null Beeld

Astrid Bryan wordt Astrid Coppens: een nieuw huwelijk, een nieuwe tv-serie

‘Ik zie dit alles nog maximaal twee jaar duren. En dan ga ik verdwijnen, denk ik.’ Aldus sprak Astrid Bryan eind 2012 in Humo, op het hoogtepunt van haar roem. Haar tv-show ‘Astrid in Wonderland’ was Vlaanderens favoriete guilty pleasure. Astrid veroorzaakte massahysterie op de Boekenbeurs én u verkoos haar tot Vrouw van het Jaar in Humo’s Pop Poll. En ineens wás ze weg. Maar nu is ze terug.

Katia Vlerick

'Ik ben erg lang heel eenzaam geweest'

Zoals bekend is Astrid (née Nuyens) gescheiden van John Bryan en intussen hertrouwd met de in Hollywood residerende Vlaming Bram Coppens, een regisseur en fotograaf in de reclamewereld. De ex-echtgenoten zitten ondertussen verwikkeld in een tragikomische juridische deurenklucht met in de hoofdrollen zijzelf én Astrids ex-manager. De pot met goud waar zij alle drie om vechten, is er één ter waarde van twee miljoen dollar.

Het is tien uur ’s ochtends in de kantoren van SBS Belgium in Vilvoorde, en Vlaanderens beroemdste Hollywoodvrouw becommentarieert het broodje met filet americain dat voor haar op tafel ligt. ‘Ik ben niet zwanger, anders mocht ik dit niet eten. En ik heb ook geen anorexia, anders zou ik dit niet eten.’ Twee vervelende vragen afwimpelen via américain préparé, geen pr-strateeg die dat kan bedenken. De realityster die op tv ooit verkondigde dat ze ‘graag een levende smurf in huis zou hebben’, doet het met het grootste gemak.

HUMO Je voorspelling uit 2012 kwam uit, maar sneller dan verwacht: plots was de Astrid Bryan-hype over.

Astrid «In 2013 zijn er nog twee seizoenen van ‘Astrid in Wonderland’ geweest, en daarna ben ik naar een andere zender gestapt (VTM, red.). Maar daar hebben ze niks meer met mij gedaan – daar kon ik zelf niet veel aan doen. Ik heb die stille jaren in ieder geval niet zitten niksen. Ik heb een jaar met verbouwingen gezeten. Tijdens de laatste draaidagen van ‘Astrid in Wonderland’ was mijn huis overstroomd: de beerput van de buren.»

HUMO Beroemde buren, mag ik hopen?

Astrid (enthousiast) «Onlangs kwam ik erachter dat Chandler van ‘Friends’ ook achter me woont, ik wist dat niet!

undefined

'Ik wéét dat ik domme dingen zeg en doe'

»Maar goed, die verbouwingen: de verzekering betaalde niets, ik heb al die werken geleid en ik heb bijna een jaar in een hotel gewoond daardoor. Begin 2014 heb ik Bram leren kennen, een nieuwe liefde in mijn leven, dus ging mijn aandacht dat jaar naar mijn relatie. En in 2015 heb ik me heel veel moeten bezighouden met rechtszaken. Er is de rechtszaak die mijn ex-man – ik vermeld zijn naam liever niet – tegen me heeft aangespannen. En ik heb ook twee rechtszaken moeten aanspannen tegen mijn ex-manager, die me zwaar heeft opgelicht.»

HUMO Heb je de camera’s gemist?

