Bart Peeters wordt 50!

Een verjaardag is een simpel administratief gegeven dat voor veel hoofdbrekens kan zorgen. Neem nu het geval Bart Peeters: de brave man wordt vijftig. Moet dat gevierd worden? Uiteraard! Hoe? Op grootse wijze natuurlijk! Maar hoe pak je zoiets aan?

En vooral: hoe hou je het feestgedruis binnen de perken? Misschien verneemt u nu pas voor het eerst dat er voor de Creatieve Duizendpoot (hierna de CDP genoemd) weldra iets te vieren valt. In dat geval bent u een eenzaat, meer bepaald een eenzaat zonder internetaansluiting.

Want, waarde lezers en beste Bart (ik neem aan dat je dit leest), er is iets aan het gisten in de samenleving. Een jeugdig enthousiasme sist en knettert op internetfora en sociale netwerken. Een koortsige opwinding heeft zich van de bevolking meester gemaakt. In jeugdhuizen en cafés, maar ook op trein, tram, bus en in fabriekskantines worden plannen gesmeed. Er wordt getimmerd, genaaid en geboetseerd, er worden dansjes ingestudeerd, dialogen verzonnen en gelegenheidsnummers gecomponeerd door alle lagen van de bevolking. De politie en de civiele bescherming staan paraat, want massale volksvreugde is een wild paard dat zich moeilijk laat temmen. Wat als twee of meer stoeten dit weekend met elkaar in botsing komen, ergens ten zuiden van Antwerpen? Wat als die stoeten na veel gepalaver dan toch besluiten samen op te trekken, en als de weg dan plots wordt versperd door tien barbecuestellen, een feesttent voor achthonderd personen en een podium waarop de Heverse Concertband het werk van de feesteling vertolkt, met als gastzangers Chris Martin en Stan Van Samang? Zal Chris Martin dan sportief zijn meerdere erkennen, of zal hij wat aanwezige hooligans ophitsen om zich tegen het verstandige deel van het publiek te keren?

Alleen al om redenen van openbare orde leek het mij dus verstandig een mooie tekening te maken voor Bart.


Vanwaar de keuze voor kabouter Wesley? Ik kan daar kort en bondig over zijn, en ik spreek nu ook namens Bart: Jonas Geirnaert is onze god!
Bekijk de tekening van Hugo Matthysen voor Bart Peeters:

Peter Live
(met o.a. Bart Peeters)
Eén, vrijdag 27 november, 20.40 u.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234