null Beeld

Benefiet: Rode Neuzen Dag

Geen treuriger aanblik dan een volwassen persoon met een rode clownsneus, maar de deelnemers aan Rode Neuzen Dag – komende zaterdag de hele avond lang te bekoekeloeren op VTM – hebben het enige excuus dat altijd werkt: ’t is voor het Goeie Doel. We zullen het Koen Wauters, die samen met Jonas Van Geel de onvermijdelijke benefietshow mag presenteren, dus maar niet al te zeer aanrekenen, zolang-ie ons niet aanmaant om ook zo’n ding op onze gok te zetten. Koen?

Noud Jansen

'Wij willen een slotshow brengen zoals er nog nooit één gebracht is'

Koen Wauters «Het Goeie Doel, dat is in dit geval: hulp aan jongeren met psychische problemen. En dat is nodig ook, want maar liefst 20 procent van de Vlaamse jongeren, één op de vijf dus, kampt met psychische problemen. Die problemen zijn natuurlijk van velerlei aard, maar mij lijkt 20 procent toch wel érg veel. En het lastige is dat je zoiets niet kunt zien, zoals je gips rond een gebroken been wel kunt zien: ’t zit in het hoofd en in het hart. Toch goed dat daar een keer aandacht aan wordt besteed, me dunkt.»

HUMO Hoe zal de benefietshow er precies uitzien?

Wauters «’t Is om te beginnen de bedoeling dat Jonas en ik als een wervelwind door de leukste Rode Neuzen-acties zullen gaan die de laatste maanden her en der in Vlaanderen hebben plaatsgevonden. Er zijn ook pakkende getuigenissen, en af en toe zullen we ook een financiële stand van zaken doorgeven, want tijdens de show kan er geld gestort worden. Nu, ’t is niet onze bedoeling om pakweg de baas van Delhaize op het podium te roepen en hem te vragen wat de werknemers van Delhaize zoal gedaan hebben voor de Rode Neuzen Actie: ‘Zeg, en draai anders uw cheque een keer om?’ Van dat soort benefietavonden heb ik er al behoorlijk wat gepresenteerd op VTM, voor ‘Levenslijn’ en zo meer. Nee, wij willen een slotshow brengen zoals er nog nooit eentje gebracht is, echt een zotte avond, een event, met een hele rist bekende gasten. Muzikanten, bijvoorbeeld: onder meer de nieuwe K3 komt langs, en Stan Van Samang, er is een duet van Bart Peeters en Nathalie Meskens, en Jonas en ikzelf zingen iets tijdens de intro. En verder is er vooral veel humor, want de slogan van Rode Neuzen Dag is: ‘Lachen helpt’. Zo zal Safety First instaan voor de veiligheid in de studio...»

HUMO Niet onbelangrijk in deze tijden van terrorisme.

Wauters «...en hebben we Bart Cannaerts op het menu, en Gunter Lamoot, en Adriaan Van den Hoof, en Jacques Vermeire, en Rob Vanoudenhoven, en de hele cast van ‘Tegen de sterren op’: voor elk wat wils. En Herbert Flack en Hubert Damen, alias de inspecteurs Van In en Witse, zullen voor het eerst gezamenlijk een mysterieuze moord oplossen. En omdat Jonas en ik een heel grappig Red Nose Day-filmpje van David Walliams hadden gezien, die acteur van ‘Little Britain’, hebben we aan Philippe Geubels gevraagd of hij niet iets gelijkaardigs voor onze show wilde doen.

»Red Nose Day, dat is in Groot-Brittannië trouwens echt een begrip: iedereen doet daaraan mee. Dat voel je wel, wanneer je Coldplay of One Direction vraagt of ze geen spotje willen inlezen voor The Belgian Red Nose Day: ze weten direct waar het over gaat en doen dat zonder problemen.»

undefined

'Samen met Jonas Van Geel zing ik iets tijdens de intro.'

HUMO De scenarist Richard Curtis, die in 1985 Red Nose Day uit de grond stampte, heeft vorig jaar zijn zoon met ducttape tegen de voordeur van z’n huis geplakt. Hij maakte er een foto van, die hij naar de peetouders van z’n zoon stuurde met de mededeling: ‘We maken ’m pas los als jullie 50 pond beloven te storten op de rekening van Red Nose Day.’ Ben jij zoiets met Zita of Nono van plan?

Wauters «Euh... nee (lacht). Maar Zita was onlangs jarig, en op hun verjaardag mogen de kinderen altijd iets mee naar school nemen voor de klasgenootjes, een cake of iets om te snoepen of zo. Maar zij had op eigen initiatief gezegd: ‘Papa, is ’t oké als we zo dadelijk naar het Belfiuskantoor gaan om 28 rode neuzen te kopen? Dan kan ik die aan iedereen in de klas geven, en dan zetten we die op en maken we er een foto van. En die foto kun jij dan posten, om nog wat meer lawaai rond Rode Neuzen Dag te maken.’ Lief van haar, hè?»

HUMO Ik vond dat met die ducttape toch grappiger.

Wauters «Oké, volgend jaar dan!»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234