null Beeld

Bart De Wever logt: woensdag 14-01-2009

't Is gebeurd! Vandaag was het eindelijk aan mij om het bekende zinnetje te moeten aanhoren van Erik Van Looy. Eén luttele seconde kwam ik tekort om door te stoten naar mijn doel: het evenaren van het record van 11 deelnames van Annelies Rutten, Bert Kruismans en Freek Braeckman.

Redactie

Meer dan elf hoefde niet. Integendeel zelfs, net zoals de tour de France (vóór Lance Armstrong) slechts 5 keer kon gewonnen worden, leek het me leuk om bij De Slimste Mens een clubje van 11 te hebben. Maar het heeft niet mogen zijn. Ik moet toegeven dat ik het eerste uur na de uitzending erg teleurgesteld was. Toen ik aan het programma begon, had ik alleen de ambitie om er niet opnieuw van de eerste keer uit te liggen. Dat overkwam me namelijk bij mijn vorige deelname na een memorabele finale tegen mijn eeuwige nemesis Marc Reynebeau. Eens de klip van aflevering 1 genomen, wilde ik er 3 à 4 keer in blijven zoals de meeste collega-politici. Maar met meer geluk dan kunde bleef ik maar doorgaan en kwam de magische 11 in zicht. En zo komt het dat ik tevreden naar huis had gegaan met 5 afleveringen en nu teleurgesteld achterbleef met "slechts" 10 deelnames.

Felicitaties aan Lieven Verstraete die me eruit kegelde. Hij zei me dat Freek Braeckman hem had opgedragen om me van de 11 af te houden.

Iets in mij zegt echter dat Lieven Verstraete geen handlanger is maar een man die je als heersende Caesar best niet te veel opdrachten toeschuift. Voor je het weet, kleeft er een mes tussen je ribben. Het zou me dus niet verbazen als Verstraete uiteindelijk zelf Braeckman naar het leven zal staan.

De impact van mijn passage bij De Slimste Mens in de media heeft intussen groteske vormen aangenomen. Ook de zogeheten kwaliteitspers belde vandaag voor interviews allerhande. De quiz krijgt zowaar zelfs een communautaire dimensie. Een bericht over mijn deelname in La Libre Belgique zorgde namelijk voor gefronste wenkbrauwen bezuiden de taalgrens. Terzake voelde zich geroepen om daar een heus item aan te wijden. Maar niets is wat het lijkt. Want wie presenteerde Terzake?

Lieven Verstraete. En die liet natuurlijk de kans niet liggen om zijn ambitie uit te spreken om mij er nog dezelfde avond uit te spelen. Morgen zal hij bijgevolg in Vlaanderen gelden als ziener (misschien iets voor 'Het zesde zintuig', Lieven?) en in Wallonië als volksheld. Sommige mensen verstaan de kunst om er een slaatje uit te slaan... (Grapje, Lieven!)

Morgen eindigt mijn verblijf in showbizzland en gaan we terug naar het leven zoals het is in de Wetstraat. Zo hevig de mediastorm opstak rond mijn rol in de Slimste Mens, zo snel zal hij vanaf nu weer verdwijnen.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234