null Beeld

Benidorm Bastards

Belooft de komische culthit van het jaar te worden: 'Benidorm Bastards', een soort omgekeerde 'Trigger Happy' waarin de derde leeftijd poets wederom poets doet. Voor het oog van de verborgen camera wordt dit keer het jonge grut in het ootje genomen door zestigplussers, en niet met ouwmannekesmoppen: alleen al in de eerste aflevering (vanavond op 2BE) ziet en hoort u nonnen vloeken, ouwe mannen om weed en lange blaadjes bedelen en een bejaard koppel vogelen in het openbaar.

Jeroen Maris

Alvast even gepolst bij drie van de zeven acteurs: Marcel Van Brussel (80 'en ook echt in Brussel geboren!'), Lea Witvrouwen (59) en Emiel Ravijts (63).

HUMO Hoe zijn de makers bij jullie uitgekomen?

Emiel «Ik heb nog rollekes gespeeld in 'Nonkel Jef' en 'Bompa Lawijt'. Waarschijnlijk zat ik nog in één of ander bakske.»

Marcel «De voorzitter van mijn toneelkring kwam ermee aan. Na wat aandringen ben ik auditie gaan doen, en ze zeiden meteen: 'Marcel, u moeten we hebben.'»

Lea «Ik speel al dertig jaar toneel in Herentals, en daar hadden ze een mail gekregen. Daar stond wel in dat de acteurs ouder dan zestig moesten zijn, en ik was 59. Maar 't bleek geen probleem: ik ben niet oud, maar ik kan goed oud spélen.»

HUMO Hebben jullie een favoriete sketch?

Marcel «Die waarin ik in mijn rolstoel boven op zo'n hoge bloembak hulpeloos zit te wezen. Totaal onmogelijk dat ik daar met dat ding op geraakt ben, maar ik maak de voorbijgangers wijs dat ik even niet aan het opletten was, dat mijn vitesse doorschoot en hópla: daar stond ik. 'En honger dat ik heb!' Schitterend hoe mensen daarop reageerden: de ene stond zijn boterhammen voor de middag af, de andere snoep.»

Lea «We zitten met twee nonnen op een zomers terras en bestellen elk een Duvel. De garçon morst met de drank, en dan blijken die nonnetjes wel érg hard te kunnen vloeken: fuck jong! Klootzak, godverdoeme! (lacht)»

Emiel «Ik speel heel graag de biljarter. Da's een onverstoorbare tiep die altijd z'n keu bij de hand heeft en alles wat hij tegenkomt als biljartbal gebruikt. Echt hilarisch. Zo hebben we in het SMAK Jan Hoet liggen gehad - je zal het wel zien.»

HUMO Zijn er dingen die jullie absoluut níét zouden doen?

Emiel «Ik had het wel moeilijk met sommige lichamelijke uitbeeldingen. Maar 't gebeurt zelden dat ik denk: verdekke, dit is té. En als dat wel zo is, dan vaar ik blindelings op het oordeel van de regisseur: die kent zijn vak.»

HUMO Stel dat het programma een hit wordt: dan promoveren jullie misschien wel tot BV's.

Lea «Stel je voor! Ik had onlangs nog een klein rolletje in 'Spoed', en een dag later werd ik al herkend in de Carrefour.»

Marcel «Mijn kinderen en kleinkinderen zijn al hyperenthousiast. 'Keigoed, opa!'»

Emiel «Als er een tweede reeks komt, willen we allemaal weer meedoen. Zo plezierig dat dat allemaal was!»

HUMO Na de opnames moeten jullie wel experts in de generatiekloof zijn.

Emiel «Maar neen! Ik heb een dochter van 26, en ik ga graag en vaak om met haar vrienden. En ik ben regelmatig tot 's nachts op zwier. Wij zijn niet allemaal conservatievelingen!»

Lea «En omgekeerd: het cliché van onze luie, egoïstische jongeren klopt helemaal niet. Ik vind net dat de jeugd véél respect heeft en bijzonder hulpvaardig is.»

Marcel «Vooral wanneer ze een oudje zien dat met zijn rolstoel op een bloembak van een meter hoog gesukkeld is.»

Benidorm Bastards

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234