null Beeld

'Blokken for Life': Sergio & Gill Quisquater

Eén quiz, twee Quisquaters: speciaal voor de Warmste Week neemt de vermaarde Lubbeekse wijsgeer Sergio het maandag in ‘Blokken’ op tegen z’n eigenste zoon Gill. ‘Toch een tikje pijnlijk,’ zouden we schrijven als we een slecht karakter hadden en het de Warmste Week niet was, ‘dat die Sergio tegenwoordig alleen nog voor het goeie doel op tv mag komen.’Sergio Quisquater «In programma’s gaan zitten waar ik niet achter sta, dat doe ik niet meer. En voor de serieuze dingen moet je gevraagd worden, hè? Maar goed, ‘Blokken for Life’ was plezierig. Zeker omdat het tegen Gill was.»

Gill Quisquater (24) «Als papa en ik nog eens samen thuis zijn, spelen we in de vooravond bijna altijd met ‘Blokken’ mee. Dit was dé gelegenheid om het eens in het echt tegen elkaar op te nemen.»

HUMO Wie wint er doorgaans?

Gill «De ene keer ik, de andere keer hij.»

Sergio «Met het verstrijken van de jaren wint hij wel meer dan ik, moet ik toegeven. Want op mijn gezegende leeftijd wordt het stilaan moeilijker om snel op het juiste antwoord te komen. Maar onze Gill is sterk, hè? ’t Is inmiddels ook een man van de wereld.»

HUMO Dat heb ik begrepen, ja.

Gill «Ik ben al een paar jaar bezig met een eigen productiehuis, NMC: wij produceren content voor social media-platformen, bedrijven en YouTube-series en zo meer. En ik mag er voor de rest nog niks over zeggen, maar op dit moment zijn we bezig aan een tv-programma dat op een grote zender zal worden uitgezonden. Eerder dit jaar heb ik trouwens ook een boek uitgebracht, ‘How to Make It in Belgium’.»

HUMO Wervende titel. Wat is de belangrijkste les uit dat boek?

Gill «Je moet die titel niet al te serieus nemen: het boek is een eerlijk en open verhaal over mijn eerste vier, vijf jaar als ondernemer, bedoeld als inspiratiebron voor andere jonge ondernemers. Maar als ik één raad zou mogen geven: wat je ook wil doen, dóé het gewoon. En als je weerstand en obstakels ondervindt, sla dan je vleugels uit en stijg op.»

HUMO Heb jij Gills boek gelezen, Sergio?

Sergio «De helft (lacht). Ik ben niet echt een lezer, hè. Het enige wat ik lees, zijn de teksten van mijn liedjes.»

HUMO Over wat voor teksten hebben wij het hier?

Sergio «Nederlandstalige teksten, want sinds een jaar of vier zing ik alleen nog in het Nederlands. Wacht, ik lees een regel voor: ‘Mijn donkere kant is zo donker / Dat je het niet zien kan’.»

HUMO Geen speld tussen te krijgen.

Sergio «Ik leef dezer dagen enkel en alleen nog van mijn optredens, want de enige zender waar ze mijn muziek nog weleens spelen, is Radio 2. Bij MNM, Q-music en Joe is het nougatbollen. Onlangs nog was ik bij Joe, voor het programma van Luk Alloo: ik heb daar eens goed van mijn kloten gemaakt. Toen vroegen ze: ‘Welk liedje van jou mogen we spelen?’ Maar wat ik voorstelde, stond niet in hun computer. Ja, hallo!»

HUMO Misschien best toch maar eens ‘How to Make It in Belgium’ uitlezen.

Sergio «Ha, ja, daar zeg je zoiets.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234