null Beeld

'Binnenland 1': wat gebeurde er allemaal niet in het binnenland?

Vorige zomer kon u in Humo een selectie lezen van de leukste stukjes uit 'Binnenland 1'. Voor wie toen zonder Humo (foei!) op een buitenlands strand lag: 'Binnenland 1' was een radioprogramma op de VPRO vol nieuws, reportages en interviews die zogenaamd inspeelden op de actualiteit, maar die in werkelijkheid zorgvuldig uitgeschreven en gemonteerde parodieën waren die de toevallige luisteraar vrolijk op het verkeerde been zetten.

rs/fve

Het programma bestaat niet meer, maar er is nu wel een website, normalemensen.nl, met teksten en filmpjes. Zéér geestig.

Speciaal voor Humo schreven Ronald Snijders en Fedor van Eldijk, de mensen achter programma en site, een reeks stukjes op Vlaamse maat. Dit najaar verschijnt hun nieuwe bundel bij uitgeverij De Harmonie; wij gunnen u nu al een voorpublicatie.


Dendermonde heft luchtmacht op

De opperbevelhebber van de Dendermondse Luchtmacht (DL) pleit voor een fusie met de Luchtcomponent van de Belgische Strijdkrachten. Opperbevelhebber Teunissen vindt dat de tijd dat middelgrote steden er een eigen luchtmacht op nahouden definitief voorbij is. 'We zouden veel aan elkaar kunnen hebben: wij hebben de knowhow, en andere steden hebben het materieel. Wij als Dendermondse Luchtmacht zijn natuurlijk maar met z'n tweeën - de piloot en ik. Onze nationale collega's hebben veel ondersteunend personeel en een grote hoeveelheid toestellen; wij moeten het hier doen met twee frisbees en een foto van een helikopter.' De opperbevelhebber denkt niet dat er gedwongen ontslagen hoeven te vallen: 'Ik ga binnenkort met functioneel leeftijdsontslag, en de piloot heeft een aangeboren afwijking waarmee hij niet oud gaat worden.' Eerder nam Dendermonde al afscheid van zijn zeevloot. De twee betrokken matrozen werden ondergebracht bij de Marinecomponent.

[...]

Gemeente schrapt buiksprekers

Circa 48 banen van buiksprekers bij de Stad Antwerpen staan op de tocht. Dat heeft het stadsbestuur vandaag bekendgemaakt. Er werd al langer aangedrongen op het schrappen van de banen, ook omdat er veel kritiek was op de buiksprekers. Schepen Toon Van Gieken: 'Het was negen van de tien keer voor iedereen wel duidelijk dat het niet de handpoppen waren die onzin uitkraamden, maar de ambtenaren zelf.'

[...]


Haas probleem voor restaurants

Mensen die met een haas in een restaurant komen en snel bediend willen worden, vormen de grootste ergernis onder horecapersoneel. Niet alleen 'de mentaliteit van om zeven uur binnenkomen en om kwart over acht weer weg willen zijn voor de avondvoorstelling', ook de schade die de haas aanricht aan het etablissement is een bron van irritatie. 'Dat je snel een hapje wil eten, alla, maar een haas hoort niet in een restaurant. Die springt als een ongeleid projectiel overal op en onder, alles gaat stuk en het personeel en de andere klanten worden er gek van. Als je een haas hebt en je gaat uit eten, laat hem thuis,' aldus Bert Van Rooy van de actiegroep Haal Die Haas Uit Mijn Eten.

Op woensdag 2 en donderdag 3 maart treedt Ronald Snijders met zijn voorleesperformance 'Verkeerde benen' op in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Info en tickets: 03/202.46.11

De volledige voorpublicatie van 'Binnenland 1' leest u in Humo 3677 van dinsdag 22 februari 2011.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234