Astrid «Ja, toch wel. Ik hou nu eenmaal van de camera. Als die aanfloept, dan klaar ik ook echt op. Het was deze keer zelfs ontspannend: als we aan het draaien waren, kon ik eindelijk mijn gedachten verzetten. Het was mijn medicatie. Dan kon ik ook met recht en rede zeggen: ‘I’m unavailable now – de komende vijf uur ben ik onbereikbaar.’ Dat had ik echt nodig, want de afgelopen twee jaar was het non-stop gedoe. (Haar telefoon gaat) Kijk, het is weer van dat. Mijn advocaat belt, sorry, ik moet even opnemen. (Neemt op en zegt dat ze ‘unavailable’ is)

»Dit zijn pure zorgen. Ik sta ermee op en ga ermee slapen. Ik word constant geconfronteerd met dagvaardingen en lastige e-mails.»

HUMO Heb je ook de media-aandacht gemist, de voorbije jaren?

Astrid «Bwa, in LA merkte ik daar weinig van. Dus nee, daar heb ik nooit mee ingezeten. En er stonden nog steeds Belgen voor mijn deur in de vakanties, ook al kwam ik hier niet meer op tv. Ze zijn zo makkelijk te herkennen: als er een Ford Mustang met een open dakske voor de deur staat, dan zijn het gegarandeerd Belgen. Of ze huren zo’n auto met van die deuren die (imiteert vleugels) opzij openklappen (een Chevrolet Camaro, red.).

»En ook: op mijn social media zag ik nog genoeg fans die me volgden.»

HUMO Met 170.000 volgers op Instagram overtref je inderdaad moeiteloos een lokale socialmediaqueen als Joy Anna Thielemans. Kim Kardashian heeft er dan weer bijna 93 miljoen.

Astrid «De Kardashians hebben een absurd groot bereik. Heel de modellenwereld is ook veranderd: vroeger stonden er echte fotomodellen op de cover van Vogue, nu zijn dat celebrities. Kendall Jenner, het zusje van Kim Kardashian, of Gigi Hadid: dat waren eerst reality stars, dan social media stars en daardoor zijn ze topmodel geworden. Het is zelfs zo dat merken nu een model boeken op basis van het aantal followers dat ze heeft, want het is natuurlijk veel beter voor een merk als een succesvolle social media star een foto post met een handtas of jurk van hen. Zo werkt het tegenwoordig.»

undefined

'Hij beweert dat ik geld heb achterhouden tijdens ons huwelijk, maar daar is mijn manager mee aan de haal gegaan.' Met John Bryan, haar ex

undefined

null Beeld

HUMO Zelf heb je de oude tijd meegemaakt als model: je moest in Milaan en New York castings aflopen, de supermodellen waren onbereikbare amazones.

Astrid «Ik vind dat jammer, dat die modewereld aan het vervagen is. Die topmodellen, dat waren écht models. Nu gaat het meer om celebrities. De dochter van Cindy Crawford: die wordt nu zeker een topmodel. Als je ouders bekend zijn of je hebt een realityshow, dan gaat alles vanzelf, terwijl je je vroeger moest bewijzen met mooie foto’s.

»Alles is zo veranderd, je kan je toch niet inbeelden dat wij vroeger zo (doet alsof ze een selfie wil nemen met haar iPhone) stonden te doen met een kodakske?»

HUMO Maar de Kardashians dus. Zijn ze nog steeds géén voorbeeld voor je?

Astrid «Ik ben er zelfs tegen, tegen die Kardashians. Ik vind ze gewoon een slecht voorbeeld. De jongste (Kylie Jenner, red.) heeft zich helemaal laten verbouwen: dikke lippen, fillers, iedere week een andere haarkleur. Al die overdadige make-up bij heel jonge meisjes, vals haar: ik vind dat dramatisch. Ik zie dat echt aan de meisjes op straat in LA: iedere keer als een Kardashian van kapsel verandert, doen ze mee. Ik deed pas mascara op toen ik al 17 was, nu beginnen ze op die leeftijd al met fillers! Ik heb me nu een froufrou laten knippen omdat ik voorhoofdsrimpels begin te krijgen. Liever dat dan botox of van die waterhoses – tuinslangen noem ik die fillers – in je gezicht te laten steken.

