null Beeld

Annemieke Dubois organiseert dates voor rijken in 'Topservice'

Omdat ware liefde, in tegenstelling tot pakweg een Bentley, een butler en een tot over de rand met Dom Pérignon gevulde jacuzzi, niet te koop is, zien ook de rich and famous zich al eens genoodzaakt een beroep te doen op een datingbureau. Hier te lande komt zo’n liefdeslustige Dagobert Duck algauw bij Berkeley International terecht, de ‘exclusieve matchmaker’ aan de Brusselse Louizalaan, alwaar de sinds kort in het Eén-programma ‘Topservice’ te bewonderen Annemieke Dubois de plak zwaait.

Noud Jansen

Annemieke Dubois «Berkeley International Belgium is de Belgische tak van een firma die in 2002 werd opgericht in Londen. Wij – en daarmee bedoel ik Geneviève Heintz en ikzelf – zijn er vijf jaar geleden mee begonnen, en we hebben sindsdien een uitgebreid cliënteel opgebouwd.»

HUMO Dat cliënteel bestaat volgens jullie website uit ‘financieel onafhankelijke, succesvolle singles’.

Dubois «Welja, wij zoeken mensen die op eigen benen staan, en die dus geen eventuele partner nodig hebben om er een zekere levensstandaard op na te houden.»

HUMO Checken jullie hun bankrekening?

Dubois «Nee, dat zijn onze zaken niet. Wel proberen we er door middel van een intakegesprek achter te komen hoe iemand in het leven staat en hoe hij met geld omgaat. Toegegeven, de prijs die we voor een membership vragen, is al een eerste filter.»

HUMO Wat is die prijs?

Dubois «Een Belgisch membership kost per jaar zo’n 8.000 euro, een Europees ongeveer het dubbele. En ga je wereldwijd, dan is de prijs nog hoger. Nu, de échte jetset – ik heb het over mensen van adel, of mensen die met hun eigen jet naar een date vliegen – vertegenwoordigt maar 5 tot 10 procent van ons ledenbestand. De overgrote meerderheid zijn ondernemers, topdokters, politici en vrije beroepers. Sommige mensen komen vaak in de media en kunnen het zich niet permitteren om een profiel op Tinder of een andere datingsite aan te maken: iedereen zou hen herkennen. Vandaar dat ze bij ons langskomen.»

HUMO Jullie ledenbestand zou overwegend uit vrouwen bestaan.

Dubois «60 procent zijn vrouwen, ook al laten we vrouwen van boven de 50 maar mondjesmaat toe. Hoe je het ook draait of keert: de marktwaarde van een vrouw van boven de 50 is lager dan die van een jongere vrouw. Eén op de drie moeten we helaas weigeren, omdat we eenvoudigweg niet genoeg geïnteresseerde mannen hebben.

»De mannen kloppen doorgaans bij ons aan omdat ze op zoek zijn naar iemand die oprecht geïnteresseerd is in hun persoonlijkheid, en die niet op hun status of hun rijkdom afkomt. Wij houden ons ver van de praktijken die je ziet in een programma als ‘The Millionaire Matchmaker’: welgestelde heren op leeftijd die op zoek gaan naar een dertig jaar jongere babe. Sowieso weigeren we zogenoemde gold diggers op een vriendelijke manier. Nee: waar wij naar op zoek gaan, zijn compatibele persoonlijkheden. Mensen van wie we denken: dáár zit misschien wel een bestendige relatie in. Cupido kan weleens een duwtje in de rug gebruiken.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234