null Beeld

Beauty & de nerd (laatste aflevering)

Het enigszins aan bloedarmoede lijdende derde seizoen van 'Beauty & de nerd' is vanavond toe aan zijn laatste wapenfeit: een reünie- en compilatieaflevering. Zullen daarin het meest in het oog springen: het winnende duo Sanne Sont en Bart Van Ryckeghem, een gelegenheidskoppel waarvan minstens één helft niet bijzonder verbaasd opkijkt van de zege.

Frederick Vandromme


Bart Van Ryckeghem «Ik had tijdens de opnames sowieso al de hele tijd het gevoel dat ik kon winnen. Ik win over het algemeen nogal vaak, misschien heeft dat er iets mee te maken. Een aflevering van 'De sleutel', een oud programma van Koen Wauters, bijvoorbeeld, maar ook eens een lotje van duizend euro, twee goudstukken in een tombola en een videorecorder op de kermis.

»Verder: ik heb redelijk veel borsthaar, en ik had al van bij het begin het gevoel dat de programmamakers mij er minstens tot aan de restylingaflevering in zouden proberen te houden. Dat is traditioneel het moment waarop de nerds hun overtollige lichaamshaar moeten laten wegwaxen, en: hoe meer haar, des te spectaculairder het overkomt natuurlijk. Meer nog: bij de selectieproeven vooraf dienden alle kandidaatnerds in zwembroek rond te paraderen en ik had toen al het gevoel dat mijn borsthaar een voorname reden was waarom ze mij voor het programma geselecteerd hebben. Misschien klopt het allemaal niet, hoor, wat ik zeg. 't Is gewoon zoals ik het aanvoel.

»Dat dat waxen zo'n pijn zou doen, had ik trouwens niet verwacht. De cameraman zei op een bepaald moment: 'Ik film niet langer: dit zijn martelpraktijken.'»


HUMO Een ex-kandidaat van 'Beauty & de nerd' sprak de huidige lichting toe op het vtm-forum: 'Geniet van je tijdelijke roem. Pak alles mee wat je kan.' Heb je zijn raad ter harte genomen?

Bart «Niet zoveel, moet ik zeggen. Sinds ik op televisie kom, stappen vooral pubers op me af. En mensen die me over het algemeen niet echt interesseren. Soms krijg ik van tienermeisjes te horen 'dat ze me wel zien zitten', maar daar begin ik niet aan: veel te groot leeftijdsverschil. Ik ben misschien wat kieskeurig - ze mogen ook niet roken, ze moeten hogere studies gedaan hebben of toch een goeie job hebben - maar ik wacht nu al zolang op mijn eerste vriendin: ik vind dat ik nu ook niet meer de eerste de beste moet pakken.»


HUMO Vreemd genoeg heeft de redactie van 'Beauty & de nerd' jou voor het eerst opgemerkt terwijl je door Gent fietste, in het wilde weg op zoek naar een vriendin.

Bart «Dat was gewoon omdat ik het even niet meer zag zitten. Ik heb nog nooit een vriendin gehad en dat was ik plots heel erg beu. Het was toen net zo'n mooi weer als vandaag: iedereen zat gezellig in het park, en ik zat daar als een duts alleen tussen. Ik zag voortdurend meisjes, maar ik wist niet hoe ik met ze in contact kon komen. Daarop zijn mijn stoppen doorgeslagen, ben ik op een carnavalsfiets gesprongen met op mijn rug een blad met de boodschap 'SINGLE' en daaronder mijn gsm-nummer. Drie dagen lang.»


HUMO Je bent wel een volhouder.

Bart «Ik vind dat drie dagen nog meevalt als je weet dat de frustratie al jaren aan het opbouwen was. Niet dat het veel uithaalde. Op de redactie van 'Beauty & de nerd' en een paar flauwe plezanten na heeft niemand me gebeld.

undefined

»Ik ben trouwens niet op zoek naar losse seks, maar naar echte liefde. Ik wil gewoon dat mijn leven binnenkort eens écht kan starten. Ik wil iets opbouwen met iemand. Een meisje met wie ik eens op reis kan gaan, of gewoon naar de bioscoop. Ik heb nu een huisje gekocht: het zou toch veel leuker zijn mocht ik daar niet iedere avond alleen thuiskomen? Mensen zeggen me dat alleen zijn nog zo erg niet is, 'dan heb je meer tijd voor je hobby's.' Akkoord, maar wie altijd alleen is, begint zijn hobby's op de duur ook beu te worden. Zelfs 'Star Wars' interesseert me ondertussen nog maar matig.

undefined

»Ik ben gewoon bang. Ik heb het gevoel: als het nu niet lukt, zal het me nooit meer lukken. En door zo te denken, raak ik een beetje in paniek, denk ik.»


HUMO Heeft je deelname je sociale vaardigheden niet vergroot? Ik geloof dat de makers van 'Beauty & de nerd' daar enigszins prat op gaan.

Bart «Bij mij heeft het in elk geval niet zoveel verschil gemaakt. Ik heb tijdens de opnames wel veel met meisjes gepraat, maar dat kón ik al - als zij me tenminste eerst aanspreken. Als ik het ijs zelf moet breken, klap ik dicht. Mijn deelname heeft daar niet veel aan veranderd.

»Erg veel moeilijke of uitdagende opdrachten heb ik niet gehad, trouwens. Ik had het er tussendoor alleen even moeilijk mee dat ik een mooie kans had laten schieten voor 'Beauty & de nerd'. Niet lang voor de opnames had ik namelijk een meisje leren kennen met wie het wel klikte. Dat had misschien iets kunnen worden, had ik meteen daarna niet te horen gekregen dat ik geselecteerd was voor 'Beauty & de nerd'. Ik was natuurlijk meteen enthousiast, maar zij vond dat precies toch niet zo'n toffe gedachte en toen is dat doodgebloed. Jammer, maar ik heb geen spijt van mijn deelname. Mijn leven is door de band genomen doodsaai, ik ben blij met alles dat een beetje voor afwisseling zorgt.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234