»Ik vind ook dat ze veel te sexy doen en veel te vulgair zijn met die selfies. Ze zijn ook met niks anders bezig dan met hun lichaam: daar kan je je toch niet aan spiegelen? Het is geen leven om de hele dag met je lijf bezig te zijn. Dat is toch niet de echte wereld?»


Gratis schoenen

HUMO Heb je zelf voorbeelden gehad als model of jong meisje?

Astrid «Nee, dat is het ook: ik begrijp dat imitatiegedrag van jonge meisjes niet goed. Ik heb dat nooit gehad: idolen. Toen ik model was, keek ik wel op naar een model als Hannelore Knuts – zij deed mooie campagnes voor Prada en editorials voor Vogue waar ik van droomde, terwijl ik door mijn uiterlijk nu eenmaal veroordeeld was tot commerciëler werk. Maar geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om zo iemand te imiteren. Ja, oké, één keer heb ik toen mijn haar kort geknipt, omdat dat andere Vlaamse topmodel van toen, An Oost, een kort kapsel had. Maar that’s it.»

HUMO Heb jij je al laten betalen door merken om leuke foto’s in hun kleren op Instagram te posten?

Astrid «Nee. Er is één bepaald make-upmerk dat in de generiek van de show wordt vermeld, dat ik heel goed vind en dat al mijn make-up doet, ook straks voor de fotoshoot. Ze zorgen voor make-up artists voor de interviews, dat is het, ik krijg daar geen frank voor. En er is een winkel waar ik kleren leen, die ik nadien terugbreng. Word ik niet voor betaald. Ik zal nooit iets posten of op tv tonen dat ik niet mooi vind. Het is niet omdat iemand mij een doos pralines opstuurt of een T-shirt met één of ander opschrift, dat ik dat ga posten. Stel dat je je laat betalen door een merk: dan moet je het aandoen, ook als je het lelijk vindt. Zou ik nooit kunnen.»

undefined

'Ik deed pas mascara op toen ik 17 was, nu beginnen ze op die leeftijd al met fillers'

HUMO Stel nu dat Christian Louboutin voorstelt om je te sponsoren: wat piep je dan?

Astrid «Ja, graag natuurlijk! Want al die schoenen hebben mij al pakken geld gekost (lacht). Nu, Louboutin is intussen out wat mij betreft. Nu is Stuart Weitzman enorm in, ik draag zijn schoenen supergraag en koop ze allemaal. Ik zal ze ook altijd taggen, omdat ik fan ben. Maar ik zou ook weleens een paar schoenen gratis willen krijgen, natuurlijk.»

HUMO De naam Stuart Weitzman valt dus evenveel in de nieuwe serie ‘Astrid’ als Christian Louboutin in de vorige ‘Astrid in Wonderland’?

Astrid «Jaja. Toen Jani Kazaltzis op bezoek was en mijn closet kwam inspecteren, hebben we het daar uitgebreid over gehad voor de camera: het is nu allemaal Stuart Weitzman.

»Als Bram een foto van mij neemt, tag ik de merken ook altijd. Omdat ik mooi vind wat ik draag én omdat ik anders toch de vraag krijg van mijn followers: ‘Welk merk is dat?’ En ik promoot natuurlijk wél mijn eigen kledinglijn. Want de jaren dat ik hier niet op tv was, ben ik wél doorgegaan met mijn collecties. Het is intussen één van de best verkopende merken van de keten waar ze liggen én zelfs in Wallonië, waar niemand me kent, verkopen ze goed. Ik vind dat ik daar trots op mag zijn. Ik ga deze namiddag ook stoffen kiezen, nieuwe modellen approven. Ik ga niet liegen: ik teken dat natuurlijk zelf niet. Ik zeg: ik wil dat soort jurkje in die fabric en die stijl, en daar gaan ze mee aan de slag. Over twee weken komt ook mijn sportswearlijn uit.»

HUMO Beyoncé achterna?

