naar Tom Waits, Bob Dylan, Billy Joel en Bruce Springsteen, maar net zo graag naar Céline Dion en Whitney Houston. En als ik me een furie voel, brul ik alles van me af met Slipknot (lacht).»

undefined

null Beeld

undefined

'Als het huis overhoop ligt en de kinderen rumoerig zijn, kan een klein glaasje alcohol wonderen doen.'

HUMO Heb je dezelfde smaak als je man, Olivier Deschacht?

Coorevits «Precies het tegenovergestelde! Ik zet vaak luide muziek op als ik aan het koken ben of in het huis werk, dat geeft me energie. Wanneer Oli dan de kamer binnenstapt, is het eerste wat hij zegt: ‘Kunnen we dat gezaag afzetten?’ (lachje) Hij luistert liever naar festivalmuziek. Dat vind ik dan weer niets.»

HUMO Bloedt het hart van Olivier nog altijd paars, ook nu hij bij Lokeren voetbalt? Toen de teleurgestelde Anderlecht-supporters het enkele weken geleden zo bont maakten op Sclessin, zei hij dat ‘hij hun frustraties begreep’.

Coorevits «Natúúrlijk. Die club heeft meer dan twintig jaar zijn leven bepaald. Hij kent bijna niets anders. Het is nog steeds de club waar zijn hart ligt.»


HEBZUCHT

Coorevits «Ik heb altijd een vakantiejob gedaan. Als babysit, bij Standaard Boekhandel én bij de bakker. Mijn twee zussen en ik werkten trouwens allen bij een andere bakker. In Wevelgem werd in die tijd blijkbaar heel veel brood gegeten (lachje).

»Ik heb ook één keer in de vlasfabriek van mijn vader gewerkt: nooit meer. Dat was een drama! Compleet misselijk van het stof en de vuiligheid ben ik er na twee uur mee gestopt, volledig uitgeput. Ik weet sindsdien dat ik nooit van mijn leven in een fabriek wil werken. Ik heb enorm veel respect voor mensen die dat wél doen.»

HUMO Heb je ooit gestolen?

Coorevits (lachje) «Twee keer: make-up. Lijkbleek, met een kloppend hart en doodsbang dat ik betrapt zou worden. De tweede keer gebeurde dat ook: de winkeldetective had het gezien. Ik moest toen samen met mijn moeder in een bureautje gaan zitten: ik was helemaal in shock en non-stop aan het huilen. In de supermarkt kwam ik er met een waarschuwing van af, maar door mijn ouders werd ik achteraf zwaar gestraft.

»We zijn redelijk streng opgevoed. Op het vlak van uitgaan mochten we bijvoorbeeld niet veel. Al is Steph, mijn oudste zus, kwaad als ik dat zeg. ‘Wie na mij kwam, had het al veel makkelijker.’ Als dat klopt, mocht zij echt níéts. Ik weet dat ik op mijn eerste fuif al om elf uur thuis moest zijn. Belachelijk, want zo’n fuif begint pas om één uur.»

HUMO Klopt het dat je vader in die tijd weleens in het midden van de dansvloer opdook, om te kijken wat zijn tienerdochters aan het doen waren?

Coorevits (lacht hard) «Ja! Zo schaamtelijk. Mijn pa is 2 meter: hij torende boven alle jongeren uit. Iedereen had hem gezien. ‘Paaaa, wat doe je hier?!’ – ‘’t Is al goed, kindje. Ik wou gewoon eens komen kijken. Enne... over een half uur thuis, hè!’

»Nu ken ik mijn pa als de liefste man ter wereld, maar toen waren we nog een beetje bang van hem. Hij leek heel imposant. Alle jongens die bij ons over de vloer kwamen, waren trouwens óók bang van hem (lacht).»


TRAAGHEID

Coorevits «Je maakt op dit eigenste moment iets uitzonderlijks mee: ik zit neer, terwijl me dat anders nooit lukt. Ik ben altijd bezig, en het moet altijd vooruitgaan. En als ik tussendoor dan toch eens een vrij moment heb, bak ik nog snel een cake of begin ik te strijken.»

HUMO Gaat het soms ook té snel? Drie weken na de geboorte van je zoontje Luís was je alweer aan het werk.

Coorevits «Natuurlijk, ik wéét dat. Tegenwoordig las ik af en toe kleine rustpauzes van 10 minuten in. Het is een begin.»

HUMO Misschien heb je binnenkort een extra paar handen in huis. Gaat Olivier na dit seizoen bij Lokeren, dat degradeert, met pensioen?

Coorevits «Dat weet ik niet.»

HUMO Weet hij het zélf al?

