null Beeld

Big Love Seizoen 1

HBO, de kabelzender die er in belangrijke mate mee voor gezorgd heeft dat er op tv tegenwoordig méér kwaliteit te rapen valt dan in de bioscoop, moest twee jaar geleden afscheid nemen van de Fishers uit 'Six Feet Under' en speelt met 'The Sopranos' straks wéér een wereldwijd geliefde televisiefamilie kwijt, maar er wordt druk gewerkt aan de opvolging.

Marc Van Springel

Eén van de leukere series die de zender recent lanceerde, is 'Big Love', een reeks die ook al in een bijzonder origineel milieu is gesitueerd. Het draait dit keer namelijk allemaal om Bill Henrickson (Bill Paxton), een geslaagde zakenman die in Utah een gelukkig, maar nogal uitgebreid gezinnetje vormt met zijn drie vrouwen en zeven kinderen. Bill groeide op in een van de Mormoonse Kerk afgescheurde en door zijn grootvader opgerichte sekte, en hoewel hij lang geleden uit de beweging stapte, is hij nog steeds een overtuigde aanhanger van de polygamie.

undefined

De ruggengraat van 'Big Love' vormt het gekibbel en het voortdurende crisisoverleg tussen de echtgenotes Barb (Jeanne Tripplehorne), Nicky (Chloe Sevigny) en Marge (Ginnifer Goodwin), uiteraard drie totaal uiteenlopende en vrolijk met elkaar in botsing komende karakters, en Bills bij voorbaat mislukte pogingen om de dames emotioneel, financieel en - in de eerste aflevering gaat hij al aan de viagra - seksueel tevreden te houden.

Alsof hij dààr zijn handen nog niet vol genoeg mee heeft, heeft hij ook nog af te rekenen met zijn lichtelijk gestoorde en nog steeds bij de sekte wonende ouders en de kwaadaardige leider van de groep, Roman Grant (de in gevaarlijke weirdo's gespecialiseerde Harry Dean Stanton), met wie Bill in een ver verleden ooit zaken heeft gedaan. Boeiende personages en plotlijnen zat dus (ook de oudere Henrickson-kinderen zorgen voor de nodige verwikkelingen) om er twaalf afleveringen lang de vaart in te houden in deze serie die de uitgekiende vormgeving en mild-ironische toon deelt met 'Six Feet Under' en, zoals alle HBO-reeksen, alleen al de moeite loont voor het formidabele acteerwerk. Paxton is één en al stille klasse, maar de grootste sterren zijn de drie dames, die met zichtbaar plezier hun tanden zetten in het soort rol waar door hun collega's in Hollywood dezer dagen voor gevochten wordt. Een tweede 'Six Feet Under' is 'Big Love' nog niet, maar hier wordt toch benieuwd uitgekeken naar het tweede seizoen.


Extra's *1/2: Een mager beestje: een item over de begintitels en twee verwaarloosbare commentaartracks: de ene wordt volgekletst door Paxton en Tripplehorne, op de andere zitten de drie dames wat door elkaar te giechelen. Gezellig!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234