Astrid «In Amerika is dat nu echt hot, sportkleren. En niet alleen om yoga mee te doen, maar ook om thuis lekker in rond te lopen.»

HUMO Je bent tegenwoordig ook te vinden op de yogamat?

Astrid «Ja, sinds een jaar. In die moeilijke periode heeft yoga echt geholpen. Heel goed voor mijn ademhaling. Ik doe het puur voor the meditation. Liever yoga dan dat ik naar antidepressiva moet grijpen, want ik ben heel erg tegen medicatie. Ik zit nu ook al twee weken in België, heb nog niks van sport kunnen doen, en ik voel dat ook: mijn lichaam is stijf, mijn nek doet zeer. Yoga is een goede sport voor mijn gestel: van actief sporten val ik te veel af.»

HUMO Jij en Jani Kazaltzis hebben samen een actie opgezet tegen bodyshaming en cyberpesten, in de vorm van een kalender waarvoor jullie, met mensen als Dorien Leyers en Aagje Vanwalleghem, schaarsgekleed poseerden. Aanleiding was de kritiek die je krijgt over je figuur.

Astrid «En die alleen maar is verergerd, doordat Instagram het populairste platform is geworden. Vroeger postte ik slechts af en toe een foto bij een tweet, maar Instagram draait volledig om foto’s. En hoe meer foto’s ik post, hoe meer kritiek ik krijg op mijn lichaam – punt. Het is al gebeurd dat ik een foto van een natuurlandschap postte waarin ikzelf niet eens te zien was, en dat iemand het nodig vond om ‘ANOREXIA!’ als commentaar te schrijven. Puur gal spuwen, hè.

»Dat ik te mager ben, dat ik anorexia heb, dat ik niet eet, dat mensen zich zorgen maken – ik ben het zo beu om mezelf alsmaar te moeten verdedigen. Ik ben gewoon altijd zo mager geweest. Het is niet makkelijk om nu jong te zijn. School kan al zo zwaar zijn, en dan ook nog eens na school al die social media (blaast).»

HUMO Je bent zelf gepest geweest op school. Dat ging zo ver dat je een andere weg naar school nam, om je pesters te ontwijken.

Astrid «Ja, daarom: om dan ook nog eens te moeten lijden onder pestgedrag buiten de schooluren, op social media: dat lijkt me echt de hel. Ik sloot me vroeger gewoon op met mijn viool om alles te vergeten. Kunnen jongeren nu nog wegraken? Vandaar dat ik ook eens aan de alarmbel wou trekken: wij zijn volwassen en bekend, maar we maken dit ook allemaal mee.

»Ik werd vooral door oudere meisjes gepest. Ze riepen me na op de speelplaats, ‘steltenloper’ of ‘giraf’ – ik was op mijn 12de al zo groot als nu: 1,78 meter. Ik zie me daar nog staan, altijd op het einde van de rij in de turnles, in zo’n body waarin je je op die leeftijd ook nog eens bekeken voelt. Het werd soms ook fysiek – ik werd geduwd. Maar dan duwde ik wél terug.

»Er is niemand uit mijn schooltijd met wie ik nog contact heb. Eén uitzondering: Tanguy, een homo, die ik heb leren kennen toen ik 14 à 15 was. Er is wel één meisje van toen face to face haar excuses komen aanbieden, nog niet zo lang geleden, en dat vond ik heel mooi, ik heb haar toen ook meteen alles vergeven.»

undefined

'Ik heb passie leren kennen door Bram. Daarvoor wist ik wel hoe mannen in elkaar zaten, maar ik heb nooit de fysieke liefde gekend.' Met haar man

undefined

null Beeld

HUMO Was model worden een soort wraak? Je lichaam werd een troef.

