null Beeld

Bert van het concert: Delv!s - 'Dansen voor de spiegel'

Een volgeboekte festivalzomer, een hit met ‘Come My Way’, een nominatie voor een MIA in de categorie Doorbraak en een allereerste ep: 2017 was een boerenjaar voor soulzanger Delv!s. Toch blijven de voetjes van Niels Delvaux – donderdag in actie op het winterfestival Zebrawoods in Gent – op de grond.

Joshua Migneau

HUMO Proficiat met je MIA-nominatie.

DELV!S «Te gek, hè? Dat motiveert me enorm. Al maak ik geen schijn van kans, want Tamino wint sowieso: wat een natuurtalent. En anders moeten Blanche of Milo Meskens winnen. Ik heb mijn strepen nog niet zo hard verdiend als zij.»

HUMO Doe je nu geen afbreuk aan jezelf? In 2010 scoorde je een eerste hitje met ‘Blend’ en in 2011 speelde je in het voorprogramma van Aloe Blacc.

DELV!S «Toen was ik nog zo jong en onervaren. Ah, ik ben niet de meest zelfverzekerde persoon, daarom focus ik altijd op wat nog beter kan. Over mijn ep ‘No Ending’ schreven sommige recensenten dat ik te weinig persoonlijkheid in de nummers had gestoken. Ze hadden gelijk. De liedjes waar ik nu aan werk, zijn oprechter en bezielder. Ik wil een plaat uitbrengen die ik zelf graag opleg.»

HUMO Je hebt het afgelopen jaar veel shows gespeeld. Wat was jouw favoriet?

DELV!S «Pukkelpop, want zo’n massa volk geeft je toch een boost. En Rock Landen was een groot feest: spelen in mijn thuisstad, op mijn verjaardag. Mijn ouders, mijn kameraden en zelfs mijn 83-jarige bomma waren er. Ik weet niet of ze mijn muziek goed vond, maar ze was trots om me op dat podium te zien staan.»

HUMO Een collega-journalist schreef: ‘Een geweldige zanger, geen goeie danser.’

DELV!S (lacht) «Ik weet het. Als ik dans voor de spiegel in mijn slaapkamer, vind ik nochtans dat ik er echt cool uitzie. Ik hou me op het podium nog te vaak in omdat ik stress heb. Daarom hebben we bij onze laatste optredens iets nieuws uitgeprobeerd: de band speelt een funky intro, waarna ik met een aanloop het podium opkom. Dat blijkt de ideale ijsbreker.»

HUMO In de AB coverde je ‘Ain’t Got No, I Got Life’ van Nina Simone. Voor Radio 1 speelde je haar song ‘Feeling Good’. Wat betekent zij voor jou?

DELV!S «Ik hou van eerlijke en gepijnigde stemmen. Nina Simone heeft haar hele leven lang moeten strijden tegen racisme. Dat hóór je. Ze meent elk woord dat ze zingt, ze is een natuurkracht.»

HUMO En hoe zit dat met je bijna-naamgenoot Elvis?

DELV!S «Ik heb respect voor de man, maar eigenlijk ken ik hem niet goed. Ik heb mijn bijnaam Delv!s rond mijn 15de gekregen. Toen liet ik mijn haar groeien en streek ik er nogal vaak met mijn hand door. Meer hoef je daar niet achter te zoeken.»

HUMO Tot slot: wat zijn jouw goede voornemens?

DELV!S «Stoppen met roken en gezonder leven. Een reisje naar de zon boeken. Goed voor mijn fantastische nieuwe vriendin zorgen. En een nieuwe ep uitbrengen, mijn beste tot dusver.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234