null Beeld

'Auwch_' op VIER

Slim staaltje publieksbinding: na de eerste aflevering van 'De mol' kregen we geen reclameblok voorgeschoteld, maar werd er meteen overgegaan naar het volgende programma. Of het talrijke publiek van de drukstbesproken renaissance van het jaar ook de volledige eerste aflevering van 'Auwch_' heeft uitgezeten, betwijfelen we evenwel.

mke

Daarvoor mikte 'Auwch_', een komische reeks waarin Ben Segers en Axel Daeseleire twee acteurs spelen die verdacht hard op Ben Segers en Axel Daeseleire lijken, net iets te hard op de onderbuik. Voor het uitgangspunt waren de twee heren het helemaal in Denemarken gaan zoeken, al viel dat er nu ook weer niet heel erg aan te merken. Het duo vertolkte twee acteurs die een eigen productiehuisje hadden opgericht en nu hun ideeën aan televisiemakers probeerden te slijten. In de eerste aflevering was dat Studio 100-bons Gert Verhulst, die tegenwoordig al met een fikse vliegenmepper moet worden tegengehouden om niet aldoor op het scherm te verschijnen.

Verhulst speelde in 'Auwch_', net als Segers en Daeseleire, een uitvergrote versie van zichzelf. Concreet kwam dat erop neer dat hij zijn Antwerps accent nog wat ongebreidelder uit de bocht mocht laten gaan. De deerne aan zijn zijde werd vertolkt door Véronique De Kock, die haar eigen imago dan weer wat aandikte door een chihuahua op de arm te dragen. BV's die zichzelf parodiëren: sinds 'Het geslacht De Pauw' en'De Biker Boys' kijkt niemand er meer van op. Je moet dus al straf uit de hoek komen om daar nog komisch garen bij te spinnen.

Toegegeven: dat deden de BV-episodes in 'Auwch_' zelden. Het hielp vast ook niet dat het humoristisch niveau het gros van de tijd niet boven dat van pis- en kakhumor uitsteeg. Dat mag u trouwens letterlijk nemen. Het dure vestje dat Ben Segers tegen heug en meug had uitgeleend aan Gert Verhulst kreeg hij terug met een ongure bruine vlek erop. 'Kak?', vroeg Axel Daeseleire. Kak, dus. Het scatologisch hoogtepunt moest toen nog komen, want even later kregen we van dichtbij te zien hoe Ben Segers zich luidruchtig ontlastte op zijn toilet. Wij hadden onze avondlijke dessert - chocomousse - ondertussen gelukkig al even binnen.

Waarom hierboven dan toch twee en een halve ster prijken? Omdat 'Auwch_', ondanks de in het rond vliegende stront, de Véroniquen De Kock en de premiddeleeuwse man-vrouwpatronen, ons toch zeker drie keer hardop heeft doen lachen. Niet toevallig wanneer Ben Segers door het scherm schreed, die voor de gelegenheid zijn Kempisch accent achterwege liet, maar gelukkige wel nog zijn heerlijke komische timing had meegenomen. Drie keer: dat is toch al snel drie keer meer dan een gemiddelde aflevering van 'Echt niet oké' of 'Loslopend wild'.


Tweet

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234