Astrid «Geen wraak. Maar ik voelde me geaccepteerd. Ik herinner me nog goed de allereerste keer dat ik als model in New York was: dat liep daar vol weirdo’s zoals ik (lacht). En zeker in LA voelde ik me meteen aanvaard, ik krijg er ook nooit kritiek op mijn lichaam. Alleen maar complimenten. ‘You’re so tall! Are you a model? Oh my God, I want your body!’ Nooit kritiek.

»Ik heb mezelf nooit lelijk gevonden. Totaal niet. Ik ben content met hoe ik eruitzie.»

HUMO ‘Ik vind mezelf wel niet zo sexy,’ zei je de vorige keer. Maar je post wel opvallend veel bikinifoto’s tegenwoordig.

Astrid «Goh, ik ga gewoon meer naar het strand, naar Malibu. Bram doet aan kitesurfen, dus gaan we in onze vrije tijd veel meer naar de oceaan.

»En van dat sexy... Ik vind nog altijd dat ik in het dagelijks leven geen elegante manier van lopen heb. Maar Bram laat me wel sexy voelen. Er is dus iets veranderd (giechelt). Ik ga door moeilijke tijden, maar de liefde houdt me sterk.»


Bedrogen

HUMO Je ex wil haast 2 miljoen dollar van je.

Astrid «Mijn ex beweert dat ik geld heb achtergehouden tijdens ons huwelijk – we zijn getrouwd zonder huwelijkscontract, dus met gemeenschap van goederen – maar dat klopt niet: ik wist indertijd niet van het bestaan van dat geld af. Ik ben erachter gekomen dat mijn manager daarmee aan de haal is gegaan, en heb daarom twee rechtszaken tegen hem moeten aanspannen. Hij liet me valse contracten zien met veel lagere bedragen dan hij officieel overeen was gekomen met de betrokken tegenpartijen. Maar hij is wél, uit rancune dat ik hem als manager aan de deur heb gezet, met die échte contracten – met de hogere bedragen – naar mijn ex gegaan. En mijn ex gebruikt die contracten nu tegen míj. Die twee spelen onder één hoedje, ze willen me kapotmaken.»

HUMO Advocaten kosten geld: daarom ook dat je een nieuwe serie nodig had?

Astrid «Die inkomsten coveren nog geen maand van die kosten. Oké, da’s misschien overdreven, maar al mijn spaargeld gaat eraan. Bijna alles is weg. Ik heb altijd heel goed met geld kunnen omgaan, heb ook altijd goed gespaard. Anders had ik nooit alleen naar LA kunnen verhuizen, zoals ik heb gedaan. Dat kon omdat ik al het geld dat ik als model in Milaan verdiend had, opzij had gezet. Nu zit ik aan het geld dat ik had gespaard voor mijn kindjes. Dat is nu bijna allemaal op.»

HUMO Voel je je een slachtoffer?

Astrid «Ik bén een slachtoffer. Ik aanvaard ook dat ik dat ben, dat ik heel naïef ben geweest door mijn ex-manager te vertrouwen.»

HUMO Veel mensen denken nu: Astrid is dom.

Astrid «Misschien. Toen ik als model werkte, werkte ik zoals alle modellen via mijn modellenbureau: ik factureerde nooit aan de klant, mijn bureau deed dat. En ik factureerde dan aan mijn modellenbureau. En ik ben zo blijven werken met mijn ex-manager, tot mijn grote spijt.»

HUMO Heb je spijt van je huwelijk met John Bryan?

Astrid «Nee. Want door de scheiding ben ik Bram tegengekomen. Ik heb eigenlijk nergens spijt van. Of toch: dat ik mijn ex-manager blindelings heb vertrouwd.»

undefined

'Er zijn veel Amerikaanse mannen zoals Trump. Ik ben er niet van onder de indruk'

HUMO Dat vind je erger dan het overspel van je ex?

