App-review: 'Help ze niet naar de tuut'
Onder het motto 'Help ze niet naar de tuut' is het departement Leefmilieu, Natuur en Energie een sensibiliseringsactie gestart die jongeren bewust moet maken voor het risico op gehoorschade bij langdurige blootstelling aan lawaai.
Uit recente cijfers van professor Bart Vinck van de Universiteit Gent blijkt immers dat er in Vlaanderen jaarlijks ongeveer 20.000 jongeren bijkomen met significante gehoorschade, en dat bijna de helft van de jongeren na het uitgaan tijdelijk last heeft van een fluittoon.
In het kader van de sensibiliseringsactie heeft Vlaams Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege vanmorgen de kortfilm 'Ruis' voorgesteld. Die is gebaseerd op het verhaal van de betreurde Dietrich Hectors, de jongeman uit Essen die in 2009 tot zelfmoord gedwongen werd door de onherstelbare gehoorschade die hij jaren eerder had opgelopen tijdens een concert van metalband Sepultura.
Bij de sensibiliseringsactie hoort ook een app: dankzij de decibelmeter kan je voortaan inschatten of je, waar je je bevindt, veel kans hebt om gehoorschade op te lopen. Heel handig, met dien verstande dat het slechts gaat om een indicatie: je smartphone is immers geen échte geijkte decibelmeter.
Is de app reclamevrij? Ja
Prijs?
Veiligheid voor iedereen: de app is gratis.
Op welk toestel?
De app is verkrijgbaar in de App Store en de Play-store van Google
Meer info over de actie op www.helpzenietnaardetuut.be.