null Beeld

Bekende Verbouwers: Mark Uytterhoeven, Jeroen Van Dyck en Linda De Win

Verbouwingen van het eigen huis of appartement staan rotsvast verankerd in de top 10 van de grootste stressfactoren.

Frederick Vandromme

Om die en geen andere reden werden wij (de indrukwekkendste bloemkooloren van de redactie) uitgestuurd om drie ervaringsdeskundigen van tussen het isolatieschuim en de zwevende plafonds te plukken. Mark Uytterhoeven, Jeroen Van Dyck en Linda De Win: het voorbije jaar navigeerden ze allen tussen lasten en lusten van de thuiswerf - and lived to tell.


Uytterhoeven «Hét grote probleem met de bouwsector is de vertraging, altijd en overal, en bij iedereen die je erover aanspreekt. Blijkbaar moet je dat aanvaarden, 'want dat gaat zo in den bouw, meneer'. Waarom kan die sector zich dat mateloos en moeiteloos ?veroorloven? 'Er was iemand ziek, meneer.' Ik hoor het Michiel Devlieger al zeggen: 'Morgen geen 'Laatste show', dames en heren, want Charlotte (Lerouge, 'Laatste show'-redactrice, red.) is ziek.' Komaan, hè!»

Van Dyck «Geloof ook niet alles wat je hoort. Neem nu die architecte die we vooraf hadden aangesproken. Die zei stellig: 'Voor een vloer moet je toch al snel zo'n driehonderd euro per vierkante meter rekenen.' Maar daar namen wij geen vrede mee. En terecht: we zijn zéér gelukkig met onze vloeren die we gelegd hebben, en ze hebben ons een stuk minder gekost.»

De Win «Een koppel kan nog good cop/bad cop spelen, zoals bij de politie: de ene sust en sympathiseert, de andere hakt er stevig in (lacht). Maar ik sta er alleen voor. Op den duur ben ik toch heel vaak aan de telefoon gaan hangen. Dat is niet prettig - niemand maakt graag van zijn oren - en ook nog eens zeer vermoeiend. Op de koop toe blijkt zo'n aannemer opvallend onbereikbaar: in de regel neemt-ie zijn telefoon gewoon níét op.»

De Win «Maar ik zit nu wel met vochtvlekken in mijn slaapkamer en badkamer. De dakwerkers zijn al eens komen kijken, en volgens hen is het de schuld van de aannemer, die niet hoog genoeg heeft gemetseld. Wie gaat dat nu oplossen, en vooral: wie gaat dat betalen? Ik mag er niet aan denken!»

U leest het volledige artikel in Humo 3681

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234