Astrid «Dat was ook heel erg, maar... De laatste twee, drie jaar van ons huwelijk ging het toch al niet meer goed. Er was nul passie. Die is er zelfs nooit geweest, ik heb passie leren kennen door Bram. Ik wist eigenlijk niet wat dat was. Ik wist wel hoe mannen in elkaar zaten, maar ik heb nooit de fysieke liefde gekend. En ook geen échte liefde. Ik ben, vrees ik, een laatbloeier.»

HUMO Die ‘laatste twee, drie jaar’ van je huwelijk: dat waren wél de jaren dat ‘Astrid in Wonderland’ liep – het leek een sprookjeshuwelijk. Mag de kijker zich bedrogen voelen?

Astrid «Nee, ik heb de kijker niet bedrogen, want ik wist niet beter. Wij kwamen ook heel goed overeen, mijn ex en ik. Als familie. Ik ben getrouwd op mijn 22ste, en in die zeven jaar huwelijk wist ik niet beter. En ik had me ook bij bepaalde dinges neergelegd.»

HUMO Dat het huwelijk niet meer geconsumeerd werd?

Astrid «Awel, ja. Ik had me daarbij neergelegd en ik redeneerde: we kunnen goed lachen, we amuseren ons. We maakten ook weinig of geen ruzie...

»Ik ben eigenlijk heel veel alleen geweest in dat huwelijk, zelfs al zat mijn ex in dezelfde kamer. Ik ben erg lang heel eenzaam geweest.»

HUMO Dat schemerde af en toe door in ‘Astrid in Wonderland’, ongewild dan. Het moest altijd onnozel en plezant zijn, maar daaronder voelde je vaak de leegte.

Astrid «O, maar die onnozele momenten waren oprecht: mijn ex en ik, we deden graag zot. Maar dat was het dan ook. En ik reageer ook nog altijd even zot op alles.»

HUMO Je ex John Bryan is in verschillende artikels een oplichter genoemd.

Astrid (veelbetekenende blik) «Daar kan ik niks over zeggen: alles wat ik in de pers zeg, kan door mijn ex tégen me worden gebruikt in weer een nieuwe dagvaarding. Eergisteren ben ik zo kwaad geworden, toen ik hoorde dat mijn ex me weer gedagvaard had voor iets anders. Toen dacht ik: dees kan niet meer. Hij heeft alles al. Komt er dan nooit een einde aan? Dan zie ik al mijn plannen weer in het water vallen. Alles wordt tegen mij gebruikt.»

HUMO Hij lijkt in ieder geval geld nodig te hebben: hij heeft ook een rechtszaak aangespannen tegen Rupert Murdoch. Hij eist 50 miljoen dollar schadevergoeding voor de foto’s die The Daily Mirror in 1992 publiceerde van hem, dollend met Sarah Ferguson, de hertogin van York en schoonzus van Lady Di.

Astrid «Ik zeg alleen dit: wat Bram en ik vervelend vinden, is dat ik de perceptie zo tégen heb. Ik ben hier zo vaak afgeschilderd als de gold digger met haar rijke vent, maar ík heb mijn ex uitgekocht uit ons huis. Ik vraag ook geen alimentatie. Er is namelijk niks dat ik hem kan vragen, snap je?

»Stel dat hij die rechtszaak wint, dan ben ik alles kwijt. Maar daar heb ik me bij neergelegd. Ik kan tenminste weer opnieuw beginnen. Dan denk ik aan Michael Schumacher: schatrijk, maar een plant. Dat zijn échte drama’s, denk ik dan.»


De trailer van Slash

HUMO Volg je de Vlaamse tv nog? Je outte je tijdens ons vorige interview als een fan van ‘Van vlees en bloed’ en ‘Code 37’.

Astrid «‘Callboys’ heb ik gevolgd: keigoed, amai. Ik nodig dan ook graag andere Vlamingen uit, om samen te kijken. Jelle Van Damme, de voetballer, kwam altijd bij ons naar ‘Callboys’ kijken.»

