null Beeld

Benefietshow: Iedereen tegen kanker-show

Geen ‘Villa Vanthilt’ of ‘Hotel M’ deze zomer, en dus houdt de bijbehorende Marcel het de komende maanden grotendeels bij optredens met zijn oude groepje Arbeid Adelt!, waarvan er in het najaar tevens een nieuwe plaat zal verschijnen. Vanavond mag-ie wel nog een laatste keer de Bosmans Jos uithangen in de grote ‘Iedereen tegen kanker-show’, rechtstreeks uw huiskamer ingestraald vanuit de Zuiderkroon in Antwerpen.

Noud Jansen

Marcel Vanthilt «Er wordt op dit moment nog op het allerhoogste niveau onderhandeld over enkele speciale gasten uit het buitenland: daar kan ik je nu dus nog niks over vertellen. Wat ik wel weet, is dat we naar goeie traditie de beschikking zullen hebben over een door 150 à 200 mensen bemande telefooncentrale in de KBC-gebouwen in Brussel, onder wie veel Bekende Vlamingen. En er zal ook een all-star-band van de partij zijn die ‘Iedereen is van de wereld’ zal zingen, van The Scene, hopelijk met Thé Lau zelf erbij. En we gaan zeker ook de reportages laten zien van de verschillende gelegenheidsduo’s die allerlei acties op het getouw hebben gezet. Marleen Merckx en Linde Merckpoel bijvoorbeeld, die het land zijn doorkruist om overal rosse muntjes op te halen. En Jan Boskamp en Karl Vannieuwkerke hebben truitjes en fietsen van bekende sporters ingezameld: je kunt erop bieden door vanuit je luie zetel te sms’en.»

HUMO Niet dat ik moeilijk wil doen, maar jij weet even goed als ik dat een goed doel veelal een uitstekend excuus is voor een slecht programma. Hoe gaan we dat vermijden?

Vanthilt «Wel, de show duurt in totaal maar zo’n anderhalf uur. De kans dat het saai wordt, is dus veel kleiner dan in de tijd dat men nog praktisch eindeloos doorging. En verder zullen we maar vertrouwen op onze uitstekende producer en eindredacteur, zeker? Dit gezegd zijnde: ik vind het bij dit soort benefietprogramma’s altijd erg leuk en spannend wanneer alles in het honderd loopt – het ‘Pak de poen’-effect, zeg maar. Ik zou je dit eigenlijk niet mogen zeggen, maar stiekemweg hoop ik daar wel een beetje op.

»Een jaar of tien geleden stond ik voor de slotshow van ‘Kom op tegen kanker’ in de telefooncentrale bij de KBC: ’t was mijn taak om daar wat korte interviews tussendoor te doen. In één segment zou ik de tien belangrijkste burgemeesters van Vlaanderen aan het woord laten, Tobback van Leuven en Frank Beke van Gent en zo. ’t Was verkiezingstijd, dus die mannen stonden daar allemaal in hun beste kostuum en pas van de kapper te wachten, klaar om een goeie beurt te maken. We hadden vooraf afgesproken dat ze allemaal 45 seconden zouden krijgen om hun woordje te doen, maar nog geen minuut voordat ze me in beeld brachten, kreeg ik in mijn oortje een dringende mededeling van de regie: ‘We zitten tien minuten over tijd; voer die burgemeesters af.’ Ik kom daar dus die zaal binnen gestevend, ik wijs op de tien prominenten die met hun sjerp om en hun nieuwjaarsbrief in de hand staan te glunderen, en ik zeg: ‘En ook deze burgemeesters hebben allemaal geweldig bijgedragen aan ‘Kom op tegen kanker’. Hartelijk dank, burgemeesters!’ En daarna werd er weer overgeschakeld naar Brussel. Al die mannen kwaad natuurlijk, haha! Ja, zoiets vind ik tof.»

HUMO Even iets anders nog. In het kader van de grote penisenquête van ‘Ook getest op mensen’ onthulde jij onlangs de lengte van je eigen Willy Wonka: 17 centimeter. Complimenten vanwege de voltallige Humo-redactie, Marcel.

Vanthilt «Bedankt, maar zelf vind ik echt niet dat ik zo’n grote piemel heb. Je moet ook rekenen: ik heb ’m gemeten tijdens een gezellige, euhm, tête-à-tête met mijn vrouw, en blijkbaar was dat een goeie avond. Trouwens, de lengte alleen is niet zo belangrijk: ook de breedte is van tel. En wie weet is de mijne wel heel smal? Een soort van kipcorn, of een dun uitgevallen brochette.»

HUMO Een krachtig beeld om het gesprek mee te beëindigen. Bedankt.

Vanthilt «Graag gedaan.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234