null Beeld

Billie Leyers is de hulpcoach van Alex Callier: 'Hij wilde iemand naast zich die kan zalven'

Unterschied muss sein: waar zijn drie concurrerende ‘The Voice’-coaches zich tevreden dienen te stellen met heren van een zekere leeftijd als hulpcoach, weet de grote Alex Callier al sinds de battles een bevallige jongedame aan zijn zijde die het aldoor roerend met hem eens is. Billie, om haar niet bij naam te noemen – de op Olga na jongste dochter van Jan Leyers – zal ook in de vrijdag startende liveshows weer present tekenen.

Noud Jansen

Billie Leyers «Ik heb Alex voor het eerst ontmoet in de backstage van de Lokerse Feesten, waar ik in een soort bevlieging mijn gsm-nummer in z’n handen heb geduwd: ‘Bel me als je eens een assistente nodig hebt voor het één of het ander’ – ik zat toen in mijn laatste jaar muziekproductie aan het conservatorium in Gent. Niet lang daarna heeft hij me daadwerkelijk gebeld, en heb ik de opnames mogen meemaken van een single van Hooverphonic: heel leuk.

»Twee maanden later zag ik Alex’ nummer ineens nog eens verschijnen op mijn schermpje – ik dacht: ‘Wat krijgen we nu?’ Ik was heel vereerd toen hij me vroeg of ik geen hulpcoach wilde zijn in ‘The Voice’.»

HUMO Heeft hij je verteld waarom hij je wilde?

Leyers «Ja: hij wilde iemand naast zich die kon zalven, zodat hij af en toe eens kon slaan. Bovendien zing ik zelf, en ben ik ook toetseniste: ik kan de leden van ons team muzikaal begeleiden, zodat Alex de handen vrij heeft om te coachen.»

HUMO Jij komt als zangeres eigenlijk nog maar net om de hoek kijken. Vind je dat je ervaring genoeg hebt om een oordeel te vellen over al die wereldsterren in spe?

Leyers «Ik draai inderdaad nog geen dertig jaar mee, zoals een Koen Wauters, maar door mijn studie muziekproductie heb ik vijf jaar lang gedaan wat ik nu ook moet doen: muzikanten begeleiden, opnames in goede banen leiden. Eigenlijk ben ik opgeleid om dit te doen.»

HUMO Wees eerlijk: is dit geen verdoken sollicitatie om zangeres bij Hooverphonic te worden?

Leyers «Haha, nee. Ik zou het heel cool vinden mocht Alex me vragen, maar ik denk dat ik toch liever met mijn eigen muziek bezig ben.»

HUMO Je hebt nochtans ooit ‘Mad About You’ gecoverd.

Leyers «Dat was toeval, ik kende Alex toen nog niet. Ik weet trouwens tot op de dag van vandaag niet of hij het ooit heeft gehoord, want ik durf hem er niet naar te vragen. ’t Is nogal een strenge, hè? (lacht)»

HUMO Als ik eens een stoute vraag mag stellen: wie mag van jou ‘The Voice’ winnen?

Leyers «O, maar da’s een véél te stoute vraag. Ik heb iemand in mijn hoofd, maar ik ga niet zeggen wie: dat zou kei-erg zijn.»

HUMO In dat geval: bedankt voor het gesprek.

Leyers «Nog één dingetje: kun je er rekening mee houden dat Billie wordt geschreven met ‘ie’? Ik ben allergisch voor een foute schrijfwijze van mijn naam!»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234