HUMO Natalia is ook een goede vriendin geworden. Wat betekent zij voor je?

Astrid «Eind 2012 was ze op reis in LA en heeft ze zelf contact met me gezocht. Het klikte meteen. Natalia is één van de weinige mensen met wie ik echt goed kan praten. Ik begrijp haar wereld zo goed, en zij die van mij. Als je schip aan het zinken is, wie je dan komt redden: dat zijn je echte vrienden. Jani is zo’n echte vriend – we hebben trouwens dezelfde ex-manager. In die tijd dat ik niet meer op tv kwam, heb ik een heleboel bekende Vlamingen niet meer gehoord. Maar Jani: he reached out. Idem voor Natalia. Zij is nu een enorme steun voor me, altijd het zonnetje in huis. Ze logeert tegenwoordig heel veel bij mij. Ik denk dat ze graag de warmte van ons kleine gezinnetje voelt. Natalia en ik zijn ook samen naar Sia gaan kijken in de Hollywood Bowl: fantastisch – echt een show. En met Nathalie Meskens erbij zijn we samen naar Diana Ross gaan kijken, een meer ouderwetse diva, maar héél plezant.»

undefined

'De Kardashians zijn de hele dag met niks anders bezig dan met hun lichaam: daar kan je je toch niet aan spiegelen?'

undefined

null Beeld

HUMO Er is ook de figuur van Arlett Vereecke, een excentrieke Gentse die al jaren in Los Angeles woont en daar in de muziekbusiness werkte als pr-vrouw voor onder anderen Guns N’ Roses. Je bent bevriend geraakt met haar.

Astrid «Arlett is één van mijn beste vrienden. Ik zie haar toch wel om de twee weken. Ik heb haar heel toevallig leren kennen door een dubbelinterview, want zij zit niet echt in de Belgian community in LA. Ik kijk enorm op naar haar: een zeer sterke, zelfstandige vrouw. We zijn samen naar een optreden van Guns N’ Roses geweest, in het Dodger Stadium, en dankzij Arlett ben ik na dat optreden in de trailer van Slash geraakt: zo graaf! De relatie tussen Arlett en Slash is nog altijd heel erg hartelijk: ze pakken elkaar vast, en met kerst stuurt hij haar altijd een mooi bloemstuk.»

HUMO Je bent ook al gesignaleerd op Coachella.

Astrid «Ja, al twee keer naartoe geweest. Vorig jaar ook voor Guns N’ Roses: ik vond het heel goed. Axl Rose zat wel op een stoel, met een gebroken been, maar hij zong echt goed, on pitch. Dankzij Arlett kon ik backstage en daar zie je dan beroemdheden als Leonardo DiCaprio en Rihanna. Maar ik ga er niet naartoe om naar andere mensen te staan gapen, ik ga voor de muziek: 2ManyDjs was super.»

HUMO Hoe zit het met de Japanse karpers die je indertijd van Matt Sorum, de ex-drummer van Guns N’ Roses en de vorige bewoner van je huis, hebt geërfd? De vissen luisterden naar de namen Jimi Hendrix, Slash, Eric Clapton en Jimmy Page.

Astrid «Eric Clapton is intussen overleden en de overige vissen heb ik weggedaan. Ik vond het veel te erg dat er eentje was gestorven, en omdat ik veel reis, was het verstandiger ze weg te doen. Ik heb eerst aan Matt gevraagd of hij ze wou, maar al zijn vissen zijn opgegeten door een coyote. Uiteindelijk heb ik ze weggegeven aan de man die ze kwam verzorgen, de fish pond-gast, daar zitten ze nu veilig.»

HUMO Ik zag dat je je zwarte Jeep Wrangler Rubicon, gemeenzaam bekend als de Pussy Wagon, hebt herspoten tot een witte Peace Wagon, nu Trump aan de macht is. Je Pussy Wagon was anders ook wel een statement geweest.

