null Beeld

Bart Peeters in eindejaarsspecial van 'Mag ik u kussen'

Wie zich op oudejaar veilig voor de buis parkeert, wordt door Eén bediend met een eindejaarsspecial van ‘Mag ik u kussen?’, met Bart Cannaerts, Bill Barberis en Tom Waes als prijsjagers, en Josje Huisman als trofee. Maar wat is er precies zo special aan die eindejaarsspecial?

Noud Jansen

Bart Peeters (presentator) «Het zal er allemaal wat meer glitter- en glamourachtig uitzien dan gebruikelijk, qua outfits en zo. En de opkomst van Josje zal met de nodige pracht en praal gepaard gaan. Kwestie van duidelijk te maken dat we hier met een Disneyprinses te maken hebben.

»Ik ben me er overigens terdege van bewust dat ‘Mag ik u kussen?’ een nogal vreemde vraag is op oudejaarsavond. Ik bedoel: zodra het twaalf uur heeft geslagen, staat iedereen elkaar vrolijk af te lebberen zonder dat daar allerhande poëtische aubades of zorgvuldig voorbereide grappen en grollen aan vooraf moeten gaan. ’t Geeft toch een zekere hoofse glans aan het programma, me dunkt. Al moeten we nu ook weer niet overdrijven, wat die hoofsheid betreft – met name Jeroom en Wim Helsen hebben in het verleden al grappen op hun prooi losgelaten waarbij ik dacht: ‘Nu ontploft de zender’. En het strafste is dat ze respectievelijk Goedele Wachters en Phara de Aguirre aan het eind nog keihard binnendeden ook.»

HUMO Stel dat jij ooit kandidaat zou zijn, wie is dan de prooi?

Peeters (zonder verpinken) «Melania Trump. Ik heb altijd al eens een bouwpakket willen binnendoen, zie je. En koningin Mathilde zie ik ook nog altijd helemaal zitten. Je weet dat ik vorig jaar constructieve gesprekken heb gevoerd met het hof, over een eventuele deelname van Hare Majesteit, maar dat ik uiteindelijk bot heb gevangen. Jammer, maar zolang ‘Mag ik u kussen?’ bestaat, zal die droom levend blijven.

»Onlangs heb ik overigens wel een andere droom waargemaakt: na lang aandringen heb ik Wim De Vilder zo ver gekregen dat hij meedoet. Zeer fijn, want met ‘Mag ik u kussen?’ willen we graag de maatschappij weerspiegelen. En het zou maar vreemd zijn als we zouden doen alsof er enkel tussen heteroseksuelen gekust wordt.»

HUMO Jullie hebben in een eerder seizoen Jani Kazaltzis toch al eens laten opdraven?

Peeters «Ja, en dat was een heel geslaagde aflevering. Maar wij werken voor een groot publiek, en het zou fout zijn om Jani Kazaltzis als hét profiel van de homoseksuele medemens te afficheren!»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234