Coorevits «Nee. Ik vraag het me ook af, hoor. Maar hij praat daar niet vaak over met mij. Op dat vlak is Oli een binnenvetter.»

HUMO Voel je je kwetsbaarder door het moederschap?

Coorevits «Ja. Na de geboorte van Elena is er voor mij een andere wereld opengegaan. Je kunt dat niet uitleggen aan wie geen kinderen heeft. Sindsdien leef ik met de constante angst dat ik plots doodval. Wie gaat dan voor mijn kinderen zorgen?»

HUMO Hun vader?

Coorevits «Ja, natuurlijk. Maar dat is niet hetzelfde. Over sommige aspecten van de opvoeding hebben we nogal verschillende opvattingen – en die van mij zijn bijna altijd beter, vind ik (lacht). Ik ben een controlefreak. Ik kan moeilijk loslaten.»

HUMO Toevallig is ‘Onthaasten, loslaten en genieten’ de slogan van ‘De Columbus’.

Coorevits (enthousiast) «Mijn reis met de bus van Wim Lybaert was een fantastische ervaring. Eerst vond ik het wat stresserend, zo een paar dagen op een bus kruipen met iemand die je niet kent. Komt daar nog bij dat ik het aanvankelijk ook een beetje vervelend vond dat ik niet zelf achter het stuur mocht zitten (lacht). Ik rijd anders altijd zélf. En nu ik eraan denk: de nachten waren ook niet evident. We lagen daar in die bus op een meter van elkaar.»

HUMO Snurkt hij?

Coorevits «Ja, niet normaal! De eerste nacht heb ik ongeveer anderhalf uur geslapen, de tweede nacht misschien drie uur. Toen hij weer eens lag te ronken, heb ik ernstig overwogen om hem te porren met een ijzeren staaf.

»(Ernstig)‘De Columbus’ was voor mij het juiste programma op het juiste moment. Ik ging toen net door een moeilijke, stresserende periode, en die vier dagen met Wim hebben me er volledig bovenop geholpen. Hij is een crème van een vent, die je met een paar simpele vragen op je gemak kan stellen. Het leukste moment vond ik toen we de bus op een krijtrots in Normandië hadden geparkeerd, op ongeveer drie meter van de klif, en ik een kreeft kookte die we daar hadden gevonden. De ondergaande zon, een glaasje wijn erbij: helemaal zen. Misschien wel het tofste programma waaraan ik ooit heb meegedaan.

»Bovendien heeft hij me – al denk ik niet dat dat de uitzending zal halen – tussendoor ook nog calvados leren drinken. Dat nemen ze me niet meer af (lacht).»


GULZIGHEID

HUMO Rick Brandsteder, je copresentator in ‘Temptation Island’, is in het verleden enkele keren opgepakt omdat hij betrokken was bij vechtpartijen op café. Heb jij een kwaaie dronk?

Coorevits «Op café staan altijd wel enkele mensen klaar met hun gsm: om een selfie met mij te maken, of om me te filmen als ik tipsy word. Als ik drink, is dat dus bijna altijd thuis. Dat klinkt zielig, maar het is ook leuk, hoor (lacht).»

HUMO Vroeger dronk je niets.

Coorevits «Omdat ik er niet tegen kon. Na een half glas zat het al in mijn hoofd en schoot ik in paniek omdat ik de controle kwijt was. Later heb ik mezelf thuis léren drinken, zodat ik er toch een béétje tegen kon. Ik ben een autodidact (lacht).»

HUMO Actrice Anne Hathaway is onlangs gestopt met drinken, omdat ze haar katers niet meer kon combineren met haar opvoedende taak als jonge moeder.

Coorevits «Ik begrijp dat. Soms sta ik op en kan ik maar één ding denken: godverdomme. Ik merk dat ik alcohol met ouder worden steeds meer nodig heb. (Denkt na) Dat klinkt problematischer dan ik het bedoel (lacht). Als ik ’s avonds na een stresserende werkdag thuiskom en merk dat er in het huishouden weer geen kloten is gedaan, dat alles overhoop ligt en de kinderen rumoerig zijn, denk ik: tijd voor een aperitief! En echt, daarna kan ik er weer beter tegen. Een klein glas alcohol kan wonderen doen voor mijn geduld.

undefined

'Ik zie meer en meer mensen voor wie drugs 'het nieuwe drinken' is. Ik vind dat problematisch'

»Nu, ik zuip nooit om te zuipen, en ik drink geen vuiligheid. In een sjofel café kies ik liever voor een cola of een watertje dan voor goedkope wijn. En ik haat het om geld te geven aan slecht eten. In een café-restaurant met een plastieken speeltuin weet je dat je beter gewoon een croque bestelt (lachje).»