Astrid «Zo ver had ik zelfs nog niet gedacht. Ik ben niet gaan stemmen, ik moest in de rechtbank zijn die dag. Niet zo erg: er is toch niemand die voor Trump stemt in Californië.

»Maar ik doe niet aan politieke statements. En ik wil gewoon peace. Terrorisme, Trump: beangstigend. Ik ben ook bang dat er oorlog komt. Onze natuur die helemaal kapotgaat. ‘Wat zal dat zijn als ik een kind heb?’ denk ik vaak. Waar gaat dat allemaal naartoe?»

HUMO ‘Astrid’ zou een volwassener Astrid tonen dan ‘Astrid in Wonderland’. Maar moet reality-tv niet steeds extremer worden? Kijk maar naar ‘Temptation Island’.

Astrid «Eigenlijk zet ik een stap terug, ja. Back to basics. Ik doe het omgekeerde. Misschien is dat niet slim, maar ik redeneer: het andere is er allemaal al. En vuile praat verkopen of een sekstape maken om in de aandacht te komen: dat zal ik nooit doen.

»Voor Vlaanderen vind ik ‘Temptation Island’ al ver gaan. Daarom heeft het natuurlijk goeie kijkcijfers: ze gaan erover. In Amerika wordt er veel meer gebeept en geblurd. Raar: het komt allemaal uit de VS, daar is het nu echt alléén nog maar reality-tv, maar daar wordt het gecensureerd – hier gaat men veel verder.»

HUMO Vind je dat zelf een talent, reality-tv maken? Voor velen toont het net aan dat men niks bijzonders kan.

Astrid «Met dat laatste ga ik niet akkoord. Ik heb vijf seizoenen van mijn eigen show gedragen: de meeste series, van ‘De Pfaffs’ tot ‘Real Housewives’, werken met verschillende personages. Het mag niet saai zijn, hè, je moet het toch maar vol krijgen.

»Maar om het nu een talent te noemen, dat vind ik zelf ook weer zo raar... Ik denk wel dat mijn persoonlijkheid ‘iets’ doet met de mensen. Ik neem mezelf niet au sérieux, ik weet dat ik domme dingen zeg en doe, en ik lach er ook mee. Ik ben niet vies van zelfspot. Ik ben ook niet gauw op mijn tenen getrapt als er iemand commentaar op me heeft.»

HUMO Als mensen Astrid oppervlakkig vinden, wat zeg je dan?

Astrid «Op tv, in ‘Astrid in Wonderland’, was dat wel zo. Maar ik heb daar totaal geen spijt van. Die serie was een guilty pleasure voor de mensen. En zelfs al vonden ze het oppervlakkig: ze keken wel allemaal (lachje).

»Ik vind dat zelf ook plezant, zo’n tv-moment. Niks plezanters op een zondag bij slecht weer dan bingewatchen: ‘The People v. O.J. Simpson’ bijvoorbeeld, een serie die veel Golden Globes heeft gewonnen. Speelt zich af in LA en gaat over het rechtssysteem. En ik wil nu toch ook wel naar die ‘Temptation Island’ kijken. Dat wordt uitgezonden na mijn programma.»

HUMO Je sprak minder Engels tijdens dit interview dan we van je gewoon zijn.

Astrid «Ik heb het nog altijd moeilijk om in het Nederlands op mijn woorden te komen, hoor. Maar ik zit nu al twee weken in Vlaanderen. En ik ben nu getrouwd met een Vlaming, dus ik spreek minder Engels. We kunnen in dezelfde taal babbelen, we hebben dezelfde soort opvoeding gehad... Bram is een echte mens, totaal geen fake gast.»

HUMO Amerikaanse mannen hebben voorgoed afgedaan?

Astrid «Kijk naar Donald Trump. Zo zijn er véél Amerikaanse mannen. Ik ben er in ieder geval niet van onder de indruk. Of toch niet méér.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234