null Beeld

Bananasplit

Neen, ook in het nieuwe seizoen van 'Bananasplit' zal werkelijk niemand veilig zijn voor de practical jokes van Hans Otten en Peter Van Asbroeck. Zelfs Hans Otten en Peter Van Asbroeck zélf niet, zo blijkt uit één van hun telefoongrappen die helaas het scherm niet haalden.

Geert Op de Beeck

Peter Van Asbroeck «Hallo, met Peter?»

Hans Otten «Peter, Wouter hier.»

Van Asbroeck «Wouter?»

Otten «Vandenhaute. Zeg Peter, ik bel voor het volgende: wij zijn hier bij Woestijnvis het programmaschema van VT4 voor volgend jaar aan het uittekenen, en we zochten nog iets voor tussen de grote nieuwe komische avondvullende show van Mark Uytterhoeven en de langverwachte documentairereeks van Martin Heylen, die zes maanden door Afghanistan is getrokken. En bij de brainstorm daarover zijn we meteen bij een extra seizoen van 'Zie je wel!' uitgekomen. Interesseert jou dat?»

Van Asbroeck «Eh, ja... De vraag verrast mij eerlijk gezegd wel een beetje. Maar waarom niet, eigenlijk?»

Otten «Ik heb met Jan Eelen en Erik Van Looy al rap eens overlegd over het format, en we dachten wel aan een paar heel kleine aanpassingkes. Kwestie van het nog strakker te maken dan het al was.»

Van Asbroeck «Ik ben een teamplayer, Wouter, ik wil over alles praten. Zelfs over een diadeem in mijn haar of zo.»

Otten «Als we het programma nu bijvoorbeeld eens niet in het bijna-donker zouden opnemen, maar helemaal in het pikdonker? Om het nog wat spannender en mysterieuzer te maken.»

Van Asbroeck «Jaja, daar zit zeker iets in.»

Otten «Bon, dat is dan geregeld. En het leek ons ook niet slecht om het zonder klank op te nemen. We willen met VT4 op een hoger opgeleid publiek gaan mikken, en die kunnen de grappen die jij en de deelnemers maken eigenlijk ook zelf wel bedenken. Dachten wij zo.»

Van Asbroeck «Mmmm. Ik snap de redenering. Maar, eh, zitten we dan niet met een programma zonder beeld en klank?»

Otten «Je zou ervoor betaald worden, Peter. Maar bon, als jij het niet wilt: ik heb ook al naar Sergio gebeld, en die zag het helemaal zitten. Guy Van Sande ook, overigens.»

Van Asbroeck (geschrokken) «Neenee, ik doe het graag, hoor, het was gewoon een kleine praktische bedenking van mijn kant.»

Otten «Dat soort probleempjes lossen onze creatieven wel op, Peter. Goed, dan zijn we rond, zeker? Zeg, nog één klein dingske: wij van Woestijnvis werken alleen met professionals die zich tot in de puntjes op hun nieuwe programma voorbereiden.»

Van Asbroeck «Dat begrijp ik volkomen, meneer Vandenhaute. Ik ben zelf ook een professional.»

Otten «Daar was ik al achter. Dan spreken we dus af dat we jij tot dat programma op het scherm komt to-taal niet meer zullen horen of zien? Ook niet op concurrerende zenders.»

Van Asbroeck«Dat is beloofd, meneer Vandenhaute.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234