HUMO In een recent interview vertelde je dat je ooit één keer met harddrugs hebt geëxperimenteerd. Je zei er toen niet bij wélke drug.

Coorevits «Wat denk je, dat ik heroïne heb gespoten? (lachje) Nee, ik was benieuwd naar wat het met mij zou doen. Godzijdank vond ik het helemaal niet tof – ik ben gewoon op mijn bed gaan liggen tot het voorbij was.

»Ik zie wel meer en meer mensen die aan de drugs zitten. Het wordt steeds vaker gezien als ‘het nieuwe drinken’. Ik vind dat problematisch.»


HOOGMOED

HUMO Op Instagram wordt je ego aan de lopende band gestreeld met complimenten over hoe mooi je bent. Wat doet dat met je zelfbeeld?

Coorevits «Niets. Ik krijg al zo lang zoveel complimenten dat ik, als ze me weer eens zeggen dat ik mooi ben, alleen maar kan denken: whatever. Ik hoor veel liever iets als: ‘Je bent anders dan ik had gedacht. Eigenlijk ben jij een toffe!’ Dan zeg ik: ‘Ja, ik weet het.’ (lacht)

»Zelf geef ik alleen complimenten aan vrouwen, nooit aan mannen. Ik ben te bang dat ze zullen denken dat ik met hen wil flirten.»

HUMO Wat heb je in vier seizoenen ‘Temptation Island’ geleerd over de mens als diersoort?

Coorevits «Dat er zoiets bestaat als een Instagram-generatie. Wij, de dertigers, vallen daar volgens mij net buiten. Maar er is een hele groep jongeren die zo gefocust zijn op sociale media, en daarom zodanig bezig zijn met zichzelf, dat ze niet meer in staat zijn tot een goed gesprek. Wat moet er van die generatie komen? Het gaat niet om alle twintigers natuurlijk, maar toch opvallend veel.

undefined

'Ik heb nooit gedatet, als tiener heb ik nooit onnozel gedaan, en ik ben onwaar­schijnlijk trouw. De grootste non van het klooster, dat ben ik.'

undefined

null Beeld

»Sociale media maken veel kapot. Er zijn zoveel jonge meisjes die slecht in hun vel zitten en de complexen opstapelen... Het andere uiterste is al niet veel beter. Ik heb moeite met hoe jonge meisjes zich doelbewust profileren als bimbo. Ik heb niets tegen plastische chirurgie, maar doe dat toch op latere leeftijd. Na een zwangerschap, of als je écht complexen hebt. Toch niet als je 16 bent en in de fleur van je leven? Waar is de naturel?»

HUMO Kijk je naar ‘Debation Island’, de parodie op ‘Temptation Island’ van ‘De ideale wereld’?

Coorevits «Ik heb dit jaar nog niet alle afleveringen gezien, maar ik moet er altijd erg om lachen.»

HUMO Je wordt er opgevoerd als het clichématige domme blondje. Ik stel me voor dat het je zulke moppen niet voor het eerst hoort.

Coorevits «Natuurlijk niet. Maar de redactie van ‘Debation Island’ is gewoon enorm goed. Dat vind ik dus niet erg. Dat is iets helemaal anders dan mensen die op café, op straat of op krantenfora gemene dingen over mij zeggen en denken dat ze me helemaal doorgrond hebben.

»Ik zou, denk ik, een andere kant van mezelf kunnen laten zien als ik de kans kreeg om programma’s à la Louis Theroux te maken. De duistere kanten van de mens, de onderbuik van de maatschappij: dát vind ik interessant. De laatste Theroux-reportage die ik zag, ging over een soort club waar mensen naartoe gingen om in hun ondergoed naast elkaar te zitten, geblinddoekt te worden en elkaar zo te voederen. Theroux zat daar zelf ook in zijn onderbroek. De pure angst die op zijn gezicht te lezen was toen hij plots door allerlei vrouwen en mannen bepoteld werd!

»Op basis van wat mensen van mij zien in ‘Temptation Island’, kúnnen ze mij niet kennen. Mijn rol ligt vast, ik moet reageren op wat de deelnemers zeggen. Wat zou de kijker eraan hebben als ik er ineens een filosofische uitspatting tussengooi? Ik moet mijn mond houden en doen wat van mij verwacht wordt. Vind ik dat erg? Helemaal niet, want ‘Temptation Island’ is een bijzonder tof programma om te maken. Als het nog vijftien jaar loopt, blijf ik het met veel plezier presenteren.»

HUMO Is die levensduur rekken wel een goed idee? Over de lopende editie wordt al gezegd dat het één van de saaiste ooit is. En vorige week beschuldigde je enkele deelnemers ervan dat ze nooit écht de relatietest willen aangaan, en enkel bekendheid nastreven.

