null Beeld

Belpop: Clement Peerens Explosition

De reeks 'Belpop' wordt afgesloten met een aflevering van vijftig minuten over de bewogen geschiedenis van The Clement Peerens Explosition.

We vroegen aan de meester zelf of hij tevreden is over het eindresultaat.

Clement Peerens «Nee. Het trekt op niks. We hadden hen prachtig materiaal aangeleverd, bijvoorbeeld een schitterende gitaarsolo van tien minuten op Jospop, vorige zomer. Daar hebben ze niks mee gedaan. Die gasten van Canvas hebben alleen maar gefocust op negatieve aspecten.

»Gedoe met vrouwen en zo. Maar dan denk ik: als ge gedoe met vrouwen interessant vindt, vergeet dan eens expres hun verjaardag. Of zeg dat ge met Kerstmis niet naar hun ouders wilt komen. Dan moet ge de tv niet meer opzetten om venijnige furies te zien.»

HUMO Wat mij opviel in de docu, is dat er veel aandacht aan je moeder wordt geschonken.

Peerens «Nog zoiets! Niemand kan liegen als een moeder, dat weet iedereen. Ofwel hemelen ze hun kind volkomen ten onrechte op, ofwel zijn ze er levenslang nijdig op omdat het zijn talenten langs vaderskant heeft geërfd. Allez, zo’n oud mens dat wat zit te zeuren in de zetel, komaan zeg!

»De makers hebben ook veel te veel aandacht voor de andere muzikanten in de groep, in plaats van zich op interessantere dingen te richten: de kwaliteit van de muziek, de lyrics, de sound. Maar nee, in plaats daarvan laten ze een paar wijven gif spuien.

»Dat die dames als volleerde vampieren mijn levenslust hebben weggezogen met hun eeuwig gezaag, dat zeggen ze er niet bij. Nee, ’t is al zelfbeklag wat de klok slaat: 'De Clement heeft mij niet goed behandeld, de Clement is niet romantisch.' Het ligt nooit aan hun eigen. Typisch!»

HUMO Als je op je carrière terugkijkt, zijn er dan dingen waar je spijt van hebt?

Peerens «Ik heb meermaals plectrums van het merk Dunlop gekocht. Had ik niet moeten doen. Die van d’Addario zijn beter. Of van Fender, al gaat dat de laatste jaren steil bergaf.»

HUMO Heb je volgens jou het hoogste bereikt wat een Belgische muzikant kan bereiken?

Peerens «Onderbreek mij niet! Die plectrums van Fender waren ooit het beste wat er op de markt was. Maar ge voelt dat ze sinds een jaar of tien voortdurend van leverancier veranderen. De goedkoopste grondstof, dáár maken ze plectrums van! Ik vind dat hemeltergend.»

HUMO Maar de vraag was dus...

Peerens «Zwijg nu toch eens! Die verschrikkelijke arrogantie, die merknaam-mentaliteit! Denken ze nu echt dat ik content ben met een rotplectrum omdat daar toevallig Fender op staat? Denken ze dan echt dat ik een domme onnozelaar ben? Sta maar eens op een podium voor een paar duizend man, met in uw poten een plectrum waarvan ge héél goed weet dat het eigenlijk maar tweederangs is.

»Wel, dan zoudt ge die plectrumfabrikant op zijn gezicht willen slaan, maar ja, die ligt ergens op de Bahama’s met een cocktail op een strand. Met uw zuurverdiende centen die ge aan die rommelplectrums hebt vergooid! Wel, dan hebt ge karakter nodig om u daarover te zetten en er toch nog een overgetelijk concert van te maken.»

Bekijk een filmpje »

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234