Coorevits «Maar dat klópt. Ik sta daar nog steeds volledig achter, en ik laat het nu aan de kijker om te oordelen of de kandidaten het spel oprecht spelen of niet. Ik heb aan één van die kandidaten gevraagd: ‘Ben je naar hier gekomen om bekend te worden?’ Het antwoord was volmondig ‘ja’.»

HUMO Is dat zo verrassend? Vroeger wilden kandidaten zich gratis lazarus drinken én bekend worden. De kandidaten houden zich nu alleen in omdat ze geen zin hebben om de risee van de Lage Landen te worden, zoals Tim vorig jaar.

Coorevits «Nee, dat is het niet. De meisjes hebben de voorbije jaren echt gemerkt dat ze aan hun deelname gratis plastische chirurgie kunnen overhouden. Een borstvergroting, een opgevulde kont... Ze spelen het spel heel berekend met die voordelen in het achterhoofd: ‘Als ik straks dit zeg, kom ik zo in beeld.’ De eerlijkheid en menselijkheid zijn zo ver zoek.»


ONKUISHEID

HUMO Van een vorig interview heb ik onthouden dat er in de familie Coorevits heel open en gemakkelijk over seks wordt gepraat.

Coorevits «Mijn zussen, mijn broer en ik zeggen echt alles tegen elkaar. Alle gore details passeren de revue, ook als onze ouders erbij zitten (lachje). Mijn pa voelt zich dan wel ongemakkelijk, maar mijn moeder is het intussen gewoon. Ze is trouwens single, dus op zich is het niet slecht dat ze up-to-date wordt gehouden (lacht).»

HUMO Dat elk foutje in bed, elke erectiestoornis en elk premature ejaculatie in ruime kring besproken wordt, is zelden een aangename gedachte voor de betrokken echtgenoten en vriendjes.

Coorevits «Wie met mij wil zijn, moet die openheid erbij nemen (lacht).»

HUMO Je oudste zus, kinderpsychologe en ‘Temptation Island’-redactrice Stephanie Coorevits, heeft een nieuw boek uit: ‘Handleiding voor de single’. Jij bent nu 32 en zit al dertien jaar lang in dezelfde relatie: ben je ooit jaloers op de vrijheden van de single?

Coorevits (denkt na) «Omdat ik er zo weinig ervaring mee heb, zou ik niet eens wéten waarop ik jaloers moet zijn. Ik heb nooit in het datecircuit meegedraaid, als tiener heb ik nooit onnozel gedaan, en ik ben onwaarschijnlijk trouw. De grootste non van het klooster, dat ben ik.

»Ik geloof sowieso al niet in het concept van ‘de ware’, van de soulmate. Ik denk dat elke mens met heel veel verschillende mensen gelukkig zou kunnen zijn. En dat het vooral van timing en toeval afhangt bij wie je uiteindelijk terechtkomt. Ik zie Olivier enorm graag, hè. Maar als Disney-fan vond ik het jammer dat met ouder worden ook het besef kwam dat de prins op het witte paard niet bestaat (lacht). Eigenlijk zou er een sequel moeten komen op al die sprookjes. Wat gebeurt er tien jaar nadat Sneeuwwitje en de prins samen te paard zijn weggereden?»

HUMO Ja, wát?

Coorevits «Elke relatie heeft hoogtes en laagtes. Zegt een vrouw dat ze zó graag een kindje wil, antwoord ik steevast: ‘Besef dat er ook momenten van pure ellende zullen komen. Het is soms afzien. ’s Nachts zitten blèten omdat de baby weer eens niet wil slapen.’ Aan elke jonge ouder die de schijn ophoudt en alleen maar ‘Wij hebben een wolk van een baby’ zegt: fuck you! (lacht) Ik bedoel maar: het leven is bij niemand altijd rooskleurig. Waarom kunnen we daar niet eerlijk over zijn?»

HUMO Stephanie schrijft ook dat de happy single een mythe is.

Coorevits «Dat hangt ervan af. Als dertiger na een scheiding plots alleen komen te staan: niet eenvoudig. Zéker niet als er kinderen in het spel zijn, wat bij mijn zus gelukkig niet het geval is. In mijn ervaring denken de meeste vrouwen dan meteen: waar moet ik nu nog een vent vinden, wie zal er mij nu nog willen? Dat is typisch voor vrouwen, zeker? Venten denken volgens mij vooral: ik ga eerst een tijdje in het rond poepen, en daarna zien we wel (lacht). Eerlijk: dat lijkt me ook gezonder.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234